reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
anias, to może te kłopoty z cerą to sprawka wyższego progesteronu? :-) Za to mocno trzymam kciuki!

Matik, na fazę lutealna starczy, niech endometrium się dobrze teraz rozbuduje by przyjąć do siebie małą dziewczynkę :-), ten 100 mg możesz łykać już w ciąży (1 lub 2 razy dziennie). Dokładnie tak jak napisałaś w ostatnim poście :tak:

aljul, kiedy zaszłam w pierwszą ciążę to nie miałam pojęcia o planowaniu płci :-D, córka została zaplanowana tą metodą i spełniłam mniej więcej 6 z 7 czynników :-), nie zachowałam odstępu bo jakoś w jego moc nie wierzę :-D

Piranio dzięki :-D jak to brzmi wspaniale :-):-) :-) moją dziewczynkę , obojętnie co niech po prostu będzie :-):tak:

Niuśka powodzenia trzymam kciuki za jutrzejszą tempkę :-)

jakiś czas temu, jeszcze jak tylko Was podglądałam, chyba Pirania wklejała takie tabelki z punktami za każdy z czynników i czy się udalo, tak bym sobie przejrzała te punktacje a nie mogę tego znaleźć...:baffled:

aljul :happy2: wtedy planowaliśmy po prostu dziecko. Płeć nie miała znaczenia. Odstawiłam tabletki anty,no i boboseksy były bardzo często,i z tego co pamiętam śluzu płodnego nie miałam w tym czasie za wiele,a podobno te czynniki wpływają na żeńską płeć.
Zawsze myślałam że łatwiej 'zrobić' dziewczynke,bo na około wszędzie się dziewuszki rodziły,:happy2: ale jak patrze na różową listę Nuśki,to chyba zmienie zdanie.

Vivienka ja mam to samo. Zawsze jak słyszę o jakimś nieszczęściu,albo śmierci dziecka,to ryczę jakby to moje było. Ta ostatnia historia ze zmarłymi bliźniaczkami w 8 m-cu ciąży,to mnie wstrząsnęła!! Szok,i brak słów! Ciąża praktycznie donoszona,a przez zaniedbanie lekarzy dzieciaki zmarły. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić nawet bólu rodziców..
Aaaa...:tak: w mojej rodzinie też się same baby rodzą. Dziadkowie to się chyba dopiero prawnuków męskich doczekają.

kifsi :-) gratuluje ciąży! Może właśnie ten długi odstęp przyniesie Wam córeczke. Oby!

Dzien doberek i dobranoc :cool:

niestety dopiero wrocilam, kurde ale padam na ryjek

witam wszystkie nowe dziewczynki, tez pomyslalam ze to inny watek:-):-)

zakreciu
serduszkujesz czy sie obijasz :nerd:

matik
co masz na mysli
Matik2012 Dzisiaj, 20:42
prolaktynę miałam 24 ale brałam tabletki tak w kratkę , po wykresie widziałam, że jak skacze to mus na prolaktynkę brać ,

nuska
fajnie ze wypoczelas tzn zmeczylas sie :-)

lilly
super betka

dorciu
buzka:-) mysle o Tobie

piranju
wzielam pol tabl Dostinexu dzis .... Jak poczytalam o obj ubocznych to lepiej zebym nie czytala:confused: kochana jakie plany masz na moj obecny cykl :cool2:
jak Dostinex wplywa na tempke i czy ma cos pro- dziewczynkowego :-D
I w jaki sposob gorace posilki dzialaja na ph.... Co jest goracym posilkiem tzn jakies zupy? Czy ogolnie wszystko ma byc gorace?Starczy jak pije 5 herbat zurawinowych gotacych w ciagu dnia?

mamakaja
chyba narazie sie troszeczke uspokoilas kochana co?

Kifsi
gratuluje

kolorowych snow, przepraszam kogo pominelam...

Ostatnia edycja:
Kiraa jesteś kochana :-* juz mialam isx spać ale mysle a lukne jeszcze na forum ;-) i co widze.... Kiraa przemowila:-D
To odpoczywaj słońce i spij dobrze
Powiem Ci kochana ze i ja i moj K nie mozemy sie juz doczekać szczesliwego strzalu w tym miesiącu :-D czekamy na druga różowa kreseczke na teście ovu :-) poki co nie ma jeszcze Pewnie jutro lub pojutrze zaszalejemy :-D <3

Dobranoc :-*

Nowe dziewczyny - WITAJCIE! :-)

Kifsi gratulacje!!!!!! I nie musisz się tłumaczyć - wszystko rozumiemy. Jest to normalne uczucie, bo dowiedziałaś się o tych wszystkich możliwościach zwiększania prawdopodobieństwa na córcie, miałaś plan - o tu bach :-). Ale z tego BACH nie raz jeszcze będziesz cieszyła się :-)

Nusia jestem za monitoringiem - przesyłam wirtualnego kopniaka motywującego :-) żebyś poszła do gin umówić się na monitoring następnego cyklu - byłoby łatwiej przy planowaniu i Pirahna mogłabym lepiej pomóc

Lilly jaka piękna bliźniakowa beta :-D Czytałam też kiedyś o wynikach jednego badania - chyba Japończycy przeprowadzali to badanie...- wyszło im, że statystycznie częściej obserwuje się większe przyrosty bety przy ciążach żeńskich ;-)

Pirahna mogę mieć teraz ja prośbę? Nie potrafie rozkminić ovu i nie mogę przesłać linka do mojego wykresu (bo ten link pewnie nie zadziała Wymagana autoryzacja) - wyszła mi bardzo krótka faza lutealna, według programu 7 dni (dziś właśnie odziwo zaczełam krwawić, jest to pewnie początek miesiączki, spodziewałam się jej za 4 dni..). Co jest nie tak? Za mało, za dużo progesteronu...?

reklama
Do góry