reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia Moje Kochanie noooo !!!! :-):********** To teraz cyc na przod i zyjemy dalej !! Razem !!

zakretka ja uzywalam cale zycie Nivea-i , potem przeszlam na Syoss-a, Wella,potem Dove a teraz myje Pantene i Head&Shoulders bo niestety od czasu kiedy zaczelam uzywac Welli nie potrafie poradic sobie z lupiezem :nerd:dramat.

vivienka ja na forum jedyna siusiaczkowa oprocz Dorci bylam od poczatku pojawienia sie tu :blink: Teraz, po roku nieudanych staran zaczelam starac sie o zajscie w ciaze, nie tyle o plec, choc po cichu nadal marze o chlopczyku. Ale picie sody, aplikacje - podbijanie pH i mase suplementow przeszlam, terazniejsze staranka roznia sie tym, ze odstawilam sode i podbijanie pH a zainwestowalam w wspomagacze plodnosci :happy2:
Ponizej wklejam Ci liste wszystkich Naszych staraczek, ktora pojawia sie codziennie i sama osobiscie sprawuje nad Nia od poczatku piecze - oczywiscie kolory mowia same za siebie :)

anias dupka biore standardowo 10 dni, po 10 dniach tescior, no chyba ze tempka pokaze Nam jednoznacznie ze kiszka, jesli @ sie nie pojawi, to pewnie dupek wroci do gry, przez pare dni na pewno nic sie nie stanie jesli by sie udalo - ale ale no !! A wlasnie - czemu ja Cie nie mam na Naszej magicznej liscie? prosze o date styczniowej @, ktory cykl sie staracie i o jaka plec choc z tego co pamietam to Ty dziewczynkowa ??? :D

STYCZEŃ 2014:

krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 20.01 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)
małe liski ( sierpień 2014)

Ostatnia edycja:
reklama
Nusiaa Ahaaa
No wlasnie testa zrobisz, to dobrze:)

Nie wiem czemu mnie nie masz..;)
Teraz jest 4 cykl, @ powinnam dostac 31 stycznia a plec nie ma znaczenia. Zaznacz mnie pol na niebiesko pol na rozowo;) mozesz tak? Haha

hahahaha anias a pewnie ze moge !! Czarownica Nuśka moze wszystko przeca:-D i jak ?? :D

STYCZEŃ 2014:

Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 20.01 ( 21 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 24.01 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)
małe liski ( sierpień 2014

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wieczór Kochane

Kiraa, ale tempka Ci kochana nie spada, póki nie ma @ szansa jest zawsze!:tak:

Vivienka, witaj:-)

Nuusia a co Ci Twój Ł wczoraj zrobił? szkoda jego wlosów, pamiętaj faceci i tak będą łysieć kochana:-D Ty w nocy masz spać, chociaż Twoje trzymanie kciuków podziałało! tempka do góry poszła :tak:dziś ja trzymam za Twoją, to nie będzie 40-dniowy cykl, a 9-miesięczny:tak:

a w ogóle ciekawe, ze lekarz rodzinny podjął się kontroli tarczycy, moja siostra ma hashimoto (czy jak to się pisze) i jak nie mogła się dostać do endo, chciała żeby jej rodzinny wypisał receptę, to nawet tego lekarka nie chciała zrobić. i ona zanim zaczęła brać hormony tarczycy w dobrej dawce też nie mogla schudnąć, czy na diecie czy na normalnym jedzeniu, byla wiecznie zmęczona i rozdrażniona, włosy tez jej się mocno pogorszyły. aaa, i pamiętam, że oprócz badań tsh, ft3 i ft4 miała zrobić przeciwciała tarczycy, bo bywa, że te podstawowe hormony są w granicach normy a przeciwciała nawet tysiąc razy przekroczone.

Piraniu, na pewno intuicja mamy dobrze Ci podpowiedziała i to, że nie posyłasz Krzysia już do tego przedszkola tylko mu na dobre wyjdzie, a od września będziemy zaciskać kciuki za nowe przedszkole:-). oj ja tez jestem ciepłolubna i co oglądam prognozę pogody czekam aż już będą zapowiadać pierwsze podrygi wiosny a nie śnieg:tak:
ale słodka Kajunia:-)

Dorciu witaj, ściskam mocno:-)

gorgusia, nie stresuj się, wszystko będzie dobrze, kciukasy za wizytę:tak:

ja nie mam pojęcia kiedy testować, bo w ubiegłym miesiącu do ostatniego dnia tempka trzymała mi się na poziomie 36,6 (inna rzecz, że byłam wtedy podziębiona, mieliśmy trzydniowy wypad akurat na koniec cyklu i średnio po nocach spałam) ale wtedy juz myślalam że zaskoczyło a tu po powrocie do domu zonk... :crazy:a w ogóle to jaki głupi sen miałam... u mojej ginki zawsze sa problemy z dostaniem sie na wizytę, śnilo mi się, że poszłam do niej na potwierdzenie ciąży, wchodzę do gabinetu a tam z 10 łóżek szpitalnych i w każdym leżą w takich barłogach po 2-3 laski, każda czeka na swoją kolej. no i też położyłam się do jednej do łóżka i czekałam na swoją kolejkę, a jeszcze lekarka kazała samej sobie robić usg, bo ona ekran ma na drugim końcu pokoju i musi iść zobaczyć co w srodku widać... ale przed moją kolejką obudziłam się.:baffled:

zapomniałam, jestem po drugim odcinku serialu, wczoraj siedziałam nad nim do 1 w nocy :)

Ostatnia edycja:
Vivienka, według mnie super, że mierzysz już tempki, możesz sprawdzić progesteron w połowie fazy lutealnej by się przekonać jaki wpływ ma na niego prolaktyna. Podobno każdy mężczyzna produkuje dokładnie tyle samo plemników X i Y. Zdarza się jednak, że np. jakaś wada genetyczna ujawnia się tylko np u chłopców i nie pozwala się męskim zarodkom dalej rozwijać, co prawda czytałam, że nie da się jednoznacznie stwierdzić czy płody męskie obciążone są jakaś zależnością genetyczną ale być może jest to możliwe, są przecież wady genetyczne, które przenoszone są tylko przez mężczyzn. Ja synka odstawiłam od (.)(.) w 8 miesiącu właśnie dlatego, że chciałam jak najszybciej miec drugie dziecko i żeby mój organizm doszedł przed staraniami do ładu hormonalnego :-) To prawda, planując synka najlepiej wychwycić moment na kilka do 12h przed owulacją :tak:, pamiętaj jednak, że odstęp to jeden z mniej istotnych czynników :-)

Matik, może to było jakieś nieudane podejście do owulki, na pewno będzie jeszcze kolejne jeśli teraz nie było owulacji :tak:, niestety to czy była ona czy też nie potwierdziłoby tylko USG albo potwierdzą najbliższe tempki, testuj dalej :-)

gorgusia, no jasne, że tak może być, wiele dziewczyn przechodzi ciąże prawie bezobjawowo, można zupełnie inaczej przejść 2 ciąże, ja np. pierwszą miałam prawie bezobjawową a w drugiej mdłości przez 24 godziny na dobę przez kilkanaście tygodni.

zakręcona, hehehe, miłego oglądania :-D

anias, a robisz testy owulacyjne?

Nuuuśka, nie wiem co jest grane, pamiętam jak Ty wstawiłaś jakiś załącznik i wszyscy poza mną go widzieli :-), chyba mamy jakieś blokady na połączeniu między naszymi kompami :-D Hahaha, świetnie anias zaznaczyłaś na liście :-D

Dorcia, jak strasznie się cieszę, że już jesteś z nami, brakowało Ciebie bardzo! Jak się czujesz?

lilly, dzięki kochana, utwierdzacie mnie, że dobrze zrobiłam. Wykres bardzo obiecujący :tak:, wygląda dość ciążowo, trzymam mocno kciuki i nie puszczam! Jeśli masz test 10 mIU/ml to ja bym jutro rano go zrobiła i nie wyrzucała od razu :-) Widzę, że Ty masz takie trochę pojechane sny jak ja hahaha :-D

Piraniu wczoraj testu nie robilam. Zrobilam w srode test owu i byly dwie mocne kreski a na drugi dzien czyli w czwartek juz byla blada. I tak pomyslalam zeby juz nie robic..czy robic jeszcze te testy?

lilly hahaha te moje slimaki przy Waszych snach to nic !! :-DWymiatacie jak nic :-D
A co mi zrobil Ł... hah obrazil sie. O to,ze siedzac na komputerze nie zdjelam go ze stolu, a w sumie to stolika kawowego bo zachcialo mu sie na Nim jesc. No wiec obraza jest az do teraz - jeszcze nie trafil do domu, a prace skonczyl o 17 :sorry2: No coz. Gorzej od Olki, ona takich fochow nie strzela !! :wściekła/y:
Ja bym testowala jutro jak pisze piranha, ale jesli masz tesciora 10 - jak nie masz moge poslac kablem i zaraz bedzie u Ciebie :-D mam super szybki lacze podobno !!

anias no wiec teraz jestes zobowiazana urodzic blizniaki obydwojga plci :-D!!

piranha ja nie wiem - mam nie do wiary jak sie patrze na ten moj laptop !! kurde ciagle czegos nie widze, gorzej niz zacofana jakas :-D

Ej w ogole powiedzcie mi bo o tym jeszcze nie rozmawialysmy tu na watku - Macie jakies tatuaze ?? kolczyki ?? Pochwalcie sie :D ja to zrobie na samym koncu :-D

Nusiaa hehe z tymi blizniakami to wiesz..... No cieszylabym sie ale jednak na start wolalabym jedno:D

A co do tatuazy nie mam, kolczykow nie mam;) uszy mam przekute ale jakos nie nosze.

Aaaa odpalilam wlasnie breaking bad, zatrzymalam (bo Nusiaa napisala ;)) sie na momencie jak koles maca kobite za kolano chyba to jego babka.

reklama
Do góry