reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa słońce nie spie juz:-) Kochana nie krzycz tak :-D oj ale glowa boli:-( kac meczy a to po 2 piwach :-) Wczoraj byliśmy na meczu koszykówki a później ze znajomymi w pubie
MIŁEGO DNIA

reklama
Zakrecona
juz sie uciszam, kochana. A ja z synkiem jeszcze sie wylegujemy, zjedlismy sniadanko w lozku:happy2: i gramy w gry w lozku.... Nic mi sie nie chce. Moj odkurzacz pracuje a ja sie lenie..... Bede musiala wstac, bo mamy po poludniu kolede .
a propos piwka, wypilam wczoraj moze z 5 lykow i jakos wiecej nie chcialo mi sie :nerd:
milej niedzieli :happy2:

Wstawać ( powiedziane półszeptem.... co by Zakręconą głowa bardziej nie bolała ):-D:tak::-D

Nuuśka ( tez półszeptem) jak tam po imprezce ???:confused:

Miłego dzioneczka babolki !!!

Hello! (półszeptem ;-))

zakręcona, lilly, załatwione, już zablokowane :-D

Dorcia, niech moc będzie z Tobą! :-)

Matik, jak u Ciebie sytuacja?

Nuuuśka, pewnie nie robiłaś wczoraj testu? :-) Nadal jest EWCM?

Kiraa, podobno można stosować do 6 miesięcy a potem trzeba zrobić przerwę. Czasem wystarczą tylko 2 tygodnie przerwy by uzupełnić niedobory K i Na, następnie po 6 tygodniach diety można znów wrócić do starań. Niektórzy jednak mogą wymagać dłuższej przerwy.

Piranju
bo ja mam poczatek anemii... Nie wiem czy to zwiazane z dieta dziewczynkowa, ale raczej od poczatku diety zle sie czuje....:confused: Co bedzie jesli bede brac zelazo? Poprzestawiaja mi sie inne elektrolity?

Kiraa, z tego co czytałam to suplementy żelazowe nie powinny mieć wpływu na planowanie, ja w ciąży łykałam Biofer Folic i pomogło :-)

Witam się niedzielnie.
Wpadam przesłać moc fluidków z rana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wszystkie staraczki :tak:

Dorcia ja tez nie mam mocy :baffled: nic a nic. A tu trzeba cos ugotowac.
Kiraa czy dieta dziewczynkowa czy chlopczykowa ponoc po 6 miesiacach trzeba odpuscic. Ja na chlopczykowej tez po kilku tyg czulam sie dziwnie slaba i niedozywiona. Choc teoretycznie odzywialam sie nawet bardziej zdrowo :confused: Moze to troche psycha i sama swiadomosc ze jestem na jakiejs diecie?
Małe liski tak to planowanie potrafi niezle wciagnac i zawrocic w glowie. Ja tez nie potrafilam myslec o niczym innym, naprawde, dniami i nocami. Mezowi caly czas trajkotalam: na rower nie mozesz bo to na dziewczynke, kefiru nie mozesz bo to na dziewczynke, sprawdzalam mu temperature wody w wannie i pozabieralam zapachy z samochodu zeby czasem nie wplynely negatywnie a zawieszalam jakies smierdzace olejkiem sosnowym :-D namawialam: idz na basen bo to na chlopca, jedz to czy tamto bo to na chlopca. Jak siedzial przed samymi staraniami z lodem na jajkach to powiedzial ze wcale sie nie zdziwi jak zaraz przyniose walek do ciasta i kaze mu sie walnac 3 razy w glowe bo to tez na chlopca :-D Naszczescie obracal to wszystko w smiech i jakos przetrwal te kilka miesiecy. Ja bym napewno z taka upierdliwą baba nie wytrzymala ;-)

Chyba sie poloze...

reklama
Kiraa, ja nie miałam żadnych skutków ubocznych poza spadkiem pH i całkowitym zanikiem EWCM :-), jednak każda dieta eliminacyjna niesie jakieś ryzyko wystąpienia skutków ubocznych więc zapewne są osoby, które ich doświadczyły, na pewno tego rodzaju diety nie są wskazane dla osób z jakimiś metabolicznymi zaburzeniami czy chorobami nerek, sód i potas to strasznie ważne dla życia pierwiastki.

Na koniec dodam, że w diecie dziewczynkowej nie chodzi tylko o spadek pH (a to chyba Ana kiedyś pytała czy skoro dieta obniża pH to czy nie wystarczy tylko utrzymywanie niskiego pH), wpływa ona na cały organizm, również na hormony a odpowiedni układ pomiędzy Ca, Mg, K i Na wpływa na szybkość przemieszczania się plemników X i Y, większa zawartość wapnia w śluzie sprawia, że dla komórki jajowej atrakcyjniejsze są plemniki X, potas zaś przyspiesza plemniki Y.

Ostatnia edycja:
Do góry