reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmuś mój dzisiejszy wyczyn to wstawienie brukselki do obiadu...tylko cholercia kto obiad ugotuje ? Ja mam brukselkę , Ty masz obiad...może połączymy to w jedno ? Wilk syty i owca cała ? He?

Piranha
moja "moc" ma dzisiaj wolne...bez mojej zgody !!! Wiesz co zauważyłam ? Że im mniej pytamy czy dzieci zdrowe...tym mniej one chorują ? Czy ja już mam coś z głową ?

Kirra już niedługo...jak będzie wszystko w porządku to walnę sobie suwaczek...a co !

Wiecie co jest najlepsze ? Że mój kociak też ma dzisiaj lenia , mój mąż też i córka również...hmmm...wszyscy w ciąży czy co ?

Aaaaaaa...zapomniałam !!! Oj, sorki ciiiiiiiiiiiiiii...już będę cicho !
Zakręcona jak głowa ? Kacorek minął ?

P.S. Moja "rozmowa" z córką sprzed kilku dni...
-Mamo jak się nazywała ta pani....hmmm..."Kobieta z fretką" !????
-Nie córciu "Dama z łasiczką" ...ale blisko byłaś !
( w tle szedł film "Vinci")
Śmieszne czy nie ale ja zrywałam boki !

Ostatnia edycja:
reklama
Elmo

ja tez jestem z tych upierdliwych bab... Ja bym tez z taka nie wytrzymala... Tez mam obsesje, mysle ze podobnie jak Ty mialas/ czytalam Twoje staranka/ :happy2:
boje sie zeby nie wpasc w jakas paranoje....
Zastanawiam sie czy na FL nie odpuscic troche i nie zjesc 1 go banana czy pomidora czy ziemniaczka, nie dlatego ze musze czy chce ale dlatego ze nie jadlam tego od 3,5 mies i boje sie o swoje zdrowie.... Robilam morfologie i jeszcze anemii nie mam, ale mam dolne normy we wszystkich wykladnikach...
Moj M powiedzial, ze on juz nie moze lykac tychtabletek jak stary dziad, boli go zoladek . Ja mam biegunki po tych suplementach... Ale biore je tylko od @ do owu. Czyli mysle ze organizm troche odpoczywa...
Ahhh, zreszta sama wiesz ;-)
ps moj narzeka ze sparzy kiedys sobie jajka:-D

Piranju
jak mam traktowac kiedy byla owu? Skoro byla z nocy ze sr/ czw? Ocufriend pokazuje srode, ff pokazuje czw. Chodzi o to ze chcé zbadac prog w 7 dpo

kurde jak ja nienawidze tego czekanie ,tych 2 WW grrrre

Witam, milla podziękowania za wklejenie wskazówek to mój mail ka_ma@buziaczek.pl chciałaś coś wysłać czy to już wkleiłaś /

mam mętlik w głowie nie mierzę temp. ponieważ cykl w nocy jest zaburzony poprzez wstawanie do synka więc będzie niewiarygodny ?
prawda ?
myślałam aby zacząć starania odrazu po @ ..ale tej metody 0+12 boję się jeszcze bardziej nie wiem co mam myśleć jeszcze do czerwca sporo czasu aby poznać swój organizm ,może w tej metodzie monitoring rozwiąże sprawę ?ale to też gin. powie ,że może pęknąć pecherzyk a czy pęknie to też nie gwarancja

hej hej babeczki !! :))

Wczoraj bylismy na imprezie urodzinowej Ł. pozno wrocilismy ale wybawilam sie na wsze czasy :-)

piranha nie robilam kochana :-(ale nie dlatego ze nie chcialam, w aptece u Nas zamowilam testy i maja byc na poniedzialek, bo allegrowe nie wiadomo kiedy beda, wiec do jutra jestem uziemiona :zawstydzona/y:
Co do EWCM, wczoraj wieczorem bylo troche rozciagliwego sluzu, dzis nie wiem bo niedawno wstalam :wściekła/y: Zastanawiam sie nad serduszkiem dzis wieczorem ? Ja wiem, ze bez testow to celowanie w ciemno, ale kurcze wiesz jak ja bym juz chciala zeby ten cykl sie skonczyl ? :no: A tu nie wiadomo co i kiedy...eh.
Pytalas chyba wczoraj kochana o to czy kiedy badalismy nasienie Ł. robilam posiew. Tak, oczywiscie, robilismy ale na szczescie nic nie wyhodowano :happy2:
dzis temperatury nie mierzylam,nie mialoby to najmniejszego sensu bo w domu bylismy po 3. Zobaczymy jak jutro, ale kurcze to juz prawie 30dc :baffled:

Dorcia dzien dobry !! :D jak sie czujesz dzis kochana moja ?? Ide zaraz budzic Ł. bo do tesciow na obiad na 14 musimy sie udac a tu chlop spi jak kamien :wściekła/y:

kiraa zobaczysz szybko zleci !! staraj sie nie myslec, choc wiem ze to tylko latwo sie mowi, ale staraj sie ile mozesz zajmowac glowe czyms innym. Bedzie dobrze zobaczysz !! :-) w styczniu nie ma bata, musi ktoras zobaczysz | | :-)

matik co u Ciebie kochana ?? @ sie pojawila ?

Dzień dobry Panienki :)

Niuśka no mi okres wyszło jakby w środę tylko że 1 dzień i późnij to samo plamienie bez niczego mogłam chodzić,
a zawsze miałam min 3 dni ok ale jak się ze mnie lało to musiałam mieć i tampon i podpaskę i nie ruszać się najlepiej bo inaczej co chwila wszystko do wymiany na prawdę okres to dla minie totalny bezruch

Pirania testu 2 nie robiłam dziś tempka znowu 36,67 więc nie wiem pewnie jednak lipa

Zakręcona jestem w szoku taki ładny wykres, a jak wyglądały twoje wcześniejsze wykresy?

Ja mam 75 D i za dużo pokarmu nie miałam do 3 miesięcy ale i tak dokarmiani z butelki bo byli bardzo głodni :)

Ostatnia edycja:
matik no ale @ nie bylo takiej jak zawsze wiec moze nie wszystko jeszcze stracone ?? :)))

STYCZEŃ 2014:

krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 20.01 ( 3 cykl starań )

LUTY 2014 :

zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ .02 ( 9 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Witajcie znów po dłużej nieobecności :-)

Daria - gratuuulacje ogromniaste !!!!!! :-) Odezwij się jak znajdziesz chwilke.

Nuuśka
- o kurcze nieźle zwariowany ten cykl masz, mówisz że wczoraj znów śluz płodny to może faktycznie drugi pik się szykuję, trzymam nadal &&&&&&& i nie puszczam :tak:

Dorcia - no i piękne mdłości Cię dopadły :tak:Trzymam &&&&&& za środę !!!

Piranha - zgodnie z planem zrobiłam jeszcze jeden test 4 dni po terminie i kreska zdecydowanie mocniejsza ale i tak nie taka sama jak testowa. Z dziewczynami 1 dzień po terminie kreski były takie same. Poza tym objawy zdecydowanie mniejsze, teraz gdyby nie brak @ wogóle bym nie wiedziała ze w ciąży jestem. Muszę się umówić na wizytę chcę tak na 27 albo 29 stycznia żeby już serduszko było widoczne.

Milla - nawet nie wiesz a mnie pocieszyłaś :tak: z tym, iż masz dwóch chłopaków po dłuższej abscynencji w serduszkach bo ja starałam się o chłopaczka a właśnie z uwagi na prace M musieliśmy zastosować taka przerwę. Mój M się ze mną droczy i wciąż zmienia zeznania co do ręcznej roboty :-D ale ja myślę, że jednak tego nie zrobił.

Wiecie co ja i tak w szoku jestem, że przy naszych utrudnieniach w dostosowaniu praca M i owulacja - że nam się udało wstrzelić w 3 cyklu, nadal uwierzyć w to nie mogę.

Boże dziewczyny jaki ja mam apetyt, konia z kopytami bym zjadła :-D Jak tylko coś nie przekąszę to od razu takie ssanie mam w żołądku że muszę coś na ruszt wrzucić. Oj już się boje, z dziewczynami przytyłam 10-12kg a teraz szykuje się zdecydowanie więcej, jak tak dalej pójdzie.

Co do diety to ja stosowałam ponad rok z małymi przerwami i czułam się znacznie lepiej niż wcześniej bo i dieta chłopczykowa raczej zdrowa jest, może jak ktoś bardzo wszystko soli to faktycznie tak długo to nie zdrowo, ja po prostu soliłam ani mało ani bardzo dużo, tak do do smaku np. pomidory, surówki warzywne, Nawet hormony mi się ustabilizowało i nie miałam plamień przed @
Teraz odrabiam niedobory wapnia codziennie jem żółty lub biały ser i wreszcie piję moję ukochane koktajle truskawkowe :laugh2: Ale daktyli, ziemniaków, pomidorów czy sałatek z sosem z octu jabłkowego też nie porzuciłam, choć robię teraz raczej sałatkę grecką czyli z dodatkiem fety mniam.

No nic idziemy na spacer trochę kalorii spalić i pewnie jeszcze pieniądzory wrzucić.

Buziaki :-)

reklama
Dziewczyny melduje że żyje :-) Kac minał szybko,ból glowy też Pewnie dzięki wit C :-) a póżniej zakupy Oczywiście przewaga nabiału: kefiry, jogurty naturalne, maślanka itd. Przez jakiś czas nie piłam soku z żurawiny i jak wczoraj napiłam się to stwierdziłam że brakowało mi tego .ja pije 100 % sok z zielarskiego i dodaje wodę

Elmo przeczytałam mojemu K jak to u Was wyglądało A on: skąd ja to znam :-D
ale najważniejsze że marzenia się spełniają

Nuuska to super że imprezka udana:-D

Piranha jak zdrówko u Was? Jak niedziela mija? :-)

Kiraa ja dzisiaj napięty grafik miałam więc już po 8 musiałam zwlec się z łóżka Mega &&&&&&&&&

Do góry