reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran atha
swiete slowa... Nic dodac nic ujac, dziewczyny walczcie jak lwice, to w koncu Wasze kruszynki sa najwazniejsze a nie ciotka, wujek, kuzyn, babcia i prababcia. :happy::wściekła/y:

reklama
święte słowa!
Dziewczyny wstawiam wam moje zakupy z 5-10-15, smyka i c&a wszycho z wyprzedaży. Tylko te ciuszki mam całkiem nowe, resztę używane.
10012014106.jpg10012014107.jpg10012014108.jpg10012014109.jpg

Załączniki

• 10012014106.jpg
    10012014106.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 48
  • 10012014107.jpg
    10012014107.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 44
  • 10012014108.jpg
    10012014108.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 44
  • 10012014109.jpg
    10012014109.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 44
zakręcona, jeśli wciąż zależy Ci przede wszystkim na dziewczynce to bierz nadal wymienione suplementy ale dorzuć jeszcze koniecznie witaminę C 500 mg. A ten Calcium Citrate x 4 to w jakiej jest dawce i ile Mg zawiera? Acard bierz dopiero po owulce :tak:

lilly, hahaha, strach się bać :-D Tempka pieknie pnie się w górę

gdusia, pik jak ta lala, super! :-)

krystianmartin, oglądasz? :-D

małe liski, kwas foliowy nie ma wpływu na płeć ale przy staraniach o dziecko oraz w pierwszym trymestrze warto zapewnić organizmowi 800 mcg folianów, ja dlatego brałam B-100 (jest w nim 400 mcg) + Folic co dawało 800 mcg. Przy staraniach o chłopca trzeba zapewnić minimum aż 2000 mcg bo podobno dieta chłopczykowa zmniejsza bardzo wchłanianie kwasu foliowego przez organizm.

Oczy niebieskie, ale cudne zakupy, śliczne ubranka, nie mogę się doczekać zdjęć ubranego w nie Twojego synusia :-)

Nuuuśka, udało się zdobyć i zrobić test owu?

Co do karmienia, miałam 2 CC i po obu scenariusz był identyczny (u siostry również) - na początku mała ilość mleka w postaci gęstej i żółtej siary, w 3 dobie przychodził potężny nawał pokarmu, taki że mogłabym trojaczki wykarmić :-) Z czasem ilość mleka stabilizowała się (zmniejszała) aby dopasować się do zapotrzebowań pokarmowych jednego dziecka. Oczywiście pojawiały się klasyczne kryzysy laktacyjne, trzeba je dzielnie przeczekać często przystawiając dziecko i wszystko szybko wraca do normy. Miałam taką strategię, że tylko raz dziennie podawałam butlę by dziecko znało smak MM i potrafiło ssać przez smoczek - dzięki temu odstawienie od piersi było bardzo łatwe, bardzo stopniowo zamieniałam kolejne karmienia na butle (taki 2-miesięczny proces) dzięki czemu laktacja samoistnie i stopniowo zanikała bez zastojów a dziecko nie dostrzegało zmian. Przy Krzysiu odstawiłam jakoś w 8 miesiącu gdyż chciałam by mój organizm doszedł do hormonalnego ładu przed zaplanowaniem drugiego dziecka, Kaję chciałam karmić dłużej ale po 6 zapaleniu piersi (wysoka gorączka, rumień, mega ból, byłam non stop na antybiotyku) poddałam się w okolicy 8 miesiąca.

Piranha oczywiście wit C tez jest.zapomniałam ja wymienic Ja mam ta 1000 ale dzielę na pol i biore 2 razy Calcium mam w dawce Mg 150 a wapn 300
A castagnus brac?
Zaraz bede oglądac z moim K ten serial co pisałaś :-) właśnie ostatnio zastanawialismy sie jaki serial zaczac ogladac :-) wcześniej oglądaliśmy Dextera a teraz moj K skończyl ogladac serial o zombi ale on mnie nie wciągnal

Oczy,niebieskie super ubranka :-)

Skończyłam swoja pierwszą bransoletkę :-) zdjęcie wrzuce w poniedziałek bo musze kupic zapiecia do niej :-)

Ostatnia edycja:
zakręcona, podam Ci może powód dlaczego ja Castagnusa nie brałam - po pierwsze nieprzyjemne skutki uboczne a po drugie (tego obawiałam się najbardziej) można go brać tylko przez 3 miesiące, bałam się strasznie, że nie uda mi się w ciągu tych 3 miesięcy zajść w ciążę a po odstawieniu nastąpi wyrzut prolaktyny i zrobi się sieczka hormonalna. Mnie ten o zombie też kompletnie nie wciągnął a "Breaking Bad" jest genialny, serio chyba najlepszy z seriali jakie dotąd widziałam, M też powinien się spodobać :-) Czekam na zdjęcia bransoletki :-)

Kiraa-podziwiam Twoją walkę o pokarm. Ja też takową odbyłam... Jak Kac się urodził to pięknie ssał i coś w cycach było. Jadł bardzo często,non stop i dużo płakał. Po odciągnięciu laktatorem z obu piersi było 20ml... I dlaczego? To było po miesiącu intensywnego karmienia. Nie używałam butli w ogóle,bo się bałam. Herbatki zaczęłam pić od razu po porodzie. Do tego woda,częste karmienie,pobudzanie laktatorem i co? Miękkie piersi.... Kacper w końcu przestał chcieć ssać....może nie miał siły. Zaczęłam odciągać co 2 h i dawałam z butli. W dzień i w nocy odciągałam pokarm co 2h do 7msc życia Kacpra. MM nie podałam ani razu bo miałam blokadę psychiczną. Nie wiem w czym tkwi problem...mam bardzo małe piersi i nawet jak miałam dużo pokarmu to one nadal były małe. Przy karmieniu laktatorowym 5 razy miałam zapalenie piersi z 40* gorączką. Mimo to walczyłam nadal. Karmienie skończyło się gdy poszłam na 12h do pracy i nie miałam czasu na laktator....

Oczy niebieskie, jakie urocze te ubranka!!! Zazdroszczę:cool2:

No i chyba mój test to był po piku, bo teraz boli mnie dole biodrowym w ok. jajnika.... jeszcze wczoraj wieczorem test był zupełnie negatywny, rano nie miałam jak zrobić, a po 16 - tak jak na zdj... nie wiem jak to interpretować i co o tym myśleć... jak ja mam się nauczyć wyczuwać moment owu, żeby potem trafić +12 ;( buuu
a i testy o człości "20"

Piraniu czytam juz od ok 1h Twoje posty od poczatku;) i wyczytalam takie info ze po B-50 dziewczyny bolaly piersi. Od kilku dni zastanawialam sie czemu mnie pobolewaja, nie jest to taki bol dosyc mocny jak przed okresem ale jednak odczuwalny... Czy doszlyscie czemu tak jest? Ma to jakies znaczenie?

Fajnie sie czyta Twoje posty od poczatku:D jeszcze mam troche stron do przeczytania. Jestem chyba na marcu 2012:)

Nusiaa gdzie sie podziewasz???

reklama
Do góry