reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia gratulacje rzyganka:-)

Elmo nic się nie przejmuj powiedz po prostu że zaprosisz jak dojdziesz do siebie po cc i dzidziuś się zaaklimatyzuje. Ja też miałam 2 cc i żadnych problemów z karmieniem nie miałam. Zaraz mi przystawili i poszło jak z płatka. Trzymam kciuki.

Ewelin kurde fajnie że Ci się udało. Też bym tak chciała, ale czasami w to powatpiewam. Ty też czytałaś tą książkę Hazel? I nie przekonały Cię te jej odstępy. Jestes dowodem, że odstęp przed owu znaczenia nie ma. A ja mimo to się boję braku odstepu. Gdybym jeszcze wyczula owu to bym się pokusila o te o+12...

Piranha ja nie biorę cynku. On jest potrzebny przy staraniach o córkę? Mój mały też się dużo uczy od starszego, co prawda jeszcze nie liczy ale piłkę kopie prawie jak zawodowiec:-D

reklama
Mila
co za Hazel?
ja tez sie balam bez odstepu.. Nogami i rekami sie bronilam, mimo ze Piranjha namawiala :-):wściekła/y:

Kiraa ok czyli herbatki powiedzmy tydzien wczesniej, sutkow niet :-) tak myslalam ze ich wczesniej sie nie rusza ale cos tu pisalyscie o smarowaniu wiec na swiezo pytam i juz zapamietuje :-)

Milla uda sie zobaczysz! :tak:

Elmo
ja nie smarowalam, chyba bym sie bala za duzo grzebac.... Zeby nie pobudzic akcji, moze dziewczynki sie wypowiedza ktore smarowaly... Mozna hartowac tzn na przemian zimna i ciepla woda

Dorcia no to gratuluję :-)
Kiraa kolor moich wlosow to blond. Tam na zdjęciu mialam blond z ciemnymi pasemkami :-)
Kiraa niw uwierzysz co zrobil moj K????!!!!! Wstal, poszedl do kuchni,wziął Mikołaja i mówi: @ przyszla to MUSZĘ humor sobie poprawić :-D i tak zjedliśmy Mikołaja :-D

zakrecona
i juz go lubie :-) moj mikolajek czeka bez glowki w lodowce, ale kazdy sie boi go nadgryzc :-) ale przyszla@????

kurde dopiero jak powiekszylam Twoj wykres widzialam, tule mocno i kopniaka na 3 ci cykl daje kochana. My sie tak wymieniamy, jak Ty masz @ ja mam owu i na odwrot , nie

o widzę ,że jesteście bardzo tutaj zgrane to tylko moje pytanie ostatnie:) czy któraś z Was planowała dziewczynkę i której się udało ma jakiś wykaz dieta,suplementy i co na spadek ph . ?

Nuuuśka wrocila !! :D

Czy ja juz Wam mowilam, ze nie znosze piatkow ?? :-D
Nogi wlazly mi do d.u.p.y. !! :confused2::eek: Bylam sama, bo kolezanka sie rozchorowala i nie wiedzialam w co rece wlozyc. A teraz siedze na kanapie i tez nie wiem za bardzo w co wlozyc, bo roboty pelno ale juz za pozno zeby robic cokolwiek wiec chyba odpuszcze, zaparze zaraz ziolek na dobranoc i pojde spac :wściekła/y:

zakrecona czyli @ jednak przylazla ??? :/ a to Ci wredna @ !! Daj kochana date lutowej @, wrzuce zaraz na liste. a propo Mikolaja - ja ostatnio zaczelam gustowac w zelkach :D Zelki sa dobre na wszystko a na smutki zjadam 4 paczki, tylek zapchany i zatkany ale za to jaka jestem szczesliwa !! :-D

matik co u Ciebie kochana ?? u Ciebie tez juz @ nadeszla ?? :/

piranha nie robilam testu, odpuscilam..chyba nie chce sie juz denerwowac w tym cyklu, nakrecac i niepotrzebnie martwic. Czekam na pojawienie sie @, oby szybko sie pojawila, a na nastepny cykl zaopatrzam sie w wystarczajaca liczbe tesciorow, duzo pozytywnej energii i wiary w to ze w koncu sie uda !! :tak:Musi byc dobrze, choc nie powiem, nowy rok nie zaczal sie na pewno tak jakbym tego chciala. Oprocz cyklu zeszlorocznego w ktorym mialam Laparoskopie, i ktory nie wiadomo czy byl bezowulacyjny czy tez nie to zadnego takiego przez ten rok nie mialam :| No ale swieta prawda, czlowiek uczy sie na bledach, gdyby nie to, nie wiedzialabym np, ze i ja moge przedobrzyc a wydawalo mi sie to niemozliwe :/

kiraa no i gdzie te smsy ??? :D Mialas napisac :-)

Dorcia dzien dobry :) !! a raczej juz dobry wieczor :D jak sie czujesz ????? Ola dzis mi oznajmila ze chce Angry Birds. Ze MH to juz nie, ze teraz latajace kulki chce :eek:mowie jej - no tak, a gdzie je pomiescisz w tym swoim malym pokoiku ? A ona mi na to - no jak gdzie ?? Na polkach, a to co mi nie potrzebne dam Tobie do pokoju, bo Wy macie duzo miejsca :sorry:Madre dziecko sie uchowalo, nie ma co !

gdusia pik jak nic :D Dzialaj dzialaj kochana !!

STYCZEŃ 2014:

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )

krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )

LUTY 2014 :

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )
zakrecona - termin @ .02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
reklama
Pirania, Kiraa
oj tak ja nie wierzylam nawet jak mi wargi sromowe pokazali hehe, na 100% uwierzylam jak drugi ginekolog ktory specjalizuje sie tylko i wylacznie w usg, na usg prenatalnym potwierdzil a w opisie zapisal: wargi sromowe prawidlowo rozwiniete :D

Oczy Niebieskie, Elmo, Araki
na rozkrecenie laktacji moge polecic Wam herbatke medeli bocianek (jako jedyna zawiera kozieradka) i jest taki nowy preparat ********** (zrobilam sobie teraz w pl spore zapasy :) ) no i jak najwiecej przystawiac. z laktatorem uwazajcie na samym poczatku coby nie rozbujac laktacji jak dla wojska :)) hehe
mi z synkiem nie udalo sie karmic,mleka mialam jak dla 5cioraczkow ale chwicilo mnie chorobsko i najpierw 1 antybiotyk pozniej wyszedl mi krwiak w miejscu gruczolu bartoliniego i probowali mnie leczyc znow antybiotykiem,pozniej operacja a przez ten czas odciagalam i wylewalam w zlew. po wszystkim Olek olal cycka :( odciagalam mu mleko przez 7 mies i pil moje ale z butli :(
przy Marysi naturalnie chcialam karmic cycem i tez srednio sie udalo :( ogolnie to przy malym dostalam mleko w 4 dniu a przy malej w 3 dniu po porodzie, oczywiscie 5-6 dzien nawal, z Olkiem luz bo On to wisial min 45 min na cycu to ladnie wszystko spijal ale Marycha to byl szybki zawodnik po 15 min max i byla najedzona... no ale w zwiazku z nozkami,stresem i wizytami u lekarzy zlapalo mnie zapalenie piersi temp 40st oba cycki zaatakowane bol niemilosierny,wiec zamiast przystawiac odciagalam bo tak mnie mega bolalo,ze nie dalam rady przystawiac. ogolnie przez to wszystko mleko w cyckach sie zmniejszylo masakrycznie i zaczelismy karmic mieszanie a po jakims niedlugim czasie mala oprozniajac cyce byla jeszcze glodna i wyla,takze butla szla w ruch. teraz od jakiegos czasu staram sie odbudowac troche laktacje, mala ciagnie cycka ale jak nic jej nie leci albo tylko po kropelce to juz sie drze :( takze teraz mam laktor kombajn na 2 cyce i sztucznie ruszam aby zwiekszyc produkcje pomagam sobie wspomagaczami podanymi wyzej,
aha kolezanka polecila mi jeszcze zestaw medela sns, zamowilam i czekam nie niego niecierliwie:)
Marysia jest alergiczka dostaje aptamil pepti widze, ze jak ma mijego mleczka w butli to wiecej wyija niz mm. kurcze tak bym chciala,zeby choc na 2 elne karmienia starczalo tego mleka cyckowego. dziewczyny i jak pisze Araki nie zalamujcie sie jak po porodzie nie bedzie mleka u malo kogo pojawia sie od razu po porodzie po 3 dniu naogol napelniaja sie cyce:))) moje ssaki ciagly mi w szpitalu praktycznie caly czas puste cycki-naciskalam na sutki a tam nic ani kropli nie bylo

Do góry