reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczy niebieskie - Mój M brał testosteron Tribulus Terrestris .
Co do córek to zastosowaliśmy odstęp w przypadku starszej córki 3 dni, a w przypadku młodszej 2 dni. Strasza nie była planowana, ale już wtedy M wyjeżdżał na delegacje po 3 tygodniowym urlopie i ostatnie serducho było 11 dc a owulacja 14 dc, Wtedy serducha były częstsze, ale nie codzienne. Ph wtedy nie sprawdzałam, ale moje naturalne ph to 4 - 4,5. Drugą już planowałam ale myślałam głównie o odstępie, z diety pamiętam że wtedy przed staraniami wciąż piłam koktajle truskawkowe i lodowe desery ale np. pomidory i warzywa też jadłam. Przy obu córach stosowałam taki żel intymny nie pamiętam nazwy Femi.... jak mi sie przypomni to jeszcze napiszę bo nie miałam za dużo swoje śluzu i to mi ładnie nawilżało.

Piranha - co do tego przeziębienia i wysuszenia śluzu to u mnie by się jednak nie zgadzało bo przez cały czas trwania tego bólu gardła miałam moooooorze płodnego śluzu (mam to w opisie na wykresie), pierwszy taki cykl od niepamiętnych czasów, temperatury nie miałam ale tempka na pewno zaburzona nieco była. A to zmniejszenie ilości plemników to gdyby M miał gorączke tak ?

reklama
Nuuśka a ja się nie martwię...znam jedną taką BBkoleżankę która do mnie dzwoniła że cholera cykl bezowulacyjny i w ogóle wszystko do doopy !!! A dwa tygodnie później napisała że są II !!!!!!!!!!!!! Swoją drogą duże buziaki dla Niej !!!
I co??? I Ty kurde też będziesz mieć II....zadzwonisz do mnie z nowinką i z meeega radością ....nosz cholera nie widzę innej opcji !!!

Ania ja też "jechałam" na Nuva dość długo....fajnie że ktoś wymyślił takie cudo które żołądka nie niszczy !!!

Piranha ja oddałam kał do badania...bo dziwne to wszystko ... i nic nie wyszło ! kompletnie nic !
Więc prawdopodobnie ciąża na mnie tak wpływa !
Co do bólu to jest on taki uciskający ...jakby ktoś mi się tam w środku bawił przewodami i momentami mam takie sekundowe parcie na mocz- myślę że to będzie nerkowo-pęcherzowe. Bo dzisiaj miałam taki kłujący ból centralnie nad spojeniem łonowym i wywnioskowałam że ten ból jest "ciążowy" i po prostu przesadziłam z myciem podłogi !
Gdybym całe 8 miesięcy miała takie jak wczorajszy dzień byłabym przeszczęśliwa !!!
ZDRÓWECZKA KOCHANA kurczę już nie wiem jak mam to pisać żeby w końcu zdrowie do Was doszło ! Tak bym chciała żebyście w końcu mogli zapomnieć o tych wszystkich katarkach, gorączkach i sraczkach !!! ZDRÓWECZKA !!!

Matik tempka nadal ładnie wysoko,nie martw się jednym małym spadeczkiem !!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kirra &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mamuśkamimi czy Ty wątpisz w to że właśnie u Ciebie pod serduchem tworzą się piękne dwa jajcęta ... i siusiak !???? Chcesz kopa w doopę !????

Lilly WITAJ...nie miałam okazji się przywitać !

Maran-atha kochana dziękuję !!! Ślę buziaczki !!!

Elmuśka Ty moja dobra duszo ...ślę BUZIAKI !!!
Już tak niewiele pozostało do powitania synusia !!! To będę najbardziej wyczekiwane dwa małe jejcęta na BB !!!

Spokojnej niedzieli....

Ostatnia edycja:
Witam nie było mnie dwa dni a Wy tyle naskrobałyście, że muszę przeczytać.

Mamuśkamimi GRATULACJE WIELKIE!!!! Super, że Ci się udało będzie napewno śliczny synek. Tym abrdziej się ciszę, że z tego co isałaś to chyba ty jesteś w podobnym wieku do mnie a ja się trochę tymi latkami martwiłam, jak możesz to przypomij mi jak dłużo się starałaś - tak mniej więcej, Jeszce raz gratki

Piranha widzę, że dopadło Was choróbsko życzę zdrówka.

Dorcia Ty się starałś o synka? Też Ci gratuluję, bo jeszcze tego nie robiłam. A Ty długo się starałaś?

Nuuśka nie przejmuj się napewno owulka zawita bądz cierpliwa, u mnie jak starałam się o poprzednią ciążę tomiałam prowadzony monitoring i lekarz zapewniał, że owulacji na stówę nie było a jak przyszłam za trzy tygodnie do niego i powedział, że test ciążowy wyszedł mi pozytywnie to się zdziwił, dlatego działajcie i napewno będzie owocnie.

Kiraa u mnie również sylk zakwasza bardzo słabiutko, a przypomnij mi czym mierzysz ph paskiami czy masz miernik?

Idę poczytać wasze wypowiedzi

Hej
Nuuuśka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dorcia
ostatnio pytałaś jak spędziłam święta.. otóż baaardzo pracowicie non stop miałam gości aż do 2 stycznia. Dzisiaj pojechał M:-(. Jest mi smutno. Moim dzieciom zresztą też.

Matik dobry plan z wyluzowaniem, ale po co zabezpieczenia? Ja nawet nie wiem czy miałam owu a jak tak to kiedy.... miałam taki luz w tej sferze... i nawet nie liczę na nic. Wiesz nawet w sylwestra zastanawiałam się nad przytulasem z m... bo myslałam że owu będzie 31/1 więc trzeba działac i dłuuuugo myslałam czy budzić m. Zastanawiałam sie czy to dobry czas na dzidzie... czy może lepiej poczekać aż się wyprowadzimy.... i doszłam do wniosku co ma być to będzie...Nie będę ukrywac , ze to trochę dziwne n ie wiedzieć który to dzień po owu. Robiłam testy ale skończyły mi się zanim test był pozytywny.. moge tylko brać pod uwagę sygnały mojego ciała ale to jest tez mylne. Więc tak szczerze... luz a teraz mój m z moją owu nałozy się dopiero w lipcu więc już w ogóle się nie stresuję. Trzymam za Ciebie kciukasy i życzę całkowitego luuuuzu.

WITAM NOWE STARACZKI I MEGA &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

piranha sms mam nadzieje doszedl !! :* Jesli teraz sie nie uda, a na to wyglada, to pogadam z gin czy w przyszlym cyklu bedzie chciala mi robic monit, ze swojej strony poprosze ja o to , bo zupelnie inaczej wtedy sytuacja wyglada, ale polaczenie CLO + Estrofem w cyklu monitorowanym mysle, ze mozemy sprobowac bo co Nam szkodzi ? w najgorszym razie sie przestymuluje i bedziemy wiedziec ze to nie dla mnie na pewno juz, a moze takie zaskakujace polaczenie wydawac by sie moglo - wykluczajace okaze sie szczesliwe ? jak myslisz ?Udanego wyjazdu kochana :*

krystian a ja wierze ze i do lipca sie uda :) moze akurat Twoja ovu nalozy sie z przyjadem M. albo nie bedziesz o Niej wiedziec tak jak ja teraz ? Bo u mnie to jedna wielka niewiadoma :no:

Dorcia, zakrecona dziekuje za kopniaki i kciuki ale wiecie co ? pytam kazda z osobna bo pierwszy raz w zyciu cos takiego mi sie zdarzylo. Ide zasikac testa przed chwila, bo wrocilismy dopiero od tesciow a tam co ? sluz zarozowiony, chyba moge dopisac ze z lekka domieszka krwi. Myslalam ze mam zwidy, ale poszla teraz jeszcze raz i przy podtarciu sie jest to samo :eek: wyglada to tak jak kiedy zbliza sie @ i zaczynaja sie plamienia. Ale przecie na @ jeszcze za wczesnie...no super. Zakrecona Ty teraz mialas chyba podobna sytuacje prawda ?? dobrze pamietam ??

Dorcia kochana ja wiem, ze z poronionych cykli czesto rodza sie bobaski dlatego go nie przekreslam gorzej z testowaniem bo jutro mam ostatni test ale kurcze moze to i lepiej ? moze nie bede tak myslec ? bo co to zmieni ? starac sie bedziemy wiec jak cos ma byc to moze akurat :) !! A czy Ty mialas jakies plamienia czy cus ?? w sensie, zanim dowiedzialas sie ze fasolcia zamieszkala ?

matik hehehe tak wlasnie dzis to samo pomyslalam :p ze spada,ale ma tendencje wzwyzowa wiec nie jest zle bo idzie gora-dol-gora-dol :sorry: My to chyba we wszystkim umiemy znalezc cos poztywnego nawet w cyklu prawdopodobnie bezowulacyjnym !!
A za Ciebie kochana mocne &&&&&&& !!

ksiezniczka powaznie ? :sorry:chyba takie sa najlepsze pomylki lekarzy powiem Ci. I zajebiaszcze zakonczenia cykli z ktorych mialo nic nie wyjsc ! ;) Ale w tym cyklu staraliscie sie normalnie tak, a nie tak ze odpusciliscie po tym jak lekarz zapowiedzial ze cykl na pewno stracony ? ile staraliscie sie w ogole o poprzednia dzidzie kochana ?

anias ok, juz uzupelniam kochana w tabelce :) i dziekuje za dobre slowa, chyba pierwszy tak poroniony cykl, ale to juz chyba tak jest ze nigdy nie moze byc zbyt dobrze :confused2:

kiraa mam nadzieje, ze moze ziolka ja wywolaja, jesli sama sie jeszcze nie pojawila. Dowiemy sie w srode co i jak na wizytce. A kiedy Ty mialas taka sytuacje ? tzn mialas drugie podejscie do owulacji ?

STYCZEŃ 2014

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuśka nie miałam żadnych plamień...w dzień @ miałam baaardzo jasno różowy śluz...ale to tylko raz ! Od tego czasu cały czas mam mleczny kolor ... i niech tak pozostanie !!!
Ty wiesz że ja jestem całym serduchem z Tobą !!!

Księżniczka przyszłam tu z myślą o staraniach o chłopca...ale z biegiem czasu...z każdym zalanym cyklem upewniałam się w fakcie że po prostu chcę mieć dziecko , zdrową różową dzidzię ! Wiadomo że dla odmiany fajnie byłoby mieć chłopa...choć moja córa zawsze mówiła o siostrze...czas pokaże !!!
Co do czasu staranek to pierwszy cykl staraniowy to był luty 2013...więc 10 cykl był tym szczęśliwym ...dobrze to liczę !?
Dawno temu moja znajoma wróżyła mi obrączką nad ręką i wyszło że będę mieć dwoje dzieci...dwie dziewuszki ...hmmmm...zobaczymy !!!

Ostatnia edycja:
Nuska ten poprzedni moj cykl, skreslony w 9 dc przez gina, a potem na polecenie Piranji byla owunw drugim podejsciu na drugim piku lh :-)

reklama
Do góry