reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Księżniczko - dziękuję :-) mam 35 lat i udało mi się zajść w ciążę w 3 cyklu więc sie nie martw co do wieku :-) Pięknie zakończył Ci się tamten cykl, zobacz nawet monitoring potrafi spłatać figle, ale najważniejsze że efekt okazał wspaniały. Trzymam kciuki, abyś już niebawem ujrzała magiczne II :tak::tak:
Masz rację psychika odgrywa tu ogromną rolę. Moje staranka wypadły w okresie przedświątecznym i byłam zajęta bardziej szykowaniem świąt niż starankami, Takie rzeczy jak picie sody i pobijane ph było bardziej mechaniczne, nie pojawił się u mnie typowy ból owulacyjny (albo był w nocy) i tez sądziłam, że coś z tym cyklem nie tak, wątpiłam, aby się zakończył pozytywnie, nawet skusiłam się na kilkukrotne wypicie winka podczas odwiedzin świątecznych - a tu niespodzianka :-)

Dorcia - no pewnie jajcory będą i u mnie i u Ciebie !!!!! :tak:

reklama
Mauśkamimi to mnie podniosłaś na duchu, a temperaturki u Ciebie zawsze były takie wysokie, to znaczy widzę, że przed owulacją byłaś chyba ciut chora ale po temp. jest wysoka, to tylko teraz w ciąży czy wcześniej też tak miałaś, bo ja mam ogólnie wysoką temp. i nie wiem czy to może o czymś świadczyć, to znaczy chodzi i o jakieś zaburzenie.

Nuuuśka z tego co pamiętam to ty chyba też pijesz ziółka, ja też. Czytała na innym forum (nie wiem czy to prawda sama się nad tym zastanawiałam - ja piję tylko do owulki ale już chyba piąty cykl) dziewczyny pisały, że działają cuda ale też mogą "przesterować jajniki" to znaczy kilka dziewczyny które miały monit mówiły, że pwodowały u nich strasznie dużą ilość jajeczek z których nie dochodził do owulacji- nie wiem czy mogą te ziółka to powodować ale tak właśnie czytałam

Jestem :-)Nadrobiłam cały dzień :-)

Nuuska co za wredna, złośliwa temperatura :wściekła/y: A może jak piszą dziewczyny może z tego pokręconego testu będzie Pascalek Kci:-)uki kochana

Piranha niech te choróbska już Wam odpuszą Miłego wyjazdu :-)
Jeśli chodzi o to plamienie to było tak jak piszesz malutka ilośc zaraz po przebudzeniu Najpier mała ilośc żywej krwi a po chwili taki óżowaty śluz i po tym już nic Tylko wieczorem dużo białego grudkowatego śluzu takiego kremowego

Kiraa na pewno Twoje ph to wynik diety i suplementów Ja też nie miałam teraz problemu z ph :-)

Matik mega kciuki żeby @ nie przyszła Taki spadek to nie spadek :-) Nie liczy się ;-P nie stresuj się

Ana Ja miałam dwa rodzaje testów jedne z tymi czterema kwadracikami tej firmy co podałaś link a drugie 1 kwadracik firmy Merc i te drugie były lepsze wg mnie:-)

Dzisiaj jakiś przypływ energii mialam ale szybko się męcze :-) Rano pojechaliśmy z moim K do takiego marketu bo była wyprzedaż 50 %:-D Troszkę tam poszalałam :-D mój K nie był zachwycony tym pomysłem ale później się wczuł :-DKupiłam 5 ozdobnych kartonów takich mocnych, torebkę z filcu :-),pierdoły do kuchni i łazienki, czapkę (pierwsza w której chyba polubie chodzić :-) ) i sporo takich różnych pierdółek .
a i szydełka :-D wczoraj znalazłam takie bransoletki z koralików i postanowiłam zrobić :-D

Załączniki

• IMG_20140105_093845.jpg
    IMG_20140105_093845.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 29
  • 3852385165.jpeg
    3852385165.jpeg
    21,6 KB · Wyświetleń: 42
  • 3831223985.jpeg
    3831223985.jpeg
    10,2 KB · Wyświetleń: 35
  • 3831223005.jpeg
    3831223005.jpeg
    11,4 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
księżniczka ja rephresh (w tamtym tycklu stosowałam go co 3 dni zaraz po @ a w tym cyklu tylko raz cały aplikator chyba w 9 dc) ,replens, lactovaginal (codziennie od końca @) dodatkowo żel lactacyd femina plus on ma 3,5 ph, codziennie tabletki lacibos femina i oczywiście tampon z limonki.

ksiezniczka tak, na pewno masz racje ze psychika robi swoje. Jednak Nasze nastawienie dziala najwiecej i najwiecej potrafi namieszac :/ Ale jak przeczytalam co napisalas,to az mi sie buzia usmiechnela. Najczesciej z najbardziej pokreconych cykli rodza sie fasolki, u mnie na innym watku jest kolezanka, ktora w ciaze zaszla po roku staran w cyklu, ktory mial byc wlasnie takim bezowulacyjnym :happy: a co do ziolke, tak dobrze kojarzysz kochana. Pije ziolka, do tej pory pilam 3 miesiace przez caly cykl, potem miesiac przerwy, teraz chcialam zaczac pic tak jak Ty wlasnie od @ do owu i tak caly czas, ale niestety nie wiem nawet czy kiedy mialam owulacje wiec chyba uda sie dopiero w nastepnym cyklu :/ Pewnie ze potrafia zdzialac cuda ! przestymulowac tez, musisz uwazac, zeby pic tylko tyle ile jest zalecane, kolezanka taki wlasnie sposob sie przestymulowala, bo pila 2 lyzeczki zamiast 1 i w efekcie koncowym z ogromnego pecherzyka utworzyla sie prawie 5cm torbiel :-(

zakrecona :* oj nie, to u mnie az tak nie, kolo 17 byl taki lekko podbarwiony, a teraz to wyglada to tak, jakby @ sie zblizala, bo zawsze wtedy taki wlasnie mam...fajnie sie zaczal nowy rok nie ma co ! :no: Ale u Ciebie musi sie kochana dobrze skonczyc, masz piekny wykres i taki ma pozostac :)
Co do mnie, jutro mam ostatni test owu, ale watpie zeby cos sie na Nim zmienilo, bo krecha dzis wyraznie slabsza byla wiec albo owulacja byla Bog wie kiedy albo niech ten cykl konczy sie juz skoro musi :confused2:Chyba nigdy nie ciekawila mnie tak wlasna temperatura choc teraz to podchodze do niej juz tylko z czysta ciekawoscia, bo nie powiem zeby to plamienie mnie nie zaniepokoilo :/

Dorcia a no widzisz, ale mialas jednak tez cos takiego.Ta gora prania u Ciebie rosnie, a ja sie obawiam ze bedzie musiala jeszcze poczekac do nastepnego miesiaca :zawstydzona/y:
Jak Ty sie czujesz w ogole ? kolka odpuscila ??

matik nie skreslaj tego cyklu jeszcze do konca, wiem ze latwo sie mowi, ale termin @ masz na jutro wiec jeszcze jest nadzieja !! a masz jakies objawy zblizajacej sie @ ??

mamuśkamimi ej ej zapomnialas chyba mnie dopisac ! Ja tez sie pisze na jajcory ! :-)

Milego wieczorku dziewczynki, mimo wszystko prosze o kopniaki na jutro !

Ostatnia edycja:
Zakrecona co do Represh to ok rozumiem, a Replens stosowałaś przed seruduszkiem czy po zbijałaś nim ph i ile go dajesz? a lactovaginal mam rozumieć, że codziennie na noc do owulacji niezależnie od serduszek tak i jeszcze dopytam o limonkę i tampon zakładasz za każdym razem po seruszko po 4 godzinach? Sorki, że pytam tak szczegółowo ale zawsze coś wartościowego się dowiem

Ksiezniczka
ja juz z tych po 35 tym, ja babcia Kira jestem :-) mysle ze najstarsza zaraz po Krystian

Zakrecona
Ty masz swoje ph w diecie i suplementach ok 4,5? I mimo wszystko uzywasz jeszcze lactovaginal dowcipnie?
Ja mam nadzieje ze po 3 mies po diecie i suplementach spadlo mi ph tak samo ;-) i ciesze sie. Dzis w 9 dc mialam ph najpierw 3,9, potem 4,7 zaaplikowalam sobie rephresh, i ph 2 godz po, 3,5.... Nie wiem czy nie za niskie????? Tym zelem tez sie myje co Ty
tak sobie mysle, ze moj organizm potrzebowal 3 mies diety i suplementow, zebym miala takie ph.... Amyslalam ze to niemozliwe u mnie i dziwilam sie zawsze jak pisalyscie ze macie swoje wlasne ph tak nisko :laugh2:

reklama
Piranha pamiętasz sklep z bransoletkami (te z turmalinem), które kupowała np Nullka. Przegooglowalam cały internet i mi nie wychodzi nic. Kojarzysz ten sklep???

Do góry