reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczynki.
Dziekuje za mase kciukow, i kopniakow ale chyba dzis jednak nie pomogly...:-( :-(Owulacji wiec nie bylo niestety.

lilly witaj , napisz cos wiecej o sobie, ktory to cykl staran, o jaka plec sie staracie ? :)

piranha niestety jedna wielka doopa. Tesy negatywny, a owulacji nie bylo. Tylko dlaczego od poczatku testowania ciagle pojawiaja sie dwie krechy...zastanawiam sie czy cos sie nie tak nie porobilo tam w srodku :/ ok, wiem ze zdrowa kobieta moze miec 2 cykle bezowulacyjne w ciagu roku, ale ja nie mialam ani jednego od poczatku pomiarow :no:
Nie wiem, na prawde nie wiem co o tym wszystkich sadzic, ale zdolowala mnie ta dzisiejsza temperatura :(

annette testy 40? :szok: ? a to sa takie czulosci w ogole?? patrz, nawet nie wiedzialam !! Gdzie je kupilas ? mnie wczoraj dopadl nagly klujacy bol lewego jajnika ale taki ze o malo sie nie poskladalam ale niestety nawet taki bol w tym cyklu u mnie nic nie wrozy. Do bani !! :no: na kiedy masz styczniowy termin @ ? dopisze do listy :)

kiraa A o czym ta ksiazka ??

mamuśkamimi no wlasnie u mnie tez, zawsze jak juz pik byl, to minimum 2 doby a tu jeden test w nowy rok pozytywny i nic wiecej...:zawstydzona/y: Chyba wiec tamten test byl zafalszowany, albo po prostu nie doszlo do pekniecia pecherzyka. Nie wiem eh...nie wiedzialam nawet ze taka dluga abstynencja sprzyja poczeciu coreczki :happy:

maran, maggie dziekuje ale ten cykl chyba zaliczam juz do nieudnych, nie ma co liczyc na owulacje juz chyba :confused2:

matik jak dzis kochana ?????? jakie wiesci z frontu ?? cos sie pojawilo, plamienie czy dalej nic ???? oj jak ja mocno wierze ze sie udalo !!

Ostatnia edycja:
reklama
[SIZE=-1]Nuuuśka
kurczeee, widzę właśnie Twój wykres :( choroba, a może jak już się w tym cyklu kompletnie poprzestawiało, to i owulka jeszcze się pojawi...
co do mnie, to nasz drugi cykl starań, z pilnowaniem okolic owulacji, "staramy" się o dziewczynkę, chociaż tak jak mówiłam, oboje już nie jesteśmy 20-latkami, mi strzeliło niedawno już 35 i dlatego bardziej zależy mi w ogóle na ciąży. Boję się np szaleć z obniżaniem pH, że będę wybijac wszystkie żołnierzyki i będziemy się starać i starać i starać ;) dlatego też dziewczynkowa u mnie raczej jest dieta i suplementy, u nas obojga

Piranha
dziękuję :* na pewno na początku kolejnego cyklu zrobię te badania (no chyba, że kolejny cykl przesunie się o 9 miesięcy)
zakrecona
no faktycznie księżniczka na zdjęciu :) poza tym spojrzałam na Twój wykres, ladny jest, ściskam kciuki żeby dalej piął się w górę &&&

maggie2205
ooo, to miło znaleźć wśród staraczek rówieśniczkę :)

Kiraa
ooo, to może i ja mojego wyślę na tego byczka :))) jak to przeczytałam od razu sobie wyobrazilam kolejkę przyszłych tatusiów córeczkowych w wesołym miasteczku. napisz o czym jest ta książka??

ja już jestem po porannej kawie i activii, teraz sama nie wiem, z drugiego siusiania test ovu wyszedł w końcu pozytywny, tylko czy to nie przekłamanie.... strasznie ciężko mi w ciągu dnia powstrzymywac się od picia, nic, spróbuję nie pić i za kilka godzin powtórzyć test. Zastanawiam się jeszcze, jeśli rzeczywiście dziś jest pik, to czy jeszcze poprawiać dziś serduszkowania z mężem (w sumie po wczoraj plemniki są trochę oslabione czyli bardziej dziewczynkowe), ech gubię się i sama nie wiem co chcę, niby odsuwam myśl dziewczynki i w ogóle chcę zaciążyć, ale też nie chcę kompletnie zerować szans dziewczynkowych. marudzę coś o poranku ;)
[/SIZE]

Ostatnia edycja:
Lilly to podaj mi prosze date styczniowej @ jesli chcesz oczywiscie, jesli zostaniesz tu z Nami wrzuce Cie na liste staraczkowa :)
Co do mnie...nie wiem :| Odkad sie staramy sie zdazyl mi sie jeszcze cykl bezowulacyjny, no ale jak to mowia, zawsze musi byc ten pierwszy raz tylko jakos tak nie bardzo mi sie usmiecha by akurat wypadal na poczatku nowego roku :zawstydzona/y:Watpie zeby owulacja sie pojawila, juz 20dc w sumie to szczerze powiem Ci, ze jak by juz to juz wolalabym na bezowulacyjnym pociagnac do konca bo ilez mialby ten cykl w takim razie ? :-( W srode mam wizyte u gin wiec to tez rozjasni troche, niestety cykl pechowy bo okres swiateczny obfitowal w urlopy i dzieki temu i mojej lekarki nie bylo a co za tym idzie monitu niet :/

Nuuuśka - kurcze no nie tak miało być :confused2: Ale może właśnie taki dziwny cykl okaże się tym szczęśliwym, trzymam nadal &&&&&&&&&&&&& Dobrze, że środe masz tą wizytę u ginki to się sytuacja rozjaśni.
Niestety taka długa przerwa sprzyja dziewczynce, ale co tam mój syncio da rade :-D Mój M łykał testosteron i inne wspomagacze, mam nadzieje, że to jednak pomogło i plemniory nie były jakoś bardzo ospałe hehe A może mój M jednak działał własnoręcznie :laugh2:ale nie chce się przyznać, wszystko jest możliwe. No i jak Piranha twierdzi najważniejsza dieta, ph i suplementy, piłam też ten wstrętny napój sodowy myśle, ze on też w jakim stopniu pomaga.
A to osłabienie plemników jak bardzo jest istotne w naszej tabelce, na którym miejscu jest pod względem ważności ?

Ostatnia edycja:
mamuskamimi zrobiłaś dużo, dieta, suplementy, ph, a jaki testosteron brał twój M?

czy przy płodzeniu córeczek, zwracaliście uwagę na odstęp, ph itp, czy był spontan?

Hejka! Jestem już umęczona tymi choróbskami, Krzyś od 2 dni nic nie je, wczoraj zjadł tylko ociupinkę makaronu i w środku w nocy to zwymiotował, ja też straciłam kompletnie apetyt, wieczorem namówiono mnie na jogurt, wmusiłam go w siebie i znów całą noc nie spałam - miałam bolesne skurcze żołądka i mdłości, co za okropne choróbsko. Dziś jakby już lepiej bo synek zjadł z chęcią śniadanie a ja poczułam uczucie głodu :-)

Dorcia, jak tam u Ciebie, mam nadzieję, że już znacznie lepiej?

Nuuuśka, rób kochana nadal testy owulacyjne i czekamy na kolejny pik. Dziś wyjeżdżam i wracam wieczorkiem jutro, dasz mi znać smskiem jak tam test? Ten cykl wcale nie jest spisany na straty, często po jednym nieudanym piku jest kolejny a gdy jeden pęcherzyk nie pęknie to nadrabia inny i pęka po kilku dniach, moja koleżanka ma córeczkę z owulacji z 30 dc, gorgusia też miała późno owulkę, jeszcze kochana nic straconego. A może spróbujemy połączenia Estrofem + CLO czyli coś co blokuje wzrost pęcherzyków + coś co go pobudza? ...tylko to już musi być z monitoringiem.

Kiraa, przy takim pH nie powinno się zakwaszać ale Rephresh wedle tego co piszą powinien zadziałać jak bufor i podwyższyć pH do 4,5, sprawdzałaś czy tak jest? Sprawdzałaś sobie poziom estrogenów i progesteronu?

zakręcona, zapomniałam Ci odpisać o tym plamieniu, jeśli tak wyglądało to super, powinna to być malutka ilość żywej krwi albo różowawy śluz a więc z domieszką żywej krwi, trzymam kochana mocno kciuki! Jeśli wczoraj by była implantacja to test 10-tka powinien wyjść w okolicy 13 dpo :-)

mamuśkamimi, u mnie pseudo-EWCM występuje tylko w przeddzień owulacji, w dniu owulacji (ale jeszcze przed nią) już go nie ma więc często tak właśnie jest, mi ta sytuacja była akurat na rękę, w wyniku diety i suplementów EWCM zanikł całkowicie. Magda UK starała się 36h po piku gdyz u niej od piku do owulacji mijało 36 godzin (bardzo długo obserwowała cykle by to wyłapać), było to trochę ryzykowne i lepiej by było gdyby zadziałała kilka godzin wcześniej. Co do przeziębienia i jego wpływu na poczęcie dziewczynki - wynika to z tego, że przeziębienie wysusza śluz, obniża pH, gorączka może zmniejszyć ilość plemników i być może w czasie przeziębienia wysyłamy sygnał naszemu organizmowi, że jesteśmy teraz osłabieni a zarodek żeński ma większe szanse na przetrwanie w niekorzystnych warunkach. Zrobiłaś kochana naprawdę sporo i wierzę, że będzie z tego śliczny synuś, zobaczysz! :-)

polisia, a Ty nie sprawdzałaś zatem pH po zakwaszaniu? Sylk jest dość delikatny w zbijaniu pH (sam w sobie ma pH 4,5-4,7 a mieszanina śluzu ze spermą ma zazwyczaj pH 6-7) i czasem nie da rady. Z ogromną chęcią pomogę Ci kiedyś w zaplanowaniu córeczki :-), to wcale nie głupio, że o niej myślisz, na pewno będzie ona przeszczęśliwa mając dwójkę braci a Ty mając dwójkę synów i córeczkę. Nie zrozumiałam ostatniego pytania :zawstydzona/y:

lilly, jesteśmy rówieśniczkami :-), będę mocno trzymać kciuki by ten cykl skończył się dopiero za 9 miesięcy. A widziałaś nasze wykresy i to jak sam odstęp jest nieskuteczny? :-)

Ostatnia edycja:
Nuska
ale sie zmartwilam Twoja tempka, mysle tak jak Piranja, ze nie doszlo do owu jak u mnie w poprzednim cyklu i masz szanse nr 2, &&&&&&

zakrecona
ladna tempka, mooocno zaciskam kciuki

Piranju
nie bralam rephresha skoro ph mam 3,9 dzis tez... Czy wynika to z wspanialomyslnego przestrzegania diety i suplementow ;-)
poziom estrogenow i lh bada mi moj monitor persona codziennie rano w moczu i na tej podstawie widze co sie zwieksza czy zmniejsza :cool2:. U mnie w nocy juz bole jajnikow, lh dzis rano i w obiad konkretniejszy... Nie wiem isc na monit czy bedzoemy dzialac bez?
czy piwo bezalkoholowe dziala tak samo u M jak alkoh? Wiadomo Ci cos o tym?
biednas z tym zoladasem, niech Ci da juz spokoj

Polisia
mi sylk niewieme dawal, ja biore kropelke przed, a jak probowalam po, to guzik nie wychodzilo. W nastepnych planowaniach pokombinujecie z Piranja

u mnie juz kolejnych planowan nie bedzie, jesli Bog da i drugie dziecko.... Za stara jestem... Ale jako jedynaczka zawsze chcialam gromadke no 3 ke dzieci:-)

mamuskamimi
moze M jednak wlasnorecznie cos dzialal? Moj ma zakaz, mam nadzieje ze po katach w chacie nie bedzie .... Dzialal:-D

Dorcia tak używam Nuva Ring. A tobie zrówka kochana. Niech odpuści.
Piraniu sporo was trzyma. ZDROWKA.
KrystianMartin fajnie że sie odezwałaś.
Nuska kurcze ta tempka dziwna. Trzymam kciuki zeby jakos sie poukładalo.A ja chciałabym zacząc starania około lata.

hej dziewczynki
dziś bez @ i tego typu ale tempka spada więc za pewne lipa

Niuśka tempka idzie w górę to widać choć nie jedno linijnie ale ogólnie widać ze w górę no mam nadzieję i tego Ci życzę samych szczytów ;)
Elmo zazdroszczę Ci tych zakupów dla dzidzi :)
i faktycznie zapomniałam jak to jest przez 9 mcy nie muc się samej postroić ale dzidzia to wszystko wynagrodzi :tak:
Dzięki za kciuki
a z tymi zimnymi stopami to oczywiście że się nie stresuję tylko zaciekawiło ten cykl różni się tym od innych poprzednich właśnie tym że mam zimne stopy bo we wcześniejszych miałam po koniec wybuchy gorąca

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry