reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antosiu jakies tam skurcze sie pojawiaja ale nie czesto i nie mocne. Ty sie pewnie troszke niepokoisz ale jestem pewna ze bedzie dobrze, wiem ze ciezko sie oszczedzac ale w domu to przynajmniej mniej nerwów takze badz dobrej mysli. Trzymaj sie.

Oczy niebieskie mi lekarz powiedzial ze jesli nalicze 10 to moge przestac liczyc w tym dniu, wiec chodzi chyba o 10 w ciagu dnia. Przyznam szczerze ze rzadko licze, bo przewaznie zostaje porzadnie skopana zanim jeszcze zdaze wstac z lozka :-) a bywa ze 2-3 godz. sie nie rusza, ale pozniej znowu seria. Takze chyba jest ok.

reklama
Witajcie dziewczynki

Test dalej bladzioch... Wymeczylam sie dzisiaj na zakupach Bylismy w Tesco ( z pracy dostaliśmy karty podarunkowe) jeszcze jutro lidl nas czeka
Zaraz,ide sie szykowac bo na te urodziny idziemy choc specjalnie nie chce mi sie

Piranhu to niedobrze z tym przedszkolem... Moze tak jak pisze Nuuska trzeba spróbować z rada rodziców pogadac Trzymaj sie kochana i ucaluj Krzysia i Kaje

kiraa kochana nie widzisz Dorci w tabelce bo w koncu przecie w ciazy jest !! :D dorcia jednak kiedy byla byla w poczekalni, bo staranka stanely na 6miesiecy i mialy wrocic w kwietniu 2014 :)

Dorcia nie no ja sie z ciezarna nie bede klocic !! :D Czyli mowisz, ze ladowac w siebie ile wlezie ? :-D kurcze kurcze bedzie teraz dobrze :* !! dorcia odetkala Nasz watek wiec teraz tylko patrzec jak poleca | |

zakrecona, kiraa Wy nastepne !! :)

Nuuuśka, a więc tak:

- koniecznie dorzuć witaminę E 400 iu dla siebie i Ł WITAMINA E 400 IU - NATURALNA - 100 KAPSUŁEK (3815759153) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., poniżej opis jak witamina E w dawce 600 mg (894 iu !!!) wpływa na endometrium (witamina ta również zapobiega poronieniom i ma ogromne znaczenie w płodności, nazywana jest zresztą witamina płodności.

600 mg vitamin E improved thin endometrium in 52% of patients

To examine whether thin endometria can be improved by increasing uterine radial artery blood flow. PATIENT(S):Sixty-one patients with a thin endometrium (endometrial thickness <8 mm) and high radial artery-resistance index of uRA (>or=0.81). INTERVENTION(S): Vitamin E (600 mg/day) or l-arginine (6 g/day) was given. RESULT(S):Vitamin E improved radial artery-resistance index in 72% of patients and endometrial thickness in 52% of patients. L-arginine improved radial artery-resistance index in 89% of patients and endometrial thickness in 67% of patients. In the control group, who received no medication to increase uRA-blood flow, only one (10%) patient improved in uterine radial artery blood flow and endometrial thickness. CONCLUSION(S): Vitamin E or l-arginine treatment improves uterine radial artery blood flow and endometrial thickness and may be useful for the patients with a thin endometrium.

- dorzuć sobie i Ł koenzym Q10, najlepiej we większej dawce 200-300 mg Koenzym Q10 - 200mg 240 kapsułek z USA CO-Q10 (3802270971) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

- dorzuć sobie FertilCare, Ł zamiast Androvitu możesz zakupić FertilMan

- dorzuć Ł L-karnitynę 1000 mg VITALMAX L-KARNITYNA 1000 240 KAPS ! NA 120 DNI ! (3747996585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i niech bierze to 2 x dziennie czyli 2000 mg, polecam ogromnie :-)

- dorzuć Ł macę Maca 500 mg (100 kapsułek) (3751430666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., sama możesz też spróbować, jedne dziewczyny piszą, że zdziałała cuda i dzięki niej zaszły w ciążę a inne ostrzegajją, że może ona przestymulować jajniki.

- dorzuć B-100 dla siebie i B-50 dla M

- zrezygnuj z potasu, diety, aplikowania sody i picia napojów sodowych, możesz tuż przed owulacją pić siemię lniane oraz syrop Guajazyl (po 3 łyżki stołowe dziennie)

- Acard bierz jednak dopiero w FL :-)

- dorzuć większe dawki magnezu

- przyjmij w spadku od Dorci Oeparol Femina i PreSeed :-)

To są takie ogólne wytyczne, wiem, że to kosztuje fortunę więc możemy się razem zastanowić z czego ewentualnie zrezygnować. Co do przedszkola to jest jeszcze jedno - takie duże publiczne, Krzyś się tam jednak nie dostał. Muszę dowiedzieć się więcej o obecnym przedszkolu i dobrze przemyśleć całą sprawę, jeśli to ma być tylko przechowalnia dzieci to Krzysiu ma się gdzie przechować skoro ja na razie jeszcze nie pracuję ...a autkiem po podłodze może jeździć za darmo w domu ;-) Bardzo Ci dziękuję za cenne rady! :-*

Ann, Krzyś też źle kredkę trzyma, podpatrzyłam dziś za to jak kredkę trzyma Kaja i była w szoku, trzyma tak jak powinno się trzymać a nikt jej nigdy tego nie uczył :-)

Pirania tak czytam o tym waszym przedszkolu i chyba naprawde cos jest nie tak. Po pierwsze tyle Pan...dziwne. U nas sa dwie.Stale.Poznym popoludniem ok 17 dzieci odbiera sie z innej grupy ktora ma dyżur ale wszystkie panie sa znane. Nawet w przedszkolu Panstwowym w ktorym pomagam troche da dwie stale panie ale przychodza raz rano raz polpoludniu na zmiany. Minusem jest tam to ze Paniom sie nie chce prowadzic zajec. Wlaczaja bajki w tv dla mnie to masakra, w przedszkolu mojego Olinka to jest nie do pomyslenia. Maja mnostwo zajec ze swoimi Paniami oraz dodatkowe zajecia. Fakt moje jest prywatne ale moim zdaniem wszystko zalezy od pedagoga ktory opiekuje sie dziecmi. Krzys ma prawo sie nudzic jak nikt sie nim nie zajmuje. U nas tez bywal kryzys po np. dlugiej nieobecnosci ale zaraz biegl do dzieci i potem wracac nie chcial. Nigdy nie bylo tego na dluższą mete. Zdaza sie ze dzieci placza bo tesknia do rodzicow chca do domu ale dobry opiekun tak zajmie dziecko ze te zaraz zapomina . uffff ale wywód dałam.:tak: Oli chodzi do przedszkola odkad 2,5 roku skonczyl.Mam nadzieje ze cos z tego zrozumiesz. Mam słowotok ale napisac to to ciezko :-)
Nuska,Krystian,Kirra, Zakrecona, i wszystkie starajace trzymam kciuki...
Dziewczyny czy jak narazie mam krążek antykoncepcyjny to moge ph sobie sprawdzic? Bo temka to nie ma sesu wiem,ale nie wiem jak to z ph.

Dorcia jeszcze raz gratuluję-;-)
myszka gratuluje zdrowego synka, wyobrażam sobie jak inni gadają. Mnie tez czasami nie pytali sie czy zdrowe tylko co będzie. Wiem że czujesz lekkie rozczarowanie, ja sama nie wiem czy to planowanie to coś daje. niby tak duzo wiemy o tym ale chyba jeszcze za mało.Ściskam mocno i pochwal się imieniem dla synka.
Niebieskie oczy fajny teks "to nie forum o AGD" hehe bo pojawiły sie skurcze w łydkach, ale biorę Laktomag i to jakiś o smaku bananowym, nie wiem po co (ale taki przepisali mi w szpitalu). Aha gdyby ktoś chciał luteinę to mam mogę oddać.
elmo dziękuje za listę. A synek pięknie rośnie, aby tak dalej.;-)
Antosia wreszcie sie odezwałaś-fajnie. Nie pozostawiaj nas tak długo bez wiadomości.
krystian
moze i masz rację, odpoczynek czasami potrafi zdziałać cuda. A odpuszcze jak u naszej dorci może zaowocować fasolka. buziaki
dziewczynki

piranha dziekuje kochana !!! piszes - dorzuc czyli mam brac jeszcze te wszystkie leki oprocz tych ktore teraz bierzemy ?? Powiem Ci szczerze kochana - nie ma szans :-( Mowie szczerze, nie wydoimy finansowo na zakup wszystkich suplemetow.
Czy moglabys mi napisac ogolna rozpiske tego co co Ł. musi brac ? Zastanawiam sie czy nie mozna np, zastapic czesci suplementow samym Fertilman ? Bo to wszystko razem to koszt bardzo duzy, zwlaszcza ze z nowym miesiacem jak sie okazuje wszystko na raz Nam sie pokonczy kochana. Sprobuje to przeliczyc, ale ciezko bedzie. I nie wiem czy sam Ł. bedzie chcial sie az tak faszerowac, bo mimo ze kochany i cierpliwy, powiedzial ze ziolek pic nie bedzie bo juz tyle tego bierze ze wystarczy. Ma racje, wiem o tym:-(
Co do przedszkola, wyglada na to, ze na prawde to taka 'przechowalnia"...kiedy wracasz do pracy ? moze byc sprobowac zaaplikowac zgloszenie Krzysia na kolejny rok przedszkolny 2014/2015 w tym wiekszym przedszkolu ? Moze tam by sie udalo, a sadze ze jesli przedszkole jest publiczne, ma wiele dzieciaczkow, to i opinie i sama realizacja wszystkiego bedzie lepsza. Szkoda byloby zeby Krzysiu zrazil sie przez cos takiego do przedszkola, po pozniej moze to zaowocowac tym, ze ciezko bedzie mu sie odnalezc w szkole a przeciez nie o to w tym chodzi. On ma sie tam rozwijac, a nie zamykac w sobie,nudzic i cofac :cool:

hej dziewczyny
zaglądam do Was czasami, i podczytuje
oczywiście za wszystkie trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dorcia--------------------------- mega gratulacje Kochana!!!!!!!!!

reklama
Do góry