reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dorcia - Ty cicha wodo! jeju jaka wspaniała wiadomość! Aż się popłakałam ze szczęścia (zwale na hormony)... jeju jak ja się cieszę! kochana, spokojnych 8 miesięcy... dbaj o siebie i fasolcie!

reklama
Aaa właśnie mi się skasowsl mój post :-(

Elmo
Wielkie dzięki :-) pamiętam, że właśnie jak ja byłam na końcu staranek lub na początku ciąży to Ty się pojawiłas na bb:-)

Dorcia
Gratulacje, niech maluszek rośnie zdrowo :-) spokojnej ciąży bez zbędnych dolegliwości

Byliśmy dziś na sesji o matko dziewczyny, całość trwała 2h. Zmeczylam się więc nie wiem jak bardzo umeczyla się fotografka. Moje dzieci średnio wspolpracowaly. Olek juz po paru zdjęciach zaczął szaleć, nie chciał patrzeć w obiektyw, jak Marysia była w kolejce to szalał, tarzal się po podlodze i uprawiał inne cuda na kiju. Za to Marysia zamiast patrzeć na wprost patrzyła w dół bo przecież czerwone lakierki są bardziej interesujące :-D do tego pojawił się głód, wiec karmienie a w jego trakcie kupa :-) a zaznaczam, że moje dziecko kupka średnio co 2dni.takze akurat ten moment musiał nadejść na sesji :-) a to jeszcze nic. posrala się aż po pachy :-) wiec tym samym zapewniła sobie przebieranko łącznie z body. wesoło co? Oby tylko fotki były cukierasne:-)

Piranha
Mój Oli tez nie lubi rysować. Średnio mu to idzie. Kredki trzyma jeszcze piątka. Bazgroli w biegu to i nie ma kiedy tego poćwiczyć. Jego rówieśnicy potrafią już coś narysować a on nadal marze po kartce. W przedszkolu tez rzadko lapie sie za kredki a w naszym przedszkolu do niczego nie zmuszają tylko zdecydowanie wspierają dzieci w tym co one w danej chwili chcą robić.

Hej!

Miałam jeszcze wczoraj wieczorkiem napisać ale Krzyś wylał wodę na klawiaturę M i nie działało kilka literek, nie szło zatem napisać coś sensownego ;-) dlatego nadrabiam dziś ze swojej klawiatury.

Nuuuśka, to Ty też z PrePaida nawijasz? :-) Jej, to ja będę następnym razem bardziej zwięzła i treściwa :-D To jest jest taki nieduży kolorowy kontener z małymi salkami, tam są chyba 4 małe sale, kuchni nie mają - jest catering. Co odbieram Krzysia to jest inna pani i gdy pytam jak było to mówi, że ona nie wie bo jest dopiero od niedawna, widziałam już 4 albo 5 twarzy pań opiekunek zajmujących sie grupą Krzysia, zawsze jest inna gdy M Krzysia zaprowadza a inna gdy ja odbieram. Niestety Krzyś nie podaje mi żadnych konkretów poza stwierdzeniem, że jest nudno, że mu się tam już nie podoba i nie chce już tam chodzić, szkoda bo jestem bardzo ciekawa co go tak zraziło. Super, że udało się zakupić takie ładne okularki, pewnie Olusia zadowolona? :-)

Dorcia, kochana, jak miło było Ciebie usłyszeć :-), GRATULUJĘ z całych sił i całego serducha, masz najpiękniejszy ze wszystkich gwiazdkowych prezentów i jestem pewna, że to zdrowa i silna ciąża, zobaczysz. Jak tam u dentysty, goi się już ta ranka?

zakręcona
, skoro pęcherzyk wczoraj miał 16 mm to pewnie pęknie za 2-3 dni a pik LH być może będzie już za 1-2 dni, to już tuż tuż :-)

Ann, hehehe, za to będzie cudna pamiątka i zabawne wspomnienia :-)

Tak patrzę na nasze wykresy i Shettles wypada kiepsko ;-) a nasze 7 czynników działa rewelacyjnie - widać wyraźnie, że im więcej czynników weźmie się pod uwagę tym wyższa skuteczność (gdyby te czynniki nie miały sensu to nie byłoby takiej zależności), nawet 3 czynniki sporo dają a od 5-ciu jest na razie 100% skuteczności :-)

Ostatnia edycja:
Piranha
:-) a te nasze wszystkie maluchy są na to żywym dowodem, że trud planowania się opłaca. Powinnaś wydać jakąś książkę nt, shettlers przy Tobie to pan nikt.
Ja chyba dopiero na drugim usg widząc wargi sromowe uwierzylam, że będę miała córeczkę :-) później usg prenatalne u innego specjalisty i juz mieliśmy 100% pewności (mieliśmy usg 5d - czad)

hej hej :**

maggie czekam na obiecanego priv-a :D Zapomnialas o mnie ?? :wściekła/y:

piranha haha ja mam tak chyba juz ze jak ja sama zaczne nawijac to skonczyc nie umiem dlatego lepiej w opcji dzwonienia sprawdza sie telefon pracowy :-D Olusia pewno ze zadowolona bo ona sobie zazyczyla takie okularki jak ma mama, no i takie sie znalezc udalo choc ja bym sie pokusila o to, ze Oli sa ladniejsze :-)
Co do przedszkola, u Oli tez nie bylo kuchni, ale powiem Ci, ze to dobrze, teraz wiekszosc przedszkoli jest zaopatrzana w catering z racji tego ze wygodniejsze, poza tym wiele z Nich nie spelnia po prostu norm sanepidowskich by miec kuchnie.
Ja bym poszla do kierownika ( bo chyba tam jakis jest ? ) i spytala jak wyglada realizajca planu przedszkolnego u Nich w przedszkolu, jak ono sie nazywa ? posznupie w necie, moze mnie uda sie cos znalezc na ich temat. Jak Krzys mowi, ze jest nudno to na pewno tak jest bo takie male dzieci nie mowia wiele, ale bardzo dosadnie wyrazaja swoje emocje ! Przypuszczam ze chodzi o to, ze wiekszosc czasu musza zajmowac sie same soba, ze panie sie zbyt czesto zmieniaja, przez co dzieci nie maja ani poczucia bezpieczenstwa ani wsparcia, bo pewnie czesc pan nie zna jeszcze wszystkich imion. Nie masz tam kolo siebie innego przedszkola ? tzn nie mowie o przepisaniu Krzysia bo wiem ze to trudne, ale o to,zebys miala mozliwosc sprawdzenia tego, jak wyglada sytuacja w innych przedszkolach :tak:

Kochana ja mam pytanie - co mam dalej brac a z czego rezygnowac. Co powinnam wlaczyc ewentualnie w suplementacje oprocz Fertilcare bo to mialam wlasnie zamiar kupic, a co czym zastapic ;-) Oczywiscie ogranij to w wolnej chwili bo pewnie duzo tego bedzie ;)

Dorcia jak sie czujesz dzis ?? :D Mnie boli gardlo !! bardzo !! i zabieram sie zaraz za prasowanie, a potem za pieczenie :)

GRUDZIEŃ 2013

krystianmartin - termin @ 17.12 ( 20 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 22.12 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 25.12 ( 2 cykl starań )

STYCZEŃ 2014

mamuśkamimi - termin @ 04.01 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 12 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Dorciaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Banan na twarzy :-) :-) :-)

Dorcia
cala noc mi sie Twoja ciaza snila :-):-):-)

cienka ta moja tempka jak nie powiem co...

ale mam dola, spadam bo zaczne smecic... Powinnysmy miec nasz "podwatek" dla marud, to bylam jako pierwsza w ilosci postow :/

Ostatnia edycja:
reklama
Kiraa, dziś dopiero 8 dpo, tempka jest w porządku :tak: a może ten spadek to przedimplantacyjny wyrzut estrogenu wywołany białkiem EPF? :-) Zazwyczaj właśnie w tym rejonie zagnieżdża się zarodek :-)

Nuuuśka, oj znam ten ból uciekających pieniążków gdy się rozmawia z PrePaida :-D Też mi się wydaje, że Krzyś mówi prawdę o tej nudzie bo nikt mu nigdy czegoś takiego nie sugerował a kiedy go odbieram to dzieci zawsze bawią się same na podłodze. Poszperałam w internecie i znalazłam 2 opinie i przedszkolu z tej samej sieci:

Faktycznie burdel organizacyjny, moje diecko po tygodniu juz nie ma checi chodzic do przedszkola bo jest nudno!!!strasznie zostaliśmy potraktowani przez fundacje-podpisywaliśmy umowy z innym rozkładem dnia, teraz okazuje sie że jest jeszcze inny rozkład dnia!!!!!dzieci głodne, catering dowozi obiad na godz 13!!!!a o 11 dzieci jedzą owoc lub...suszony owoc i to ma byc posiłek!!!!!ostatnio spotkałam sie z tym, że Pani nauczycielki położły dzieci spać przed obiadem!!!!masakra!!biedne dzieic, jak dla mnei jest to głodzenie dzieci!!!!a płacic musimy za posiłki nawet jezeli posiłek jest za późno, a godzina odbioru dziecka juz się zbliża!!!!!!!jak nei bedzie poprawy prawdop zwolnię miejsce dla bardziej wytrwałego dziecka na diecie!!!

Moje dziecko jest bardzo otwarte i pierwszego dnia poszło szczęśliwe bez płaczu. Czekał na to już od pół roku. Jest dzień 4 i jest co raz gorzej. Dziś pierwszy raz błagał mnie, żeby zostać w domu płakał i mówił, że go Pani nie lubi, przestał integrować się z dziećmi. Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys. Wiem, że dzieci różnie to przechodzą, ale zaczyna mnie to przerażać. Dezorganizacja i chaos...

Pamiętam, że pierwszego dnia Krzyś się żalił, że były brudne kubki do picia, podsłyszałam też jak chłopczyk żalił się mamie, że bardzo chciało mu się pić a nie dostał. Jest koło mnie jeszcze jedno duże państwowe przedszkole ale niestety Krzyś się tam nie dostał, do tego kontenerowca, do którego teraz chodzi też się nie dostał drogą rekrutacji, przyjęto go dopiero później po przmowie z dyrektorką gdy pokazaliśmy zalecenia lekarzy mówiące o potrzebie przebywania Krzysia w grupach rówieśniczych. To jest to przedszkole Familijny.pl - Przedszkole - Logicus, dzięki kochana! Mam do Ciebie mega prośbę - napisz proszę listę co aktualnie z M przyjmujecie i w jakich dawkach a ja zrobię małą korektę :-)

Do góry