reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Strzałeczka.

Dorciu, Kochana - bardzo, bardzo się cieszę i serdecznie gratuluję. Tak cichutko, na paluszkach i zgarnęłaś nagrodę miesiąca! :-D Cudnie. Życzę spokojnej, książkowej ciąży i zdrowego maleństwa.
Piranhu, rozmawiaj z Krzysiem, delikatnie wypytuj. Każde przedszkole ma nad sobą nadzór. Jeśli będzie Ciebie niepokoiło zachowanie synka, działaj. To bardzo ważne. Krzyś to mądre, wrażliwe dziecko. Nie musi uwielbiać kolorować (mój syn też nie znosi :-D), ale nie może się nudzić!

reklama
Dorcia o ja jego!!!!!!!!! ale wiadomość!!!!!!!!!!!!!! mega gratulacje i nudnej ciąży!!!!!!!!!!!! długo już wiesz?
ROŚNIJCIE ZDROWO!!!!!!!!!!!!!!

Piranhu
ehhh temat przedszkola............. Dla mnie to trudny temat. Powiem Ci, że ja przepisałam syna do obecnego przedszkola w tamtym roku. Co ja przeżyłam jak chodził do pierwszego przedszkola to szok. Doszło nawet do tego że moczył się w nocy, wstawał w nocy z płaczem, krzyczał jakby coś w niego wstąpiło. Oczywiście panie z przedszkola nie wiedziały co jest tego powodem. W końcu dowiedziałam się, że bezprawnie do grupy Wiktora chodzi wnuk jednej z wychowanek, ona cały czas zajmuje się nim, a dzieci sadza przed telewizorem i się nudzą. Płaczą za rodzicami a nie są wystarczająco wysłuchane, pocieszone. Przepisałam go a poprawa była po kilku dniach. Jeśli masz jakieś wątpliwości to czym prędzej przepisz Krzysia do innego przedszkola, tu chodzi o jego dobro.
Widzisz, jak mijamy ( ja z Wiktorem) to pamiętne przedszkole to opowiada za każdym razem jak tam źle było.
Życzę powodzenia w dokonaniu odpowiedniego wyboru.Buziaki:)

Witajcie

Jejuśku baby jesteście cuuudne !!! Po prostu nigdy nie mogłabym sobie wymarzyć lepszej ekipy .... kocham Was...naprawdę jesteście rewelacyjne !!!
Ja nadal jeszcze nie dowierzam !!! DZIĘKUJĘ WAM !!!
Ciężko mi wszystko ogarnąć...musze pomału sobie wszystko poukładać.
W związku z zaistniałą sytuacją Święta będą skromniutkie...nie mam siły stać przy garach...a i sprzątanie przedświąteczne się nie odbędzie ! Nie mam mocy !

mamakaja wiem od środy wieczór więc całe 3 dni !!!

Piranha dziękuję ...naprawdę będę Cię wspominać do końca życia bardzo serdecznie,jesteś niesamowita !!! A Twój głos...a chyba już pisałam...hehehe
Szkoda że nie mogłam porozmawiać z Tobą dłużej ale słyszałam że już Młoda leciała po schodach ...a niestety ona to takie "gumowe ucho" .
Dentysta dał Sorcoseryl ( drogie cholerstwo) ...działa cuda...wszystko się goi. Był w szoku że sama sobie potrafiłam zrobić takie "ziaziu" ... ale on wie że ja zdolna jestem !!!

Oczy niebieskie
to wszystko przez Preseed !!! Mówię Ci !!!

Antosia kochanieńka Ty moja ... ucałuj mocno chłopców ...moooocno !!!
A najmocniej tego małego chorowitka !!! I zdróweczka !!! ZDRÓWECZKA !!!
A pamiętasz naszą umowę !? Wymiana w razie czego wchodzi nadal w grę ?

Wieczorkiem będę mieć chwilkę ( tak myślę ) to skrobnę coś więcej

Dziewczynki za Was wszystkie trzymamy z chomikiem kciuki !!!
images[7].jpg

Załączniki

• images[7].jpg
    images[7].jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 24
WITAM :)

Podczytuje tak was raz na miesiąc może i rzadziej ale zaglądam bo tu zaczęłam przygodę z BB...

Gratulację wszystkim zaciążonym a te które oczekują II kreseczek trzymam kciuki &&& !

Dlaczego postanowiłam napisać(chociaż nie miałam takiego zamiaru gdyż zaczełam przygodę z BB i zakonczyłam...)bo wycztałam smutne mamusie z powodu płci tej samej płci...

Ja nie planowałam płci tzn.chciałam córeczkę ale tak wyszło ze pozostawiłam losowi zaplanować za mnie...
Jestem mama 3 wspaniałych synków(a jakże by inaczej dla każdej matki dziecko jest cudem :)) )...

Mamusie dzieciaczków tej samej płci cieszcie się takowym szczesciem bo czy chłopiec czy dziewczynka to cud nasza krew nasze życie i tą drogą myślenia idźcie...smutki na bok :*

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
piranha no tak...fajne opinie :cool::no: nie ma co kurde. Dwie opinie ( tylko dwie ) ale swoje robia.Strone przedszkole ma fajna, przejrzysta ale to co piszesz, budzi moje zastrzezenia.Brudne kubki...dziecko ktoremu chcialo sie pic a go nie dostalo...no super. U Nas tez pamietal byl z tym problem, ze dzieciom chcialo sie pic, a picie dostawaly tylko w porze posilkow, w miedzy czasie nie. Zrobillismy z rodzicami pospolite ruszenie w przedszkolu,i pewne rzeczy zostaly zmienione, do tego, czesto mozna bylo na polce dziecka zostawiac dodatkowe picie jesli by sie chcialo pic maluchowi. Nie wiem na jakich zasadach panie przedszkolanki sa zatrudnione w przedszkolu, z tego co czytam wnioskuje, ze chyba na pol etatu, skoro co pare h sie zmieniaja. Dziwna sytuacja na prawde dziwna.
Jesli chodzi o zespol przedszkolny to jest aktualny ? Az 7 pan przedszkolanek ? To na prawde duzo.
Dziwne ze nie maja pedagoda, w wiekszosci przedszkoli jest to wymagane. Jest tez dosc spora rada rodzicow - moze tam uderzyc ? Moze proba kontaktu z rada rodzicow cos da ? przede wszystkim dowiedzialabys sie czegos wiecej na temat samej organizacji przedszkola, programu nauczania, planow zajec i ogolnie tego jak wedlug norm wyglada u Nich dzien. Zaraz posznupie na necie.

Co do Nas juz pisze :
A wiec najpierw ja :

Na stale biore :

1x Euthyrox25 1tabletka
1x kwas foliowy 400ug
1x Fish Oil 1200mg
1x L-Arginina 500mg
1x Cynk 50mg
1x Mg+B6 48mg
( zawsze bralam jednak wieksze dawki, moze zwiekszyc ? )
3x1 koenzym Q10 30mg

do tego :
w czasie przed owulacja : 1x potas 99mg
po owulacji : 1x Acard75mg
od paru dni : 2x Wit.C 200mg (bralam wieksza dawke wczesniej, ale z powodu staran zaprzestalam)
oprocz tego Estrofem, Duphaston, zioła O.Sroki
Przez pewnien czas do skonczenia bralam rowniez Witamine E400, ale w tej chwili juz nie biore.

Ł. bierze :

1x Fish Oil 1200mg
2x kwas foliowy 400ug
1x Androvit
1x L-Arginina 500mg
1x Cynk 50mg
1x Mg+B6 48mg
2x Wit.C 200mg
1x koenzym Q10 30mg

Do niedawna bral rowniez przez 3 miesiace L-karnityne 500mg ale po skonczeniu opakowania przestal.
Dorcia ma w spadku wiesiolka i pree-seed mam w zwiazku z tym pytanie czy moge spadek przyjac ? :-DChoc ja nie bardzo jeszcze kumata w temacie jak sie pree-seed aplikuje.

Dorcia dzien dobry !! a ja to co ?? nie ma sprzatania, bo po co !! teraz to fasolcia jest najwazniejsza a TY razem z Nia, wiec kichaj na to wszystko i odpoczywaj ile wlezie zeby dzidzia zdrowo rosla :* !! Bedzie dobrze, musi byc !! Nie moglas sobie chyba wymarzyc kochana piekniejszych Swiat :*

Ostatnia edycja:
Takie prezenty świąteczne są najpiękniejsze. Rok temu 26.12 sama taki miałam :) A wiecie co? Znalazłam test sprzed tych dwóch lat z 6-10.12. Wtedy nie widziałam kreski, a wczoraj ją wypatrzyłam. Ledwo widoczna ale była.... nie myślałam wtedy,że tak tym testom trzeba się przyglądać.

Ja w pracy. Wieczorem ubieramy choinkę. Może poczuję atmosferę świąt....

Dorcia- jak się czujesz?

Nuuśka ja mam Oeparol Femina...z kwasami omega ( 50 kapsułek ...było 60 )...i Pressed

Mam również
Castagnusa 18 tabletek
testy owulacyjne
paski do mierzenia ph ...te z allegro skala 4-7 ( około 1/3 opakowania )

Kto na co ma ochotkę ?

Gorgusia cześć kochanieńka !!! A Tobie na kiedy wychodzi termin porodu ?
Ja czuję się ...inaczej
Ciągnie mnie w pachwinie...mam taki pulsujący ból ... nie mocny ale jest !
Poza tym jest ok.
A co zażywasz ...jakieś witaminki, magnez ???

Ja kochana we środę przed pójściem do lekarza rodzinnego zrobiłam test...ale kreska nie wyszła....a tego samego dnia beta była 15. W piątek beta była 34 a na sikaczu czułości 10 mam cień cienia....więc nie wiem jak to jest !!!
Dzisiaj nie siknę bo nie mam testu...pamiątką będzie wynik bety ( bardziej higieniczny)

Ostatnia edycja:
Dorcia czyli u ciebie gdzieś 5 tydzień?
No tak skoro Preseed był wysłany od zaciążonej to musiały zadziałać fluidki, cieszę się strasznie. Brawo! i tfu tfu trzymajcie się mocno z maleństwem. Co mogę ci doradzić, kwas foliowy ale to na pewno wiesz no i w miarę szybko zacznij smarować brzuszek. Na początku oliwką np. Babydream, bo kremy na rozstępy to dopiero od czwartego miesiąca, np Perfecta Mama.
Ja w tym roku mam fajrant na przygotowywanie świąt, odpuścili mi mhehe. Ale tez nie pofolguję sobie na mojej diecie, chlip chlip...

Oczy niebieskie...no właśnie przecież Preseed jest naładowany podwójnie fluidkami !!!
Nuuśka chcesz czy nie ja Ci go podaruję !!!

Oczy niebieskie.
...kwas foliowy łykam od marca...teraz kupiłam Femibion1
A co do smarowania to kochana ja mam takie piękne rozstępy po córci...że szok !!! Lekarz w trakcie porodu wołał pielęgniarki żeby zobaczyły jak potrafi skóra pękać !
Mam zsiekany cały brzuch , uda, pachwiny....na pewno będę nakładać jakieś mazidła ale to później...żeby skóra nie swędziała !
Buziolki dla Was kochana !

Dziewczynki mam jeszcze Bromergon 2,5 mg i receptę na Prlodel z 9 grudnia. Jak któraś jest zainteresowana...piszcie

Ostatnia edycja:
reklama
Dorciuw
Widze ze allegro uskuteczniasz :-):-), jakbys miala cus dziewczynskiego to tez kupuje :happy: bo zafluidkowane do tego.
kochana, nie widze Cie dalej w tabelce Nuski, czy slepa jestem... Hm, powiedz, bo nie znam Twoich staran sprzed 2 mies, czy jak przestalas mierzyc tempke, odrzucilas tez suplementy i diete itd... Czy cos robilas, czy tylko dobry, wspanialy sex :tak:
czyli w srode bylas 10 dpo? I test byl neg.... Bo owu mialas potwierdzona 7 go?
aha i jak dlugo sie staraliscie?

Do góry