reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa, jeśli masz pewność, że plemniki z pierwszych staranek nie przeżyją to niby nie trzeba dbać by pH było poniżej 5 ...ale tak naprawdę nie wiesz czy owulka nie zaskoczy Ciebie wcześniej a plemniki nie wytrzymają kilku dni (a zdarzają się takie komandosy), lepiej więc nie ryzykować :-) DHEA-S w porządku :tak:

Matik, to strasznie smutne i przykre :-(, niestety obecność zrostów można stwierdzić dopiero przy laparoskopii, przecież nawet gdy są zrosty w macicy (a jajowody raczej drożne skoro niedawno miałaś krechę na teście więc zarodek musiał już być "zakotwiczony" a trofoblast wydzielał hCG do krwi) to może następnym razem zarodek zagnieździ się w miejscu bez zrostów? Nie widać linii testowej czy kontrolnej? A na testową pod światło np. po godzinie patrzyłaś?

Nuuuśka, ufff bo to piękne O+12 by było :-D, sama widzisz jak przeżywam te Twoje starania o synka :-D

vviedźma
, ja już zaciskam kciuki za Twoje Maleństwo, niech beta ruszy ostro z kopyta!

anias, sprawdź czy nie ma torbieli po poprzednim cyklu ale ja np. miewałam takie bóle bez wyraźnych powodów. Na podstawie wielkości dominującego pęcherzyka będzie można pi razy drzwi określić przedział owulacji, precyzyjniej można by było gdybyś wiedziała przy jakiej wielkości pękają u Ciebie pęcherzyki, u niektórych dziewczyn pękają np. już przy 18 mm a u innych dopiero przy 24 mm, pęcherzyk przyrasta 1-3 mm na dobę.

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha kurcze a jak by sie okazalo ze mam torbiel :/ i sie bede starala o dzidzi to ma to jakies znaczenie? Najpierw trZeba sie pozbyc torbieli a pozniej starania czy niekoniecznie?
I jeszcze jedno te torbiele moga powstac bez wzgledu na to czy owulacja byla czy nie?

witamjcie
macy przepis to modyfikacja, połączyłam 3 przepisy na piernik jest tu Piernik na mase serowa jest tu: Składniki na masę serową:

• 500 g półtłustego sera (trzykrotnie zmielony)
  • 125 g masła (rozpuszczonego)
  • pół szklanki cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
Przygotować masę serową: oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Następnie dodać ser, budyń i przestudzone masło i krótko wymieszać do połączenia składników. Pianę z białek przełożyć do masy serowej i delikatnie wymieszać.Na wyłożoną papierem blaszkę (25x35) wylać ciasto piernikowe, a następnie równomiernie wyłożyć masę serową.

a na śliwki jest taki:
Masa sliwkowa do piernika

500g suszonych sliwek bez pestek
125ml rumu
2-3 lyzki miodu

2 lyzeczki mielonego cynamonu
1 lyzeczka mielonych gozdzikow
½ szklanki platkow migdalowych
3 lyzki siekanych pistacji

Sliwki sparzylam, osaczylam na sicie, wlozylam do miski i zalalam rumem. Przykrylam i zostawilam na kilka godzin. Wyjelam owoce z rumu i zmiksowalam je z miodem. Gotowa mase wymieszalam z migdalowymi platkami i pistacjami.

vviedzma kochana trzymaj sie dzielnie &&&&

pozdrawiam wszystkich serdecznie :*

Araki wielkie gratulacje kochana!!!
Mara ja wczoraj tez zrobiłam ciasto ale drozdzowe z dzemem jagodowym i kruszonka. Mniam. Mąż jakiś czas temu kupił maszynę do chleba bo stwierdził, ze bedzie piekl chleb. Upiekl może ze 2 razy ale za to okazało sie, za ma program do wyrabiania i wyrastania ciasta drozdzowego więc pieke bułeczki, jagodzianki itp. Super sprawa!

mamawczesniaka a Ty wiesz, że mi nigdy ciasto drożdżowe nie wyszło, mówia niby że takie łatwe, ale mi zawsze chlebowe takie wychodzi I ja go nie pieke bo lipa...

Maran, bardzo dziękuję. Brzmi obłednie i pewnie tak smakuje. Najbardziej ten przekładaniec śliwkowy mnie interesuje. Chyba spróbuję w tym roku z piernikiem. Jak chcesz, mogę się podzielić przepisem na ciasto drożdżowe, które wychodzi zawsze.

anias, torbiele czynnościowe powstają z cykli bezowulacyjnych, zazwyczaj same się wchłaniają, gdy tak się nie dzieje to pomaga łykanie progesteronu. Torbiel nie przeszkadza w zajściu w ciążę a potężne ciążowe dawki progesteronu ułatwiają jej wchłonięcie, ja w pierwszej ciąży na 1 wizycie w 7 tc miałam 3 cm torbiel, na kolejnej wizycie w 11 tc już jej nie było :-)

Matik a pod światło też nic nie ma?

reklama
Piranha kochana w poprzednim cyklu mialam owulacje raczej, jak robilam progesteron 7 dni po to mialam progesteron 19 to wskazuje Ze owulacja byla, czy sie myle?

Do góry