reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamawcześniaka, jak ma się jeszcze komuś udać, niech kopiują. Wiedzy naszej forumowej rybki na pewno nie mają. ;-) Brzuszek rośnie?

reklama
anias, progesteron piękny, owulka była a ciałko żółte bardzo dobrze pracowało, tak więc na pewno nie masz żadnej torbieli a takie bóle zdarzają się bez powodu, w każdym razie ja niejednokrotnie takie miewałam :tak:

Wklejam naszą tabelkę bo dawno jej nie było:

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Uwzględnione i nieuwzględnione czynniki​
Będzie mieć/ma​
1​
Piranha​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
6​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
2​
Noemi​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3​
Nullka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–0.5, M–0.5, H–0.5, P–1, J–0.5, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4​
Ann29​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–0.5,S–0.5, M–0.5, H–0, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
Truskafffka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–1, M–1, H–0.5, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
6​
Magda_z_uk​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
6​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
Czarna​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
4,5​
D–1, S–0.5, M–1, H–0, P–1, J–0, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
8​
Elmo​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
9​
Ewelin​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–0.5, M–0.5, H–0.5, P–1, J–0.5, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
10​
Oczy niebieskie​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
11​
Mamawczesniaka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–0.5, S–1, M–0.5, H–0, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♂[/FONT]
12​
Polisia​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4,5​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♂[/FONT]
13​
Klaudia82​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4,5​
D–0.5, S–1, M–1, H–0, P–1, J–0, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
14​
Agulek-79​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–1, S–0, M–0.5, H–0, P–1, J–1, O-0
15​
Myszka281​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3​
D–1,S–0.5, M–0.5, H–0, P–1, J–0, O-0
Dotychczasowa skuteczność 85% (11/13), skuteczność dla >= 5 czynników 100% (8/8)​
Oznaczenia:
D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji
Kolor zielony – czynnik spełniony całkowicie
Kolor pomarańczowy – czynnik spełniony częściowo (np. odjęte 0,5 za niestosowanie diety lub niełykanie suplementów przez M)
Kolor czerwony – czynnik nieuwzględniony / niesprawdzony

Z tabelki wynika, że chłopaka łatwiej zaplanować :tak: ale nawet w dziewczynkach skuteczność baaardzo dobra.

Piranho, od kiedy po owulacji zacząć brać duphaston?
Kupiłam sobie na wszelki wypadek Replens ale póki co go nie używam bo ph ok 4.7 po starnkach z sylkiem i lactovaginalem..
PS. Córcia prześliczna, ma oczy jak węgielki :-)

Annette, albo po prostu mniej jest siusiaczkowych staraczek no a prawdopodobieństwo widać dopiero przy dużej ilości rozpatrywanych przypadków :-) Duphaston stosuj od 2 dnia po owulacji. Piękne pH po staraniach! :tak:

nie Pirania pod światło też nic nie widać , z żadnej strony nawet od tyłu ;-)
ale dziś szyjka rozpulchniona więc to typowo na okres , wczoraj wieczorem też śluz rozciągliwy z białymi niteczkami co jak się już kilkakrotnie ostatnio okazało :crazy:

piranha dziękuje serdecznie za wpisanie do tabelki myślałam że sie nie kwalifikuje:biggrin2: od razu na mojej twarzy rogalik:rofl2::rofl2:
a no i mam nadzieje że przymnie nic sie nie zmieni po wizycie:baffled:

mam do was pytanie moze ktos sie zna :)
wiec chodzi o to ta moja kuzynka jest w ciazy chlopak jak sie dowiedzial uciekl;/ jego rodzina powiedziala ze ma sobie radzic sama;/ mowi nikt jej teraz do pracy przyjac nie chce czy nalezy sie jej moze cos na utrzymanie z miasta? predzej pracowala w poznaniu a w weekendy studowala skaczyla i pojechala do niemiec ale widocznie robila na czarno bo musiala wrocic do pl .. troche mi jej szkoda tym bardziej ze narazie jej mama i tata duzo jej nie pomagaja ale coz;/ a chlopak brak slow.....

reklama
Do góry