reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ewelin, elmo, daria ile wasze maleńkości ważyły na usg koło 21 tygodnia?
Mój 428 g.
Daria rośnie Nadia jak na drożdżach. A jaką Collin ma piękną opaskę hihihi.

ta Nadia mu zaklada o on nosi;p colin ma tak dluga grzywke ze co chwile mu trzeba obcinac ;/ to mu nadia opaski zaklada;p

dostalas zdjecie synka ?

ja nie wiem ile wazy dziecko lekarka mi nie podala;/

reklama
Daria nie mam niestety, mały się odwrócił i całą buźkę zasłoniło łożysko. Przez chwilę tylko na początku widzieliśmy jak ziewa :-)
Mam zdjęcia ale tylko strategicznych dla połówkowego miejsc, kręgosłupa, serca itp. Następne usg nagramy na płytkę DVD.

Pirania wow to co Kaja ma oczy! Boska :-)
Ewelin wiesz co, ja oczywiscie czuje sie jak slon. Ale tragedii nie ma, ostatnio nawet pisalam ze brzych mam jak z Zuza miesiac wyzej a jednak nie. Kiedy Daria rzucila haslo zeby zmierzyc brzuch przypomnialam sobie ze w pierwszej ciazy co jakis czas zapisywalam obwod brzucha i okazalo sie ze na tym etapie mialam dokladnie tyle samo. Czlowiek przyzwyczaja sie do swojej sylwetki a potem rosnie i rosnie i konca nie widac :-) ale nie narzekam, nie narzekam.
Oczy niebieskie swietne wiesci, swietne. Poszukam czy mialam usg na tym etapie i Ci napisze.
Daria ale masz pomocników :-) kiedys pytalas o te jaderka jak pisalam ze maja zejsc do moszny. Wczesniej na usg widac siusiaka i ten worek a jaderka schodza na swoje miejsce gdzies na tym etapie. Czytalam juz kiedys cos takiego "W 29 tygodniu ciąży, u chłopców następuje zejście jąder do moszny. U dziewczynek następuje dalszy rozwój warg sromowych, ale są one jeszcze zbyt małe, aby zakryły łechtaczkę. Ich rozrost nastąpi dopiero w ostatnich tygodniach trwania ciąży. Twoje małe szczęście waży już około 1300 gram i mierzy 26 cm".z

Oczy niebieskie 20 tc 316 g, 24 tc 689 g.

Ostatnia edycja:
Elmo stosowalas ta sode dowcipnie? To wystarczy tylko troche wlozyc palec? Skad mam wiedziec ze wlozylam na odpowiednia glebokosc? I co sie stanie jak dotkne szyjki?

Oj to i ja już po wizycie!
Jestem strasznie wykończona psychicznie i fizycznie, bo oczywiście był poślizg jak zwykle, więc tylko napiszę króciutko, że to...

!!!!DZIEWCZYNKA!!!!! :tak::tak::tak:

Już zakupiłam Lecha Free i zapraszam wszystkie do oblewania :-D A teraz idę się wykąpać bo padam...

Piranha, Daria, śliczne te Wasze dzieciaczki!!!

Araki megaGRATULACJE!!!! :-) Super!!!!!!!!!!!!!!!!! Poprostu super! :tak:

Anias wczesniej zrob sobie test, wloz palca do srodka i zbadaj na jakiej wysokosci jest szyjka. Tak tej sody tyle co na czubku palca wiec to niewiele, poczatkowa mozesz odczuc dziwne nieprzyjemne uczucie ale to szybko przechodzi. A co by sie stalo gdybys dotknela szyjki? Nie wiem, ale ponoc nie wolno dotknac.

Elmo ale na brzegu tylko wystatczy tej sody zaaplikowac? Nie mozna dotknac szyjki ale przeciez ta soda i tak tam splynie i "ja" dotknie...
I jeszcze jedno, mam to zrobic raz przed staraniami? Czy musze co 4 godziny powtarzac? Nawet w nocy? Czy nie kpniecznie?

Przepraszam za lawine pytan..

reklama
Do góry