reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Viedzma :-( Kurde no, ciezka noc przed Toba, trzymaj sie &&&&&&&& aby bylo dobrze!!!

Anias kurde na jakim brzegu? Koniuszek palca nie ma brzegów :no: Moczysz palec, badz slinisz i dotykasz sody. Wiesz mi zalezalo bardzo bardzo bardzo na synku wiec nabieralam tej sody tyle ile sie na tym koniuszku zmiescilo :-) ale Ty mozesz sprobowac delikatnie, z reszta z tego co pisalas nie zalezy Ci na konkretnej plci a wiec nie musisz podbijac ph bardzo, wystarczy aby bylo ono optymalne dla plemników czyli w okolicy 7, wiec po prostu sprobuj odrobinke tam wlozyc. Soda nie dotknie bezposrednio szyjki, po prostu wejdzie w reakcje ze sluzem i dzieki temu zwiekszy sie jego ph. Ja az tak nie analizowalam, wyczytalam przepis i sie stosowalam. Powodzenia :-)

reklama
Oj to i ja już po wizycie!
Jestem strasznie wykończona psychicznie i fizycznie, bo oczywiście był poślizg jak zwykle, więc tylko napiszę króciutko, że to...

!!!!DZIEWCZYNKA!!!!! :tak::tak::tak:

Już zakupiłam Lecha Free i zapraszam wszystkie do oblewania :-D A teraz idę się wykąpać bo padam...

Piranha, Daria, śliczne te Wasze dzieciaczki!!!
Moje gratulacje:laugh2:!!!!! Cieszę się że jesteś szczęśliwa :tak:

Ewelin myśle że to zdjęcie nie byłoby wiarygodnie ocenione na In Gender, ponieważ to był 11t3d. Piranha dałaby dziewczynkę gdyby było zrobione przynajmniej w 13 t
kolejna wizyta czeka mnie 14.11 więc może wtedy będzie coś już wiadomo.

Ostatnia edycja:
Anette, w takim razie Lactovaginal może być za słaby na zbijanie pH po staraniach, może spróbuj zakupić Replens? Najlepiej przetestować wszystkie warianty, w tym jakie jest pH 5 minut po staraniach a jakie 30 minut po.

Matik, kciuki by jutrzejsza tempka nadal podtrzymywała nieboskłon.

mamuśkamimi, dużo zdrówka dla córki. Straszne, że niektórzy szefowie mają takie podejście jak gdyby sami dzieci nie mieli albo te dzieci nigdy im nie chorowały.

Nuuuśka
, zatoka Douglasa to najniżej położony zachyłek otrzewnej, ten płyn po jakimś czasie spływa i wchłania się :tak: (gdy wyleje się go dużo to może być dość długo widoczny na USG). Ciałko żółte powstaje z pękniętego pęcherzyka, poniżej wklejam opis co się z nim dzieje:

Gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10-12 dniach zaczyna zanikać wskutek działania makrofagów i fibroblastów odkładających w ciałku żółtym kolagen. Proces ten nosi nazwę luteolizy. W jego wyniku ciałko żółte przekształca się w ciałko żółte miesiączkowe, a następnie w ciałko białawe. Doprowadza to do gwałtownego spadku poziomu progesteronu (obniżenie poziomu progesteronu jest powodem rozpoczęcia menstruacji). Natomiast gdy komórka jajowa zostanie zapłodniona, ciałko żółte rozrasta się i tworzy ciałko żółte ciążowe.

Ale bym chciała żeby to był TEN cykl, mam jakoś do niego sentyment hehehe :-D

Kiraa, wyniki bardzo podobne do moich :tak:, LH dość niskie a LH:FSH wskazuje na lekką prolaktynemię czynnościową. Jeśli mam doradzić serduszka córeczkowe i jeśli owulacja ma być w 14 dc to proponuję jeden złoty strzał w 12 dc wieczorem i oczywiście pilnowanie niskiego pH aż do owulacji :-)

krystianmartin, jeszcze nie zdążyłam poprzeglądać, zajmę się tym jutro, trzymam kciuki za jutrzejszą owulkę!

kifsi, mogą być jak najbardziej te suplementy :tak:, B-50 łykaj 2 razy dziennie, witaminę C 1-2 razy, Calcium Citrate 2 x dziennie a na kilka dni przed owulka i w okolicy owulki 4 x dziennie, żurawina 2-3 x dziennie.

Oczy niebieskie, super wieści!!!

Daria, jak zwykle śliczne zdjęcia ślicznych dzieci :-)

araki, juuuuupiiii, składam RÓŻOWE GRATULACJE i cieszę się wraz z Tobą!

vviedźma, kto wie, może po Duphastonie ruszy też bardziej beta, tak się zdarza, trzymam kochana mocno kciuki!

piranha -dziękuje :tak: jeszcze tylko poproszę o dawki jakie powinien małż zażywać :tak: i już nie bede zawracać głowy :-)

araki -gratuluje i zazdraszczam :-)

Aaaaaaraki
gratulki rozowe, ale sie ciesze:-) jak dojdziesz do siebie relacjonuj dokladnie staranka itd otp :-D

Piranju
cieszy mnie to, ze mamy podobne wYniki, czyli tez staram sie o mala Kaje :-)
czy ma byc tylko keden zloty strzal w 12 dc??? A przedtem nic....:szok: Jesli tak zdecydujesz to tak bedzie :rofl2: tylko ja bym troche pooslabiala plemniory, co?:-D:-D Duphaston tez bralas 2x1 czy 1x1?

reklama
Araki bardzo bardzo Ci gratuluje i ciesze sie ze sie udalo w 100% :-) !! Super, na prawde super :happy:

piranha ok ok rozumiem juz :rofl2: Czy ja ten potas mam brac do konca cyklu kochana ?
Co do sentymentu to ja tez mam duuuzy do tego cyklu - od poczatku wychuchany, wyczekany i wystarany najlepiej jak sie dalo. Do tego dobre wyniki, wiec tylko sie cieszyc :happy: chcialam 7 dni po badan ten progesteron i prolaktyne ale tu los splatal figla bo wypada to na niedziele :zawstydzona/y: wiec chyba niestety to Nam nie wypali. Ale za to tempka dzis dala czadu :szok:
aaa i mialam Ci pisac, wiesz co jest najdziwniejsze ? to ze mnie (.)(.) nie bola, jak zawsze po owulacji :dry:nie wiem czy to dobrze czy zle, ale zawsze spac bylo ciezko na brzuchu az do samej @ bo tak bolaly, a teraz nic, dwa flaki :wściekła/y:

krystian pierwsza ! :-)

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
mamuśkamimi - termin @ 12.11 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @ 17.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Do góry