Anette, w takim razie Lactovaginal może być za słaby na zbijanie pH po staraniach, może spróbuj zakupić Replens? Najlepiej przetestować wszystkie warianty, w tym jakie jest pH 5 minut po staraniach a jakie 30 minut po.
Matik, kciuki by jutrzejsza tempka nadal podtrzymywała nieboskłon.
mamuśkamimi, dużo zdrówka dla córki. Straszne, że niektórzy szefowie mają takie podejście jak gdyby sami dzieci nie mieli albo te dzieci nigdy im nie chorowały.
Nuuuśka, zatoka Douglasa to najniżej położony zachyłek otrzewnej, ten płyn po jakimś czasie spływa i wchłania się

(gdy wyleje się go dużo to może być dość długo widoczny na USG). Ciałko żółte powstaje z pękniętego pęcherzyka, poniżej wklejam opis co się z nim dzieje:
Gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10-12 dniach zaczyna zanikać wskutek działania makrofagów i fibroblastów odkładających w ciałku żółtym kolagen. Proces ten nosi nazwę luteolizy. W jego wyniku ciałko żółte przekształca się w ciałko żółte miesiączkowe, a następnie w ciałko białawe. Doprowadza to do gwałtownego spadku poziomu progesteronu (obniżenie poziomu progesteronu jest powodem rozpoczęcia menstruacji). Natomiast gdy komórka jajowa zostanie zapłodniona, ciałko żółte rozrasta się i tworzy ciałko żółte ciążowe.
Ale bym chciała żeby to był TEN cykl, mam jakoś do niego sentyment hehehe
Kiraa, wyniki bardzo podobne do moich

, LH dość niskie a LH:FSH wskazuje na lekką prolaktynemię czynnościową. Jeśli mam doradzić serduszka córeczkowe i jeśli owulacja ma być w 14 dc to proponuję jeden złoty strzał w 12 dc wieczorem i oczywiście pilnowanie niskiego pH aż do owulacji :-)
krystianmartin, jeszcze nie zdążyłam poprzeglądać, zajmę się tym jutro, trzymam kciuki za jutrzejszą owulkę!
kifsi, mogą być jak najbardziej te suplementy

, B-50 łykaj 2 razy dziennie, witaminę C 1-2 razy, Calcium Citrate 2 x dziennie a na kilka dni przed owulka i w okolicy owulki 4 x dziennie, żurawina 2-3 x dziennie.
Oczy niebieskie, super wieści!!!
Daria, jak zwykle śliczne zdjęcia ślicznych dzieci :-)
araki, juuuuupiiii, składam
RÓŻOWE GRATULACJE i cieszę się wraz z Tobą!
vviedźma, kto wie, może po Duphastonie ruszy też bardziej beta, tak się zdarza, trzymam kochana mocno kciuki!