reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana to szukamy pracy razem !!! Trzymam kciuki !!!Ja rozniosłam CV gdzie tylko mogłam...i czekam .
My odłożyliśmy staranka do kwietnia przyszłego roku !!!

reklama
Dorcia ze Ty sie stesknilas ??????? Ja to juz normalnie wysycham tu bez Ciebie !!! Na kalendarzu zaznaczylam juz kwiecien 2014 i niech ten czas szybciej leci a w ogole to ja mam nadzieje, ze my z brzuchami bedziemy sie turlac juz przed kwietniem bo i jak ! :-):-) Sobieska pijesz ? Ale ze sama ? Smigaj no do mnie :-)! Kiedy ja pilam Boze kochany, ostatni raz chyba w czerwcu na urodzinach Naszego przyjaciela, a tak to nic , kurde normalnie teraz to bym sie dwoma lykami piwa uchlala i biegala po scianach :laugh2:

Ana kurczaczki mialam nadzieje, ze jednak pokaze sie druga krecha :( strasznie to przykre, ale ja Cie bardzo prosze Ty sie nie poddawaj, cyc do przodu i wspolnie damy rade, my Cie tu z Dorcia naladujemy pozytywna energia choc my farbujemy na niebiesko ! :-)

Wiecie jak mnie dzis Ł. wymeczyl ???!!!! I to bynajmniej nie w lozku! Normalnie mnie wyciagnal na spacer ale jaki spacer ! 3 godziny zesmy lazili a ja juz jak ten osiol - Daleko jeszcze ??? Zeszlismy chyba wszystkie lasy w okolicy, a on mnie ciagle oszukiwal ze juz blisko domu, bo ja tych okolic kompletnie nie znam! Nog nie czuje :szok: A ten tylko siedzi i sie smieje, ze spacerow mi sie odechcialo pewnie do wiosny ! No co za facet !

mamuśkamimi no tak, bedziemy sie stresowac, choc moj termin to raczej na razie teoretyczny, sadze ze opozni sie na pewno o conajmniej dwa dni. Ale za Ciebie mocne niebieskie &&&&&&

LISTOPAD 2013

Kiraa - termin @ 05.11 ( 2 cykl starań )
Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
mamuśkamimi - termin @ 12.11 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @17.11 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 21.11 ( 19 miesiąc starań )

gorgusia - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Dorcia- ja też porozsyłałam CV , nie mam najmniejszych szans sama bez pomocy znaleźć pracy, co za czasy:angry::angry::angry:
ale zaświeciło się światełko w tunelu i czekam .........................
ja nie wiem do kiedy odstawie starania, na pewno nie prędko to nastąpi, myśle że może za 2 lata dopiero jak wszystko dobrze pójdzie:-(

Ana bo pisałaś o tych objawach, mi po zabiegu objawy utrzymywały się 3 tygodnie, także organizm najwyraźniej musi dojść do siebie.
Nuuuśka czuję że ten cykl będzie u Ciebie szczęśliwy :-)

Mam dosłownie tylko 5 minut więc przeczytałam i odpisałam w biegu, strach się bać jakie gafy znów strzeliłam :-D

Nuuuśka, kreska często blednie np. następnego dnia (tak było u mnie, w dniu owulki cały dzień była gruba) ale czasem blednie już po kilku godzinach a czasem po kilku dniach, wszystko zależy od tego jak wysoko wzbiło się LH, jak szybko opada i jaka jest czułość testów. Jeśli zadziałacie wieczorem to według mnie szanse na ciążę wzrosną :tak:, może to jednak troszkę zmniejszyć szanse na synka gdyż plemniki będą bardziej osłabione no i może się zdarzyć, że w nocy będzie owulka, pH spadnie, unieruchomi plemniki Y, ułatwi wyścig plemnikom X a Ty ten moment prześpisz. Trzymam mocno kciuki za piękny skok jutro na wykresie, zrobiłaś naprawdę sporo, no musi się udać! :-) Acard zaczęłabym łykać tak na wszelki wypadek dopiero od pojutrza.

Myfanwy
, piękny tłuścioch, trzymam kciuki!

Kiraa, niby te tabletki mają większą dawkę ale łykane 2 x dziennie dadzą podobną sumaryczną dawkę, lepiej jednak łykać w mniejszych porcjach 3 razy dziennie jak we większych 2 x dziennie, lepiej się wchłonie.

vviedźma, natrafiłam na post dziewczyny, która piała, że w 7 tygodniu miała wynik 192 a wszystko się dobrze zakończyło, może sprawdź poziom progesteronu? Zdarzają się przypadki, że hCG na początku powoli przyrasta a potem dostaje kopa i wszystko się dobrze kończy, może jeszcze jest nadzieja?

Dorcia, no normalnie musiałam Twojego posta 3 razy przeczytać tak mi się miło po nim zrobiło, dzięki kochana, wielki buziak dla Ciebie! :-) A Sobieski ...mniam, mniam, pycha te drineczki, ostatniego wypiłam chyba jeszcze przed pierwszą ciążą ;-) ale jutro poproszę M by mi kupił jednego, a co!

Dorcia, Ana, mnie też będzie czekać rozsyłanie CV a szanse mam mizerne bo zmieniam branże a tym samym staruję od zera.

Dobrej nocy, kolorowych snów a rano pięknych tempek!

Ostatnia edycja:
Vviedźma - ja to samo słyszałam... moja koleżanka co prawda poroniła ale ginka powiedziała jej dokładnie to samo... póki jest przyrost bety nie uznają poronienia... czasami tak jest, że zarodek słabo się rozwija i nagle zaczyna wszystko dobrze się rozwijać i rodzą się zdrowe dzieci :) do gina ale to już!

Hello
Piranha nie udało mi się zachować przytulasowych odstępów:-D , Zresztą i tak by nic z tego nie było. Tempka się normuje. Zobaczymy jak to los wszystko poukłada. Proszę napisz mi jak to jest z tymi odstępami? Czy przy codziennym serduszku brak szans na ciążę?
Matik nie mogę doczekać się Twojego testowania:-D

vviedźma zadzwoń gin i idź na wizytę. Na razie stresujesz się na podstawie domysłów a to najgorsze. Także weź się w garść i leć na usg:tak:.
Nuuuśka no teraz to już tylko czekać na II:tak: i usg w którym dowiesz się o synku &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mar-chew super że odstawiłaś termomert, teraz ciesz się fasolinką:-D.

Elmo, Ewelin ale te suwaczki zasuwają:-D

Miłej niedzieli dziewczyny

Dorcia ja jak wyjadę to też będę szukać pracy:-D

reklama
Hej hej!

krystianmartin, powiem Ci, że są dwie szkoły, do tej pory sugerowano, że codzienne współżycie zmniejsza ilość plemników i potrzebują one czasu na zregenerowanie się ale podobno jakieś tam ostatnie badania twierdzą coś innego - że codzienne współżycie poprawia jakość spermy. Do końca więc nie wiadomo jak to jest ale ja się sugeruję danymi z in-gender oraz tym co jest zalecane przy badaniu nasienia, poniżej cytat:

Ze względu na to, że intensywne życie płciowe może prowadzić do okresowego obniżenia ilości dojrzałych plemników w nasieniu zaleca się wstrzemięźliwość płciową na 3-5 dni przed badaniem.

Nuuuśka
, widzę na wykresie, że zadziałaliście wieczorkiem :-), szanse na ciążę są według mnie bardzo duże bo najpierw te odstępy a potem wstrzelenie się w najpłodniejszy dzień, nie puszczam kciuków dopóki nie zobaczę 2 tłustych krech ...a potem 2 jajeczek na USG :-D Spróbuj teraz zadbać o wysoki poziom glukozy w krwi gdyż w niskim podobno blastycysta męska może się nie rozwinąć. A jak tam z pH w nocy i nad ranem?

Do góry