reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa, niski estradiol sprzyja poczęciu córeczki :tak:, w przypadku starań o dziewczynkę ważny jest też wysoki poziom progesteronu a niski testosteronu. A jak długo łykasz B-100? Estradiol powstaje z androgenów tak więc podwyższenie estrogenu zmniejszy poziom testosteronu (zbyt niski estradiol to też niezbyt dobrze gdyż on wpływa m.in. na grubość endometrium).

reklama
piranha myslisz i piszesz do mnie, ale Kochana nicki pomylilas :-D
Mysle, ze pik mugl byc nad ranem, czytam ze po poludniu przytulanki, a ja wlasnie Ł. wykorzystalam :wściekła/y:ale to juz w sumie popoludnie nie ? :-D zostaly mi trzy testy, czy wykorzystac je do konca ? i przede wszystkim jak teraz sadzisz, poprawiac jeszcze wieczorem, ewentualnie jutro rano czy juz nie ?Bo moze warto jeszcze dzis badz jutro poprawic - tak mysle :) Estrofem wzielam jeszcze dzis na wszelki wypadek, przed przytulankami sprawdzilam pH - 7,5 -8, na godzine przed podbilam soda, pozycja taka jak miala byc :p Teraz zgodnie z tym co pisalas bede je utrzymywac caly czas wysokie do 24h po tak ? Prawy jajnik daje o sobie od rana znac, wiec to dobry znak :tak: Kurde dobrze,ze poczekalam jeszcze bo wczoraj wieczorem to juz mialam niecne mysli, a tu taka niespodzianka ! :-) serduszka na prawde pieknie obstawione,mysle, ze mamy polowe sukcesu za soba :-)

Ana i co i co, zrobilas test Kochana ???

Kiraa piekny wynik TSH ! az milo popatrzec. Trzymam mocno kciuki, czy zamierzasz testowac ?? Bo termin juz za 3 dni :)

Ostatnia edycja:
Nuska serduszka pieknie wcelowane ;) jak C zazdroszcze tego wielkiego O :-D zaciskam kciuki
ja testowac nie bede, wiem ze nic nie ma... Odstep byl za dlugi 4dni przed owu, a i prog z 7dpo tylko 13' wiec ciazy nietu no i zero jakichkolwiek objawow,... Ten cykl byl jak i poprzedni cwiczebny :baffled::laugh2:

Piranha te wyniki estrogenow i testosteronu to mojego eMa... Chyba wtedy Twoja odpowiedz sie nie liczy? ;)
b100 bierzemy od ok 4-5 tyg, ale nieregularnie tzn tylko do owu. Duphaston mam, bralam w poprzednim cyklu w tym nie biore..
a te leki na obniz test i podwyzsz estrogenow u EMA to jaki preparat.. Saw palmetto?:nerd:

Nuuuska, hahaha, nie wiem jak to się stało z tymi nickami, źle ze mną ostatnio bo przecież Twojego nicka to pamiętam nawet obudzona w środku nocy :-D Co do przytulanek to myślałam raczej tak o godz. 16-18 no ale skoro już zadziałaliście to pozostaje mi tylko kciuki zacisnąć :-) Chyba bym nie poprawiała, idealny jest jeden złoty strzał kilka do 12h przed owulką po mniej więcej 4-dniowej wstrzemięźliwości, jeśli zadziałasz 2 raz wieczorem to do jajowodu trafi druga partia już bardziej osłabionych plemników, będzie to jednak bardziej chłopczykowy odstęp prawdopodobnie, w żadnym wypadku nie działałabym jednak jutro rano bo możesz trafić w O+12 jeśli pik był w nocy. W skrócie, jeśli silniejsza jest potrzeba zajścia w ciążę to poprawiajcie dziś bo dziś najpłodniejszy dzień, jeśli chcesz zawalczyć o synka to już bym nie poprawiała tylko pilnowała dzień i noc wysokiego pH, potasu i glukozy :-)

Kiraa, łoo jejku, co się ze mną ostatnio dzieje, że tak mieszam, muszę znów zacząć łykać D3 :-D, niestety z braku czasu czytam i piszę w pośpiechu więc łatwo o gafy ;-) Faktycznie niski estradiol M nie jest Ci na rękę, gdy u M podniesie się estradiol to opadnie prawdopodobnie testosteron. Na obniżenie testosteronu a podniesienie estrogenu u mężczyzn polecany jest Licorice Root 450 mg 3 x dziennie http://allegro.pl/now-licorice-root-450mg-100kaps-korzen-lukrecji-i3520781746.html.

Ostatnia edycja:
Kiraa, Elmo stosowała miernik Hanna, chyba model HI98103, na pewno napisze Ci więcej :-)

Kaja śpi więc wyłączam kompa, będę później, miłego dzionka wszystkim życzę!

reklama
Dzień dobry!

Dziś 15dc, od wczoraj na teście tłuściutka krecha - o 14:00 pojawiła się jasna, o 16:00 już wyraźna, a koło 19:00 już mega:

Zobacz załącznik 591724

Starania były póki co:
[7dc], 9dc, 10dc, 11dc, 13dc, 14dc
PH 4-4,5 pięknie się utrzymuje (Sylk, Lactovaginal i Lactacyd na raz; aż się chwilami zastanawiam, czy aby w ten sposób wszystkich plemników nie powybijam... :p), więc działamy dalej ;)

Miłego łikendu i kciuki za wszystkie staraczki!!! :)

Do góry