reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ana, no z szoku wyjść nie mogę, że lekarz tak to zbagatelizował :-(! Powinien przede wszystkim zrobić USG żeby zobaczyć co jest przyczyną krwawienia (może to być np. krwiak podkosmówkowy ale trzeba to sprawdzić). Powinien też bezwzględnie przepisać Ci progesteron (Luteinę / Duphaston czy inny). Zadzwoń koniecznie do innego lekarza. Trzymaj się kochana, ja trzymam mocno kciuki i wierzę mocno, że będzie dobrze.

Ewelin, córcia jak malowana, ode mnie kolejne GRATULACJE!

Elmo, zaczęłam cofać się do poprzednich postów ale zdążyłam przeczytać tylko kawałek Twojego (chyba nie dam już rady nadrobić zaległości), u moich dzieci identycznie - najlepiej spisuje się krem Nivea przeciw odparzeniom (Sudokrem jest taki zbyt rzadki) a w sporadycznych przypadkach (typu rozwolnienie, które się przeoczyło) cuda czyni Tormentiol.

Ostatnia edycja:
pirahna sudocrem masz rzadki? ja mam taki gesty ze szok;/ a jak tutaj kupuje nivea to mam wlasnie taki plynniejszy ;/ a tormentiolu przy nadii sie duzo nauzywalama na jej wargi ;/ ciagle ma czerwone pozniej juz lekarz dawal mi na rcepte taka masc

dziewczyny straciłam już nadzieje całkowicie
wzięłam nospe ale @ całkowicie się rozkręciła. nie mam nawet po co iść jutro do ginekologa.
straciłam Moja Fasolka miała 5tyg i 6 dni

Witam wieczornie kochane moje :*

Ana Boze !!!! Biedaku TY !!!!!!!!!!!!!!!!! :-( Ale jak to na tym etapie masz wziasc nospe i lezec ??? Jak to on nie moze nic zrobic...? To co z Niego kur** za lekarz :no:Moja kolezanka z watku na ktorym jestem od poczatku miala pare dni temu podobna sytuacje do Twojej. Od razu dostala recepte na Duphaston, dokladna ilosc dawkowania, miala jasno powiedziane co i kiedy ma robic. Nieladnie Cie potraktowal, jak bym mimo wszystko pojechala na pogotowie, tam zrobia Ci usg, bete i bedzie wiadomo, przede wszystkim nie bedziesz sie denerwowac, ale ja wierze ze bedzie dobrze !!!!!!!!! Musi Kochana. Tylko sie nie denerwuj, nie martw na zapas, bo krawienia w poczatkowym etapie ciazy na prawde czesto sie zdarzaja, i nie zawsze musza oznaczac cos zlego. Jestem z Toba myslami i tule baaardzo mocno . Koniecznie pisz co i jak i nie mysl o najgorszym, ja wierze ze fasolcia nadal tam jest !! Nie moze byc kurcze inaczej !!

Elmo dziekuje Ci bardzo ale rozpiske z lekami mam w domu juz wydrukowany, dokladnie sie z Nim zaznajomilam i jemy juz prawie wszystkie suplementy, musze tylko potas i wit. B dokupic. Z magnezu mialam zawsze duze niedobory niestety, teraz biore najwieksza dawke jaka moge, staram sie nie codziennie mimo wszystko bo wiem ze to dziewczynkowy suplement :-( Czy jest w ogole cos czym moge zastapic magnez ? Chyba kurcze nie, a trzy miesiace wiem ze to bedzie za dlugo :/ do bani och.

piranha ok, czyli odstawiam Acard do owulacji i zaczne brac 1 dzien po.
Dzis bylam na wizycie u gin.
A wiec tak. Dzis 9dc wiec jeszcze za wczesnie u mnie na ocene czegokolwiek. Na obydwu jajnikach, po okolo 6 pecherzykow w fazie wzrostu, endometrium cieniutkie jak na razie :zawstydzona/y: Jutro powiem dokladnie jakiej grubosci, bo zapomnialam z tego wszystkiego. Ale cienkie, za cienkie jak zawsze...zaczynamy z estrogenami, bo tak zasugerowala lekarka. Dostalam ESTROFEM MIDE (mam nadzieje, ze nie przeinaczylam nazwy) , na jutro sprowadza mi go w aptece. Mam brac od jutra przez 7 dni po jednej tabletce, gin powiedziala ze ma nadzieje, ze on wspomoze to moje mizerne endometrium i bedziemy walczyc dalej. Za tydzien mam podejsc na kolejne usg. Pogadalam z Nia chwile, i to na prawde fajna kobieta. Powiedzialam jej ze glupio sie czuje juz czasem, ze ciagle zawracam jej glowe ( bo tak sie czuje ), ale ona na to, ze w ogole nie ma o czym mowic, ze musimy cos z tym zrobic, bedziemy probowac wszystkiego a jak juz wyczerpiemy wszystkie mozliwe mozliwosci, wtedy bedziemy rozwazac in vitro. Oczywiscie to jej slowa a nie moje, ale podbudowaly mnie, nie powiem zeby nie. Musi byc dobrze, nawet jesli teraz znowu sie nie uda, uda sie w koncu na pewno.Wazne, ze mam monitoring, widze ze tu wszystko jest ok, pechole sa, pekaja, tylko to endometrium rzeczywiscie mizerne :/ ale wierze ze to kwestia czasu. Mam wsparcie i pomoc w Was a to chyba najwiecej daje :tak: Acha, piranha powiedz czy to dobrze jesli bede miec wiecej estrogenu ? Czy uwazasz ze warto sprobowac ?I gdybys doczytala kochana odn, paskow pH, pytalam wczoraj, bede Ci bardzo wdzieczna :*
Acha, jutro bede robic kontrolne badanie poziomu TSH. Miesiac jutro mija kiedy biore Euthyrox, warto wiec zobaczyc jak zadzialal. Oby spadlo ponizej 2.

Dorcia a no wychodzi na to ze my dwie sie ostalysmy !!!! O ja Cie !!! Jak normalnie dwa jajca :-D dwa rodzynki bez srodka :-D Jezusie ale mam krzywe mysli po tym usg :-D
Ale patrz na to pod innym katem - wyobraz sobie za parenascie lat jakie wziecie beda mieli Nasi synowie jak w okolo tyle kobiet :wściekła/y: Normalnie raj na ziemi :-)

Ostatnia edycja:
Ana, zadzwoń pod 112, choćby po to, żeby się poradzić co zrobić albo gdzie pojechać, w najgorszym przypadku odeślą Cię do szpitala położniczego. Żywa krew musi mieć jakąś przyczynę, którą trzeba znaleźć, nie koniecznie to musi być coś groźnego, nie martw się :tak:Na pewno nie zaszkodziłaś sobie chodzeniem po targu, w tym stadium ciąży to nie jest zakazane.

Ana, właśnie przeczytałam Twój dostatni post, bardzo mi przykro, trzymaj się. Wciąż jednak mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry