reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wpadam na chwilkę zobaczyć co u Was ciekawego :) No i trzymam kciuki za Was :) vviedzma ee no gratuluje ;) Ty tam dobrze popatrz ;) jak nie widzisz tak - to pod światło, no i ujrzyj wreszcie ta kreseczkę :-D ja moje to miałam takie blade że nawet na ciąze to nie wyglądało, dopiero ok 3 miesiaca miałam dwie ciemne krechy :)
Ana ja takie bole jak na @ też miałam długo, ale to macica się rozciąga :) Ja non stop latałam do łazienki bo myslalam ze własnie @ dostaje.

A z tym moim tyciem jest coś nie tak..:crazy: ja jestem chudzinką- ale jak wczoraj kuzynka się spytała czy czasem w ciąży nie jestem to teraz wiem że nie wydaje mi się że tyję, mam brzuch juz w tym momencie taki jak miałam ok 4-i połowa 5mca ciąży - najgorzej pod wieczór. A jeść mi się chce tak że sama siebie przerażam, nawet nie będe Wam pisać co zjadłam juz do tej pory bo byście tu rzygły , a chce oszczędzić tego przynajmniej tym ktore w ciazy sa :-p ale mnie na samą myśl mdli.Ale juz mysle co mam w lodowce i chyba pujde po kanapke, a jeszcze mam w buzi sam deseru czkokoladowego.....aaaa ratunku powstrzymajacie mnie :szok:

reklama
Matik żebym tylko miała miejsce na ta kłodkę hahah ale i tak oszczędnie staram się z lodowki wyjadać,żeby mąż nie powiedział że zgłupiałam :-D to juz kanapki robie złozone z dwóch żeby na środku oszczędzić hahah

A czy te suplementy dziewczynkowe można brać bez przerwy? Bo tak myśle że chyba zacznę je brać od nowa bo z moim chłopem to nic nie wiadomo.

Myfanwy, mój tato jak go pacjentka pyta jak zaplanować płeć to każe jej szukać w internecie albo spytać babci :-p On zna tylko metodę Shettlersa czyli tę z odstępem, ale ani jej nie poleca ani nie odradza, bo twierdzi że na 100% nigdy nie da się zaplanować. Ale jak mu opowiadałam co tu na forum wyczyniamy to o dziwo nie wyśmiał ;-)

oczy niebieskie ja mialam te 3 :)
Zabawki Fisher Price
Graco Huśtawka Sweatpeace - Ceneo.pl
Fisher Price Huśtawka Przytulny Króliczek V0099 - Ceneo.pl

pierwsza wedlug mnie najlepsza 3 nie gorsza ale jednak ten pałąk duzo daje a bez tego pałąku jednak byla nuda nic nie miala dziecko nie mialo co w niejrobic oprocz lezenia albo siedzenia;/ w graco colin w ogole sidziec nie chcial tak byla troche bardzo jak dla mnie siedzaca sama zobacz :)on tu mial wkladke dla noworodkow i kocyk P9276456.jpgP4130748.jpgDSC00376.jpg

Załączniki

• P9276456.jpg
    P9276456.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 34
  • P4130748.jpg
    P4130748.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC00376.jpg
    DSC00376.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 36
araki ja sie czasami zastanawiam co by mój lekarz powiedział na temat naszych tutaj dziwactw. jak go kiedyś pytałam czy ten odstęp to prawda to powiedział że nie da się zaplanować. ciekawa jestem co by teraz powiedział.jeszcze raz gratuluje i ciesze się razem z tobą. wyobrażam sobie twój uśmiech na buzi.

Airfix haha ale Cie apetyt złapał. faktycznie zachcianki jakbys w ciązy była no ale jak z Ciebie taka chudzinka to nie musisz sie martwic o te kilogramy.

macy mówisz że u ciebie pochmurno hmm, u Nas teraz sliczna pogoda słońce i 18 stopni, normalnie jak wiosna, co to sie wyprawia. po prostu pięknie.

mamawczesniaka powiedz mi ile ci sie ta szyjka skróciła tzn ile ma teraz mm. mi tez sie skraca ale lekarz mówi że ok. z pierwszym synem w 22 tyg miałam 22mm i chcił mi zakładać krążek ale potem zrezygnowął bo szyjka przestala się skracac, ale i tak urodziłam w 36 tyg. Moze nie bardzo wczesnie ale jednak mógł troche dłuzej w brzuszku posiedziec. A ty swojego synka urodziłaś o wiele wczesniej, w 26 tyg -tak? Ile ważył, cos mi swita że chyba pisałaś że troskę ponad 1 kg. dobrze że teraz poprosiłaś o ten krążek bo będziesz się czuć bezpieczniej.

oczy niebieskie a ty zakupiłas juz cos niebieskiego, czy tylko elmusia.

elmo, piranha zdrowia dla dzieciaczków.

daria
piszesz ze mały szaleje w brzuchu. moj bobas tez sobie uzywa, cudne uczucie. A ty juz wszyściutko masz?A mieszkanko sporo wieksze chcecie kupić, ilu pokojowe?

dziewczyny jeszcze do ciężarnych pytanko czy myślałyście juz o kosmetykach potrzebnych dla dziecka i dla was, może macie jakieś typy co kupić. ja myslałam o oilatum(emulsja do kapieli), bepanthen, purelan medeli swietny krem na poranione brodawki i z A-DERMA krem regeneracyjny swietny na odparzenia.

Airfix- :-):-):-):-):-) to życze smacznego :) mi jakoś nie chce się wcale specjalnie jeść. pewnie że zacznij brać suplementy dziewczynkowe bo z mężczyzną to nigdy nic nie wiadomo:tak:;-)
Araki- no właśnie ja też byłam przekonana do metody Shettlesa bo dziewczyny na forach opisywały że na dziewczynke starały się w ostępach od owu i mają dziewczynki. więc myśle że coś w tym jest.

Daria- fajne te huśtawki. mój synek nie miał wcale bo uważałam że jest zbędna , jednak w tej ciązy myślałam że zakupie latki leżaczek z wibracjami . te są fajne jednak drogie.

Dorcia, Nuśkakkkaa- dla Was dziewczyny pozytywnie szalone&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry