reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
tak miałam ładną kreskę nie mocna ale szybciutko się pokazała ale następne dni już nic a tego samego dnia wielki spadek a po 5 dniach @ choć z tym znikaniem później kreski to miałam wcześniej też 12dc tet pozytywny później negaty i w dzień przed okresem pozytyw i już pozytyw choć w 3 m-cu nie przeżyło więc tak to dziwnie wszystko wyglądało

Matik​ jak się trzymasz? Z tymi bladziochami to tak jest. Ja jeżeli mi wyjdzie bladzioch po 10 minutach to nie będę go brała pod uwagę. Tak właśnie było teraz. Jeżeli jest ciąża to kreseczka wychodzi w przeciągu 3-5 minut. Myślę że my same chcemy aby nawet po 2 godzinach zobaczyć bladziocha i.. ciąża.

Dzieki dziewczyny!
Dorcia dostaje epidural i po zostaje na noc w szpitalu. ten szew jest inny niz mialam w pierwszej ciazy. Troche wyzej zalozony wiec mniej bakteri sie dostaje do srodka w razie co.
Macy pewnie, ze pracuje. Jestem full time mummy! Najlepsza praca pod sloncem! :D

Dorcia Ja Ciebie tez i wiesz o tym chyba ???? :-):-):-) Zobaczysz, ze jeszcze wszystkie za niedlugo bedziemy sikac ze szczescia :-D

matik trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. Duzo spokoju, szczescia a malo stresu kochana, choc wiem jakie to wszystko jest nie raz ciezkie niestety :/ Jestesmy na podobnym etapie jak zauwazylas, wiec ja Ci duuuzo buziakow i pozytywnej energii na dzisiejszy dzionek posylam elektronicznie :*

co do bladziochow to ja mialam 3 :) i dwojka to juz spore dzieciaki a 3 dopiero wyjdzie :-p a z nadia to byl dopiero bladzioch po 2 godzinach troche sie umocnil :-D i to w 7-8 tyogdniu :) wiec u mnie bladziochy to 100% ciaza zecze wam zeby tak u was bylo :tak:

oczy niebieskie a u mnie nuda siedze w domu dziecko tak kopie ze masakra chybabedzie urwis jak nadia bo taki sam temperament ;/ colin kopal ale nie tak jak to dziecko i nadia ;/ co chwile widze jak gdzies mi chyba dupke wypina albo glowke taka kulka mi sie robi i za chwile w innym miejscu :-) a tak to ciagle szukam mieszkania bo niedlugo sie dziecko urodzi i trzeba zmienic :) i jade jakos niedlugo fotelik kupic bo mam 20 % na rzecz do dzieckato myslalam o foteliku bo reszte mam;/

Nuuuśka, ja mierzyłam już od 10 dc by nic nie przegapić. Kolejne serduszko proponuję w 11-12 dc :-) O jaaaa, masz 3 koty, ale fajnie!!! Ja niedawno sprzedałam drapak Rufiego, oj jak mi go żal bo piękny był ale w przyszłym roku chciałam się zakocić :-), w sumie mam wszystko oprócz drapaka. Właśnie zerkam w galerię, ale cudne kociaki, ja też takie chcę! Powiedz mi please jak to jest z nocnym budzeniem, czy faktycznie koty w nocy strasznie szaleją a o 5 nad ranem miauczeniem budzą cały dom? :-D Pytam bo moje dzieci zawsze były kiepskie w spaniu a każda minuta snu jest na wagę złota bo potem ze zmęczenia marudzą i zadręczają swoją mamusię ;-) U mnie w domu też zawsze od małego były zwierzęta, od dziecka też przebywam z psami ale coś zakochałam się w kotach od jakiegoś czasu.

Dorcia, Ty też widzę zakocona, ale fajnie :-) Co do hormonów to sprawdź może dodatkowo LH, FSH, estradiol i testosteron w 3 dc. Łykasz coś na obniżenie prolaktyny bo zarówno PRL jak i progesteron wskazywały u Ciebie na łagodną prolaktynemię (co niestety może zaburzać owulkę i utrudniać zajście w ciążę w jakimś tam stopniu)?

Kiraa, zdecydowanie za duży odstęp, po pierwsze bardzo rzadko plemniki tyle wytrzymają a po drugie przy planowaniu córeczki najlepszy jest odstęp 2-3 dni, podobno przy większym rodzi się już statystycznie już więcej chłopców.

Elmo, dobrze, że z córcią już lepiej. Masz rację - byle do wiosny :-) (strasznie nie lubię listopada).

vviedźma, mój pierwszy pozytywny test to był właśnie cień cienia widoczny tylko pod światło i niemożliwy do uchwycenia na zdjęciu, to ciąża na 100%, strasznie się cieszę, że Ci się udało!

mamawczesniaka, na pewno poczujesz się spokojniejsza mając ten szew, ja w każdym razie jestem z tych zapobiegliwych i też bym chyba poprosiła, będę mocno trzymać kciuki.

krystianmartin, czasem kreskę widać dopiero po dłuższym czasie bo gdy mocz odparowuje to barwnik spływa i zagęszcza się - kreska robi się węższa ale za to intensywniejsza (więc można ujrzeć coś co nie było widoczne po 3-5 minutach), każda kreska na teście ciążowym wskazuje na obecność hCG a jeśli nie fałszują tego leki to jest to ciąża - czasem jednak biochemiczna czyli tracona w dniu @ albo kilka dni po terminie. Wiadomo, że producenci testów muszą zamieścić uwagę o 3-5 minutach bo nie chcą mieć ton zażaleń od niezadowolonych użytkowniczek testów, ciąże biochemiczne to podobno aż 50% ciąż. Trzymam kciuki!!!

Daria, śliczny nowy avatarek :-)

Ostatnia edycja:
Daria moje też dużo kopie :-)
Miałam już kiedyś pytać podawałaś w ciąży z Collinem linki do huśtawek dla niemowlaczków, takich do 12 kg, byłaś wtedy w temacie pamiętam. Mogłabyś coś polecić od urodzenia, w rozsądnej cenie?
Chyba, że któraś ma do sprzedania.

Araki :tak: znaczy grzeczna dziewczynka będzie,moja to od razu nogi rozłożyła żeby pokazać co tam:laugh2:

Dorcia :laugh2: na łóżko mnie skusisz...:no:ale na kokoski nie... Od czerwca nic słodkiego w gębie nie miałam,żadnych ciasteczek,drożdzóweczek,słodyczy. Jeszcze latem jak loda Młodej oblizałam bo kapał,to tak mnie zemdliło że szok. Jednak od cukru można się skutecznie odzwyczaić.

mamawcześniaka
:unsure: skoro tak mówisz,to już nie ględze:happy:. Trzymam kciuki za prawidłowy przebieg ciąży. Żeby bez niespodzianek było,i w terminie!

Daria, Krystian,Matik
:dry:dlatego nie chce się nakręcać zbyt wcześnie,bo różnie bywa. Test wysechł,a bladzioch został. Taki blady mi wychodzi na teście owu 3 dni przed owulką. Ale jutro z samego rana dam znać czy coś więcej widać:tak:. A znając męża to pewnie nic tam nie dojrzy:baffled:.

reklama
Do góry