Nuuuśka, ja mierzyłam już od 10 dc by nic nie przegapić. Kolejne serduszko proponuję w 11-12 dc :-) O jaaaa, masz 3 koty, ale fajnie!!! Ja niedawno sprzedałam drapak Rufiego, oj jak mi go żal bo piękny był ale w przyszłym roku chciałam się zakocić :-), w sumie mam wszystko oprócz drapaka. Właśnie zerkam w galerię, ale cudne kociaki, ja też takie chcę! Powiedz mi please jak to jest z nocnym budzeniem, czy faktycznie koty w nocy strasznie szaleją a o 5 nad ranem miauczeniem budzą cały dom?
Pytam bo moje dzieci zawsze były kiepskie w spaniu a każda minuta snu jest na wagę złota bo potem ze zmęczenia marudzą i zadręczają swoją mamusię ;-) U mnie w domu też zawsze od małego były zwierzęta, od dziecka też przebywam z psami ale coś zakochałam się w kotach od jakiegoś czasu.
Dorcia, Ty też widzę zakocona, ale fajnie :-) Co do hormonów to sprawdź może dodatkowo LH, FSH, estradiol i testosteron w 3 dc. Łykasz coś na obniżenie prolaktyny bo zarówno PRL jak i progesteron wskazywały u Ciebie na łagodną prolaktynemię (co niestety może zaburzać owulkę i utrudniać zajście w ciążę w jakimś tam stopniu)?
Kiraa, zdecydowanie za duży odstęp, po pierwsze bardzo rzadko plemniki tyle wytrzymają a po drugie przy planowaniu córeczki najlepszy jest odstęp 2-3 dni, podobno przy większym rodzi się już statystycznie już więcej chłopców.
Elmo, dobrze, że z córcią już lepiej. Masz rację - byle do wiosny :-) (strasznie nie lubię listopada).
vviedźma, mój pierwszy pozytywny test to był właśnie cień cienia widoczny tylko pod światło i niemożliwy do uchwycenia na zdjęciu, to ciąża na 100%, strasznie się cieszę, że Ci się udało!
mamawczesniaka, na pewno poczujesz się spokojniejsza mając ten szew, ja w każdym razie jestem z tych zapobiegliwych i też bym chyba poprosiła, będę mocno trzymać kciuki.
krystianmartin, czasem kreskę widać dopiero po dłuższym czasie bo gdy mocz odparowuje to barwnik spływa i zagęszcza się - kreska robi się węższa ale za to intensywniejsza (więc można ujrzeć coś co nie było widoczne po 3-5 minutach), każda kreska na teście ciążowym wskazuje na obecność hCG a jeśli nie fałszują tego leki to jest to ciąża - czasem jednak biochemiczna czyli tracona w dniu @ albo kilka dni po terminie. Wiadomo, że producenci testów muszą zamieścić uwagę o 3-5 minutach bo nie chcą mieć ton zażaleń od niezadowolonych użytkowniczek testów, ciąże biochemiczne to podobno aż 50% ciąż. Trzymam kciuki!!!
Daria, śliczny nowy avatarek :-)