reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
tak miałam ładną kreskę nie mocna ale szybciutko się pokazała ale następne dni już nic a tego samego dnia wielki spadek a po 5 dniach @ choć z tym znikaniem później kreski to miałam wcześniej też 12dc tet pozytywny później negaty i w dzień przed okresem pozytyw i już pozytyw choć w 3 m-cu nie przeżyło więc tak to dziwnie wszystko wyglądało

Matik​ jak się trzymasz? Z tymi bladziochami to tak jest. Ja jeżeli mi wyjdzie bladzioch po 10 minutach to nie będę go brała pod uwagę. Tak właśnie było teraz. Jeżeli jest ciąża to kreseczka wychodzi w przeciągu 3-5 minut. Myślę że my same chcemy aby nawet po 2 godzinach zobaczyć bladziocha i.. ciąża.

Dzieki dziewczyny!
Dorcia dostaje epidural i po zostaje na noc w szpitalu. ten szew jest inny niz mialam w pierwszej ciazy. Troche wyzej zalozony wiec mniej bakteri sie dostaje do srodka w razie co.
Macy pewnie, ze pracuje. Jestem full time mummy! Najlepsza praca pod sloncem! :D

Dorcia Ja Ciebie tez i wiesz o tym chyba ???? :-):-):-) Zobaczysz, ze jeszcze wszystkie za niedlugo bedziemy sikac ze szczescia :-D

matik trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. Duzo spokoju, szczescia a malo stresu kochana, choc wiem jakie to wszystko jest nie raz ciezkie niestety :/ Jestesmy na podobnym etapie jak zauwazylas, wiec ja Ci duuuzo buziakow i pozytywnej energii na dzisiejszy dzionek posylam elektronicznie :*

co do bladziochow to ja mialam 3 :) i dwojka to juz spore dzieciaki a 3 dopiero wyjdzie :-p a z nadia to byl dopiero bladzioch po 2 godzinach troche sie umocnil :-D i to w 7-8 tyogdniu :) wiec u mnie bladziochy to 100% ciaza zecze wam zeby tak u was bylo :tak:

oczy niebieskie a u mnie nuda siedze w domu dziecko tak kopie ze masakra chybabedzie urwis jak nadia bo taki sam temperament ;/ colin kopal ale nie tak jak to dziecko i nadia ;/ co chwile widze jak gdzies mi chyba dupke wypina albo glowke taka kulka mi sie robi i za chwile w innym miejscu :-) a tak to ciagle szukam mieszkania bo niedlugo sie dziecko urodzi i trzeba zmienic :) i jade jakos niedlugo fotelik kupic bo mam 20 % na rzecz do dzieckato myslalam o foteliku bo reszte mam;/

Nuuuśka, ja mierzyłam już od 10 dc by nic nie przegapić. Kolejne serduszko proponuję w 11-12 dc :-) O jaaaa, masz 3 koty, ale fajnie!!! Ja niedawno sprzedałam drapak Rufiego, oj jak mi go żal bo piękny był ale w przyszłym roku chciałam się zakocić :-), w sumie mam wszystko oprócz drapaka. Właśnie zerkam w galerię, ale cudne kociaki, ja też takie chcę! Powiedz mi please jak to jest z nocnym budzeniem, czy faktycznie koty w nocy strasznie szaleją a o 5 nad ranem miauczeniem budzą cały dom? :-D Pytam bo moje dzieci zawsze były kiepskie w spaniu a każda minuta snu jest na wagę złota bo potem ze zmęczenia marudzą i zadręczają swoją mamusię ;-) U mnie w domu też zawsze od małego były zwierzęta, od dziecka też przebywam z psami ale coś zakochałam się w kotach od jakiegoś czasu.

Dorcia, Ty też widzę zakocona, ale fajnie :-) Co do hormonów to sprawdź może dodatkowo LH, FSH, estradiol i testosteron w 3 dc. Łykasz coś na obniżenie prolaktyny bo zarówno PRL jak i progesteron wskazywały u Ciebie na łagodną prolaktynemię (co niestety może zaburzać owulkę i utrudniać zajście w ciążę w jakimś tam stopniu)?

Kiraa, zdecydowanie za duży odstęp, po pierwsze bardzo rzadko plemniki tyle wytrzymają a po drugie przy planowaniu córeczki najlepszy jest odstęp 2-3 dni, podobno przy większym rodzi się już statystycznie już więcej chłopców.

Elmo, dobrze, że z córcią już lepiej. Masz rację - byle do wiosny :-) (strasznie nie lubię listopada).

vviedźma, mój pierwszy pozytywny test to był właśnie cień cienia widoczny tylko pod światło i niemożliwy do uchwycenia na zdjęciu, to ciąża na 100%, strasznie się cieszę, że Ci się udało!

mamawczesniaka, na pewno poczujesz się spokojniejsza mając ten szew, ja w każdym razie jestem z tych zapobiegliwych i też bym chyba poprosiła, będę mocno trzymać kciuki.

krystianmartin, czasem kreskę widać dopiero po dłuższym czasie bo gdy mocz odparowuje to barwnik spływa i zagęszcza się - kreska robi się węższa ale za to intensywniejsza (więc można ujrzeć coś co nie było widoczne po 3-5 minutach), każda kreska na teście ciążowym wskazuje na obecność hCG a jeśli nie fałszują tego leki to jest to ciąża - czasem jednak biochemiczna czyli tracona w dniu @ albo kilka dni po terminie. Wiadomo, że producenci testów muszą zamieścić uwagę o 3-5 minutach bo nie chcą mieć ton zażaleń od niezadowolonych użytkowniczek testów, ciąże biochemiczne to podobno aż 50% ciąż. Trzymam kciuki!!!

Daria, śliczny nowy avatarek :-)

Ostatnia edycja:
Daria moje też dużo kopie :-)
Miałam już kiedyś pytać podawałaś w ciąży z Collinem linki do huśtawek dla niemowlaczków, takich do 12 kg, byłaś wtedy w temacie pamiętam. Mogłabyś coś polecić od urodzenia, w rozsądnej cenie?
Chyba, że któraś ma do sprzedania.

Araki :tak: znaczy grzeczna dziewczynka będzie,moja to od razu nogi rozłożyła żeby pokazać co tam:laugh2:

Dorcia :laugh2: na łóżko mnie skusisz...:no:ale na kokoski nie... Od czerwca nic słodkiego w gębie nie miałam,żadnych ciasteczek,drożdzóweczek,słodyczy. Jeszcze latem jak loda Młodej oblizałam bo kapał,to tak mnie zemdliło że szok. Jednak od cukru można się skutecznie odzwyczaić.

mamawcześniaka
:unsure: skoro tak mówisz,to już nie ględze:happy:. Trzymam kciuki za prawidłowy przebieg ciąży. Żeby bez niespodzianek było,i w terminie!

Daria, Krystian,Matik
:dry:dlatego nie chce się nakręcać zbyt wcześnie,bo różnie bywa. Test wysechł,a bladzioch został. Taki blady mi wychodzi na teście owu 3 dni przed owulką. Ale jutro z samego rana dam znać czy coś więcej widać:tak:. A znając męża to pewnie nic tam nie dojrzy:baffled:.

reklama
Do góry