reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny dzisiaj mam już taki mętlik w głowie, że już nic nie wiem :-:)-( wiem że która z Was niedawno pisała od której strony najlepiej zacząć czytać (chodzi mi o wypowiedzi Piranhi )a czy możecie mi przypomnieć? A możę któraś z Was ma już skopiowane najważniejsze informacje z forum dotyczące starań o dziwczynke i poratowałaby mnie na priv :-) będę ogromnie wdzięczna Dzisiaj przeglądałam informacje na temat chińskiego kalendarzyka i trafiłam na jednej ze stron że do wieku trzeba dodać 1 rok i wtedy dopiero patrzy się na tą tabelkę Czyli jak mam teraz 27 lat to mam sprawdzać na 28 . czy to prawda?
Wszystkie jesteście tutaj kochane :-)

Najlepszy jest niebieski, fioletowy i rozowy :-) Czerwony to mi sie zawsze tylko z jednym kojarzyl :wściekła/y:

Ana a widzisz, to ja nie doczytalam w takim razie. Oj mocno trzymam kciuki za Ciebie !! Cos czuje, ze @ sie na pewno nie pojawi ani w srode ani przez najblizsze 9 miesiecy. Oby ten miesiac komus jeszcze przyniosl szczescie. Lubie padziernik - Olusia przyszla w Nim na swiat. Dokladnie 19-go, w sobote urodzinki :happy:

Piranha pisalam Ci juz, ze jestes dobra i kochana duszyczka ? Nie wiem jak Ci dziekowac, wiem ze zajscie w ciaze to indywidualna sprawa kazdej z Nas, ale beda tu czuje sie od stop do glow zaopiekowana jak najlepiej sie da. Wiem, ze mam na kogo liczyc,.Ok czyli wstepny plan mamy taki - 3 dc badania, 6-7 dc pierwsze przytulanki a reszta wyjdzie w praniu :-) Musze sie obkupic w testach bo mam reszte, o tym jedynym chyba zapomnialam :eek:

Milego wieczoru i spokojnej nocy dziewczynki :*

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )
Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
zakrecona
- termin @
gorgusia - termin @
matik2012 - termin @ ( 6 cykl starań)

krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Wklejam nowy prototyp, zrezygnowałam nie tylko z kolorów ale w ogóle z określenia "udało się", w końcu każde dziecko to cud, który się udał :-) Może potem uda mi się Was poczytać.

L.p.
Nick
Planowana płeć
Ilość czynników wziętych pod uwagę
Uwzględnione i nieuwzględnione czynniki
Będzie mieć/ma:
1
Piranha

6
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0

2
Noemi
5

3
Nullka

6

4
Ann29

4

5
Truskafffka
4

6
Magda_z_uk
6

7
Czarna
3

8
Elmo
7
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0
9
Ewelin
6

10
Mamawczesniaka
3

11
Polisia
5
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-0

12
Agulek
4,5

13
Myszka281

3

Dotychczasowa skuteczność 90%
Oznaczenia:
D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji
Kolor zielony – czynnik spełniony całkowicie
Kolor pomarańczowy – czynnik spełniony częściowo (np. odjęte 0,5 za niestosowanie diety lub niełykanie suplementów przez M)
Kolor czerwony – czynnik nieuwzględniony

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny,
ja was tu czytam i czytam i czytam :) probowalam od poczatku jednak z braku czasu musialam przeskakiwac co kilkanascie stron ale udalo sie i dotarlam do konca. Wszystkim tym co sie udalo wymajstrowac dzidziusia gratuluje! :)
Ja mam dwoch chlopakow i wlasnie z M podjelismy decyzje ze chcemy sie starac o 3 i bardzo bym chciala dziewczynke :) aczkolwiek wiem ze jak bedzie 3 chlopiec to bede sie bardzo cieszyc :) po prostu stwierdzilam ze czemu by nie sprobowac skoro mozna, prawda? :)
Po czytaniu Waszego forum stwierdzilam ze daje sobie czas do lutego i dopiero wtedy zaczne sie starac a do tego czasu bede monitorowac swoje cykle i sprawdzac kiedy dokladnie mam owulacje (chociaz powiem Wam ze nie powinno byc to trudne bo moje cykle sa bardzo regularne, 28dni) plus zaczne stosowac diete i pomalu bede kupowac suplementy i je lykac :)
I od razu mam pytanie :) czy w diecie na dziewczynke rezygnowalyscie z chleba? A jak nie to jaki jadlyscie?

reklama
Do góry