reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a czy Luteina dowcipna - nie zostawia takiej konsystencji - niby to twrożek? bo najwięcej jest po aplikacji Luteiny - później takiego śluzu brak... sama nie wiem... właśnie naszło mnie przeczucie, że w ciąży nie jestem :-( przepraszam za smęty...

reklama
Marchew co do Lutki to nie pomogę ...może odezwą się dziewczyny które miały luteinkę.
Kochana nie wiem jak Cię podnieść na duchu...naprawdę !!! To nic wielkiego nawet jakby miał to być stan zapalny !!! Zrobiłaś wszystko co mogłaś żeby wreszcie mieć upragnione dwie krechy na teście ciążowym !!! teraz tylko czekać pozostało i dmuchać żeby tempka rosła !!! A może dla własnego spokoju zadzwoń do przychodni i zapytaj o te upławy ???
A ja mam cały czas wrażenie że choćbym codziennie męczyła mojego męża to i tak mi się nie uda zajść w ciążę...ja chyba mam blokadę psychiczną !!!

Antosia i pozostale zafasolkowane dziewczyny,jak ja sie nie moge doczekac potwierdzenia upragnionych plci u was! Kazda z was daje nadzieje,ze moze sie udac.trzymam kciuki &&& :-)

Elmo,moze masz racje z tymi ciuchami,ze nie warto zostawiac...zawsze sie cos nowego wynajdzie w sklepie.a ja mam zamiar przejsc na róż nastepnym razem,wiec tym bardziej ;-)

Dorcia, co Ty opowiadasz. Przecież jedną dziewuszkę już masz, więc dlaczego nie miałabyś mieć drugiej? Przywołuję do porządku! ;-) Myśl pozytywnie. A najlepiej rób sobie wizualizację jak plemnior jajco dogania i je pięknie molestuje. :-D A co do kłucia - pewnie wtedy jajco się uwolniło. Będzie dobrze. Ciocia Macy to mówi - za darmo. :-D
Mar-chew, stan zapalny warto wyleczyć, chociaż z flukonazolem byłabym ostrożna, bo nie wiem, czy można brać w ciąży, a Ty się przecież o dzidzię starasz. Mieszkasz w UK? Zapytaj w aptece, co można w takiej sytuacji brać. Jeśli już jest po owu - może zrób sobie tampon w kefirze, maślance czy czymś podobnym - czasami pomaga.
Elmo, ja też trzymam ubranka po córci i zastanawiam się, czy dobrze robię. Mam tego tyle, że aż normalnie wstyd. ;-) Młoda bardzo ubranka szanuje. Brudzi mało, więc są w dobrym stanie - tzn. bez plam, bo prać to wiadomo, że trzeba. H&M ma bardzo fajne rzeczy dla ciężarówek. W ciąży z młodą kupiłam jedne dżinsy i dwie spódnice i tak przechodziłam całą ciążę. Bardzo byłam zadowolona. :tak: A tuniczki teraz mozna dostać wszędzie.

ALe u nas piździawka. Najpierw burza a teraz taka wichura, że aż strach się bać.

witam sie dziewczynki wieczornie !!
Jezusie, alescie naprodukowaly przez caly dzien :laugh2:

maggie nie masz za co dziekowac, po to tu w koncu jestesmy, zeby sie wspierac, zawsze i wszedzie i przede wszystkim motywowac do walki bo tylko dzieki Niej osiagniemy upragniony cel :blink:

krystianmartin mocno zaciskam kciuki !!! Jak ja Cie podziwiam za ta dietke ! Ile ja razy chcialam podejsc, tyle razy odpuszczalam, strasznie marna mam silna wole jesli chodzi o takie rzeczy. A w jakim czasie schudlas te 9kg powiedz ? :happy2:

marchew byla jedna krecha bo na bank za wczesnie i tyle ooo! Za dwa dni beda dwie krechy zobaczycz :* Co do dziwnego pieczenia, mialas je po aplikacji sody ? Ja tez tak mialam, ale po paru dniach stosowania jak pisaly dziewczyny, rzeczywiscie przeszlo. Ale pierwszego dnia, albo dalam jej za duzo na palec, albo nie wiem co, bo mialam wrazenie ze wszystko i jeszcze troche ze mnie wylecialo :zawstydzona/y:

piranha kochana moja dziekuje :*** Ty jestes kurde mentorem Naszego watku, zawsze i wszedzie poradzi i pomoze ! :-) Kochana kobieta.
Widzisz, a ja staralam sie zastosowac wszystko co pisalas, stad ta witamina C, ale w takim razie postaram sie ja jak najbardziej ograniczyc, bo rzeczywiscie szkoda. Moze ewentualnie raz na czas podam ja Ł. ale tez bez przesady, jak piszesz warto zastapic ja owockami :happy2:
Co do tempki dziekuje Ci bardzo, jutro pierwszy dzien bez Luteiny. Och, zobaczymy. Straszny cykor ze mnie i niedowiarek chyba juz z braku sukcesu przez ten caly czas.
Dzieciaczki juz zdrowe ? Bo mialam pytac, ale zapomnialam wczesniej.

Dorcia ja nie wiem czy w ogole bede sikac :wściekła/y::wściekła/y: chyba w sobote zasikam pare testow, zobaczymy jak jutro bedzie wygladala temperatura, dzis jeszcze wcinalam Lutke wiec to tez pewnie mialo duzy wplyw.
Co do boli, Ty sobie juz nie wkrecaj ze za duze i nie peklo ! Na pewno peklo, i zolnierzyki juz sie ustawiaja w kolejce do Twojego jajca :-) Ph piekne, tescior piekny, podzialaliscie wieczorkiem wiec wszystko super sie zlozylo.Nie moze sie nie udac i tyle.
I ciesze sie, ze coraz lepiej idzie z soda ! zuch dziewczynka :-)

elmo juz wiem :/ odstawilam, zielona jestem kurde jak pietruszka jeszcze w niektorych kwestiach az wstyd !
A na brzuchu z pupa do gory....yyyy to jak to jest ?? :laugh2::laugh2: bo ja Cie bardzo przepraszam , ale nie wiem jak sie do tego zabrac :wściekła/y: Mowisz poduche pod miednice czy jak ? W ogole jak zakupy sie udaly ???? Nic nie pisalas, albo ja nie doczytalam, co kupilas fajnego :blink:

oczy niebieskie w tym cyklu juz aplikowalam, do 24h po jak mi sie wydawalo mojej owulacji. Doszlam do wniosku ze powinnam kupic sobie notatnik i zapisywac wszystko co piszecie, ciezko wszystko zapamietac od razu, a kazda rzecz bardzo przydatna. Chyba tak zrobie.Zaloze wlasny, prywatny siusiakowy poradnik :-) W ogole mialam pisac, przekonalam sie dzieki Tobie do suszonych moreli. Kupilam 3 dni temu pol kg na poczatek, pierwsze pare takie sobie, ale teraz zajadam sie ze smakiem. Do tego fish oil, i acard kupie i zaczne brac od 1dc.

roszpunka o popatrz, a moze to jest mysl ? lezec na tym boku z ktorego jajnika byla owulacja. Mnie prywatna ginekolozka, ktora rowniez jest seksuologiem, bardzo fajna kobietka, ale droga jak szlak, powiedziala kiedy co i jak, ze przy tylozgieciu najlepiej w pozycji od tylu, ze po przytulankach wlasnie z nogami w gorze polezec przez 15 minut, badz z poducha pod pupa, ale niestety nic z tego :no: A Wy rowniez staracie sie o dzidzie na obecnym etapie ? Mamy liste, Nasza skromna na razie, wiec jak cos, pisz to dopisze :*

Ostatnia edycja:
Macy wiesz co kobito...poprawiłaś mi skutecznie humor...idę spać z bananem na twarzy !!! Jak Ty tak mówisz to musi być dobrze !!!!!!
DUUUUŻA BUŹKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nuuśka banan stworzony przez Macy powiększył się dwukrotnie !!!
Oj babeczki jak zachodzić w ciążę to tylko z Wami !!!!!!!!!!
Kochane jesteście !!! Bozia Wam w dzieciach wynagrodzi :tak:
Co będzie to będzie !!!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dobrej nocki...zmykam bo zamarzam ...brrr !!!!

Ostatnia edycja:
Macy - ja właśnie tę technikę zastosowałam jak zaszłam w ciążę z moją Hanią i teraz (pierwszy raz od kiedy się staram) - właśnie taką wizualizację sobie zastosowałam - zobaczymy czy się sprawdzi :-p

Nuuuśka - a ja wiem, że było za wcześnie - nie wiem co ja sobie myślałam jak robiłam ten test :-p

Dorcia a niech wynagradza ile sie tylko da :-) !! podzielimy sie sprawiedliwie, a co !
Zachodzenie w ciaze jest jeszcze bardziej przyjemne jak ma sie kolo siebie tyle bratnich i zyczliwych duszyczek. Potem to mozna rzecz wspolne dzielo i ze szczesciem oczekuje sie narodzin BB dzieciuszkow :***

Matik ja pilam sode na tydzien przed owulacja, po 2-3 razy dziennie z racji pracy + minimum 1-2 razy aplikacja. Nie jest to na pewno super zdrowe, dlatego nie mozna przekraczac ani czasu w ktorym 'mozna pic' ani tez maksymalnej dawki. Ale ufam i wierze ze dziewczyny wiedza co pisza, choc oczywiscie wiadomo, ze kazda z Nas pije to na wlasne ryzyko bo na pewno zawsze jakies jest :blink:

marchew myslalas to co kazda z Nas niejednokrotnie ;) ja najwczesniej robilam test pare cykli temu w 8 dniu po. A potem kiedy wyszla jedna krecha pomyslalam - bossshe ale jestes glupia babo ! Tyle ile kobiet, tyle historii na temat testow, od tych ktore wychodzily wczesnie i od razu || po te, gdzie przez 2 tygodnie nie bylo @ a testy nadal nie wychodzily, dopiero betka wykazala fasolcie.

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki.

Melduje sie jak zawsze z jedna tlusta krecha :dry: tak zreszta myslalam. Mnie sie ne udalo, ale Wam musi w tym miesiacu :*

piranha w zwiazku z powyzszym dzis juz nie biore Lutki tak ?

Do góry