reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczy niebieskie... ja sobie tylko tak próbowałam ile dac żeby za ślisko nie było...od poniedziałku włączam napój sodowy i od dzisiaj do staranek soda+pressed !!!
Moje ph normalnie to 4.5 dlatego się zdziwiłam ...a dałam go tylko odrobinkę.

Nuuśka
ja wiele dobrych opinii słyszałam o pressed dlatego go kupiłam...wierzę w niego mocno !!! Wiadomo że każdy ma prawo do swojej opinii...ja próbuję ...opinia będzie później :tak: Najwyżej będę kląć jak szewc !!!
Te paski co w linku są OK !!! Ja mam takie ale kupiłam też Merck...ale są pierońsko drogie !!!

Zmykam do mężastego...poprzytulać się !!!

reklama
Vviedźma chyba Airfix z tego co pamietam tez kiedys na Nie natrafila, nie wiem czy nie w ostatnim cyklu. Mialam do tej pory dwa rodzaje, z zielona i niebieska wlasnie koncowka, wiem, ze sa rowniez z rozowa, ale te mniej spotykane. Te ktore kupilam teraz sa z biala koncowka, niebieska strzalka i jakis bazgrol napisany :dry:opakowanie takie jak zawsze kupuje, ale zawartosc mnie zaskoczyla. Nie mniej jednak uwazam, ze to testy owu, tylko chyba wyjatkowego pecha mialam, zeby na Nie trafic :wściekła/y:

Dorcia pewnie ze probuj, a moze sie uda wlasnie dzieki Nim :) Wszystko ma chyba i dobre i zle opinie, z tym zawsze trzeba sie liczyc, bo nie na kazdego dziala tak samo, w koncu kazda z Nas jest inna. Ty wiesz jak ja mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie :* Paski zamawiam w takim razie :-) dziekuje za pomoc.

oczy niebieskie a to tego o sokach nie wiedzialam, albo znowu nie doczytalam. Sok pomaranczowy 3 szklanki dziennie przez caly cykl czy tylko do owu ?

Na chłopca:
Napoje:

Nie pij wszystkich, raczej wybierz jeden który najbardziej Ci pasuje.

1. Napój sodowy:
Jednym z najszybciej podwyższających ph, napojów, jest właśnie napój
sodowy. Nie nadużywaj go jednak. Miej także pewność, że proszek jest w
pełni rozpuszczony. Pij tylko do dnia owulacji.
Jeśli pijesz ten napój, koniecznie bierz kwas foliowy każdego dnia.

2. Ocet jabłkowy

3. Woda z cytryną:
Cytryna ma odczyn kwaśny poza ciałem, ale skonsumowana - wchodzi w
reakcję z kwasem żołądkowym, i staje się bardzo zasadowa. Jak zrobić
taki napój? Po prostu dodaj do wody tyle cytryny ile jesteś w stanie
wypić.

4.Napój żelatynowy:

Wg przepisu na opakowaniu.

5. Inne napoje:
A.Kawa:
- mężowie: jedną kawę dziennie
- żony: mogą, ale nie w nadmiernej ilości, bo kawa ma odczyn kwaśny
B. Soki:
- pomidorowy
- ananasowy
- cytrynowy
- jabłkowy.
Mężowie muszą zmienić sok co 4 tygodnie, gdyż po tym czasie ph ich
ciała będzie spadać.

Piłam napój sodowy i soki pomarańczowy, ananasowy i pomidorowy, na zmianę. Sodowy tylko do owu, inne możesz później, nie trzeba już takich ilości.

Acha i litry wody z cytryną. Do dzisiaj mi to zostało i piję ją zwykle wieczorem.
Dziewczyny Daria, Elmo i Ewelin, miałabym prośbę. Czy możecie zbadać i podać jakie macie ph moczu?

Oczy niebieskie, pewnie Ci chodzi o PH moczu ciazowek tak? :D ja mam mega wysokie, aż się przeraziłam, bo rzuciłam się na wszystkie rzeczy "złe" na dziewczynę :D i doszło mi do 9, ale jak zjem już coś OK to jest lepiej.

Ciekawe co u Ewelin, bo chyba nie odzywała się, czy przeoczyłam?

Tak wlaśnie, chodzi mi o ph dziewczyn które już znają płeć, ale dzięki Polisia. Ciekawe kto u Ciebie zamieszkał, trzymamy kciuki za małą Niunię.
Szkoda że nie mamy nr telefonu do Ewelin.

Hej dziewczyny. Dziś moja znajoma z kuru rachunkowości dowiedziała się że będzie miała drugiego chłopca, a tak liczyła na dziewczynkę. Hmmm ciekawe czy coś robiła w tym kierunku, żeby mieć dziewczynkę?? Nie miałam odwagi się zapytać.
Ja dziś zaczęłam pierwszy dzien nowego cyklu. Muszę sobie na ovu zaznaczyć aloe zapomniałam zmierzyć tempki:wściekła/y: trudno jeden dzien mnie nie zbawi. Od jutra definitywnie wprowadzam dietę dziewczynkową!!!!! Koniec ze słodyczami. Wprowadzę suplementy i za trzy m-ce staranka.

Daria ja to też bym chciała do pary, ale tylko jakby mi się teraz bliźniaczki się trafiły:-D. Bo czwartej cc to bym chyba ja nie przeżyła:tak: A tak z ciekawości to z chińskiego co Ci teraz wychodzi?

Jakoś Elmo i Ewelin chyba rzadko zaglądają co?? Kurdę powoli to chyba się wszystkie wykruszą jak już swój cel osiągną...

Oczy niebieskie ja mam w karcie ciąży z chłopakami ph 6. Myślę, że tym nie się co sugerować.

Kciuki za wszystkie starające się!1111

reklama
hej dziewczynki :*

Ja tylko na chwilke, dzis zajob w pracy sie szykuje, wiec podczytam Was dopiero po poludniu.

milla trzymam mocno kciukaski za diete i wszystko co zwiazane ze starankami. Musi sie udac ! :happy2:

oczy niebieskie dziekiuje Kochana, przeczytalam - zakodowalam mam nadzieje :blink:

piranha jak dzieciuszki? Mam nadzieje, ze chorobsko udalo sie juz zwalczyc. U Nas na szczescie ujarzmione, Ł. juz w dobrej formie, ja tez, tylko nosy zapchane ale najwazniejsze, ze wszystko inne przeszlo.

gorgusia trzymam kciuki za owulke :)

Milego dnia :*

Do góry