reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

gorgusia- może ci się owu przesunęła. dla mnie blada druga kreska nic nie znaczyła. ja np. w tym miesiącu miałam owu dwa dni wcześniej,

reklama
mamawcześniaka też właśnie zauważyłam że Ewelin nas podczytuje...odezwij się kochana !!! Naprawdę się martwimy !!!

Nuuśka czemu nie mówiłaś że ten napój sodowy jest taki...paskudny !!! Odrzuca mnie przy pierwszym łyku !!! Bleeeeeee !!! Soki..soki to jest to...uwielbiam zwłaszcza własnoręcznie wyciśnięte !!! Ja dzisiaj mam 14 dc ...owulki ani widu ani słychu !!! Tempka na poziomie 36,5 !!! Hmmm chyba zacznę kląć na ten Castagnus...namieszał mi nieźle !!! Patrząc na ostatni cykl 32 dniowy to owu może się przesunąć , prawda ???

Oczy niebieskie
...pressed "okiełznany" potrzebuję 1/4 aplikatora...jak dam więcej to pływam :baffled: A z sodą ...tak dziwnie mi później !!!

Gorgusia &&& mocno zaciśnięte !!! Jutro będzie gruba krecha !!!

Miłego dzionka !!!

hej
Wpadam życzyć wszystkim miłego dnia,
pracy mam dużo, spać mi się chce, poszłam spać o 1,30 wstałam przed 6,
młody w nocy kaszlał więc bardziej czuwałam niż spałam
Mila widze, że przygotowania ostro ruszyły :tak:

Dziewczyny podajcie mi link do dobrych testów owu bo kupiłam felerne,
musze wszystkie wyrzucić

witajcie :-) ale wczoraj mieliśmy kongo w pracy... czegoś takiego już dawno nie przeżyłam... takie ciężkie dni zawsze mi się na psyche rzucają... że przez to nie mogę być w ciąży bo za ciężko pracuje... racjonalnie pewnie nie ma to nic do rzeczy... ale niestety takie myśli przychodzą...
temperatura niestety nie ruszyła i teraz co? Zaczynać nowe opakowanie Castagnus czy dać sobie z tym spokój - cykle i może krótsze - ale te temperatury - za bardzo wyrównane i nawet teraz nie wiem czy to owu było czy nie :baffled:

Cześć!
Dorcia ten dyskomfort to normalka, popiecze popiecze i przestanie. Ale nie przesadzaj i za często nie używaj tej sody. Na codzień na podwyższenie ph wystarczy duzo wody z cytryną, dieta, suplementy i soki. Badaj ph.
Dziewczyny pomóżcie, znowu mamy w bloku problem z sąsiadami, notorycznie wyrzucającymi resztki jedzenia przez okno. Podejrzewam, że to są studenci, bo sprawa powtarza się od kilku dni, czyli od początku października. w wakacje jest spokój. Ale za rękę nikogo nie złapaliśmy, a monitoringu nie ma. Mam zamiar zwrócić im uwagę, ale jak to zrobić w sposób prześmiewczy, zabawny, nie chamsko? Pomóżcie stworzyć jakąś wyśmiewającą takie procedery notatkę!

Oczy niebieskie aaa tych co znają :D ale wiesz, ja widzę, że wystarczy, że wypiję sok żurawinowy i ph jest b. niskie kolejnego dnia, PH moczu chyba dość szybko się zmienia jednak. Ale może się myle.

Mam nadzieje, że u Ewelin OK

Gorgusia a wześniej robiłaś testy?

Hej dziewczyny.
Kurcze,zastanawiam się czemu Piranha,Ewelin, Elmo, Krystiammartin, Elle,Matik,Maggie się nie odzywają..... Dziewczyny tęsknię za Wami:-(
Oczy niebieskie, zapytaj się tych którzy tych którzy wyrzucają te śmieci przez okno czy nie wiedzą kto to robi :) bo chcesz z sąsiadami zgłosić to do odpowiedniej instytucji:)
Daria już 20 tydzień ??? szok, jak ten czas leci.
Dorcia kciuki trzymam za pozytywne efekty "przytulasów". Już Ci chyba pisałam, że taka pozytywna energia z tych Twoich postów bije, nie wiem dlaczego mam takie uczucia ale tak jest:tak:
Mar-chew zazdroszczę wysokich temperatur przez caaały cykl.Z tego co pamiętam wysokie temperatury świaczą o wysokim progesteronie co daje większe szanse na poczęcie dziewczynki. Ty chcesz synusia więc gdyby było można mogłybyśmi tymi temperaturami się zamienić:-D Bo ja z kolei mam niskie:-D
A od pożyczyłabym niskie ph 3,5 mmmmm suuuper:):-D Ja mogę oddać swoje 5,5 :)
Znowy muszę wrócic na dietę bo wtedy miałam niskie ph a teraz nie będąc na diecie 5,5:(
No ale jeszcze trochę do staranek więc nie chcę się już teraz katować i jeść samych jogurtów itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelin nieustannie czekam na wiesci od Ciebie.
Milla ja podczytuje, nie zawsze mam czas odpisac, podczytuje z komorki. Ale chyba taka kolej rzeczy ze z czasem te ktorym juz udalo sie zaplanowac troche sie usuwaja. W koncu to watek o planowaniu... Wszystkim wam bardzo mocno kibicuje :tak:
Kate ja polecam te CIĄŻA? TESTY OWULACYJNE+INSTRUKCJA,NA SZTUKI (3583946270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. One Step Ovulation Test, koloru zielonego. Pirania mi je polecila i u mnie sie sprawdzaly.
Dorcia napewno to juz czytalas ale Pirania zawsze uczula aby sprawdzac na sobie przed staraniami wszelkiego rodzaju specyfiki. Dotyczy to zarówno preseed jak i sylku, replens, represh. Jesli preseed Tobie obniza ph to ja osobiscie starajac sie o syna nigdy bym go nie uzyla. Chyba ze w polaczeniu z soda podwyzsza ph, albo ze byl to jednorazowy incydent i moze cos innego spowodowalo tak niskie ph. U mniestosowanie diety, dosyc scislej, suplementow i napoju sodowego podwyzszylo owszem ph ale nie na tyle aby samo to wystarczylo. Dla mnie napoj sodowy, aplikacja sody byly konieczne aby ph naprawde iwndowalo w góre. Jesli chodzi o picie soków owocowych to uwazam ze chodzi tylko o te swiezo wyciskane, te z kartonu z reguły zawieraja cukier, szukaj tych bez cukru no i sprawdzaj ph. Kazdy ma inne doswiadczenia wiec trzeba wszystko sprawdzac na sobie pamietaj.
Oczy niebieskie u mnie wczesniej ph moczu bylo bardzo wysokie, miedzy 8 a 8,5 mimo ze stosowalam zrpznicowana diete a wrecz powiedzialabym dziewczynkowa. Na ostatnich badaniach mialam juz 6. Nie zmierze aktualnie bo nie mam ph metru ani pasków. Ale tez mysle ze nie ma to nic wspolnego z plcia dziecka. Jak tam Ci mija czas do kolejnego usg?
Daria ja tez Cie podziwiam ze masz juz zaplanowane 4 dziecko, nie w sensie zeby mi sie to nie podobalo bo wrecz przeciwnie, zazdroszcze mozliwosci posiadania wiecej niz 2 dzieci, jednak ja srednio znosze ciaze i napewno nie mysle teraz o kolejnej :-) Bede Ci kibicowac.
Nuska lezka w oku sie kreci jak sie czyta Twoja historie. Ciesze sie ze masz kochajaca córeczke i faceta i mocno trzymam kciuki za powiekszenie rodziny &&&&&&&&&&&&& Trzymaj sie dzielnie!

Mamakaja juz nie raz tlumaczylam ze ja w weekend po prostu nie pisze na forum, pracowalam przy komputerze 8 godz dziennie, teraz jestem na L4 ale nadal mam sporo pracy przy kompie w tygodniu. I o ile na tygodniu zawsze znajduje chwile zeby sie odezwac o tyle mam taka zasade ze w weekend odpoczywam od komputera. Mam problemy z oczami, juz nie wiem za jakie krople sie zabrac zeby mi ulzylo w poczuciu piachu w oczach. Poza tym moj dzidzius jest juz dosyc napromienowany z pierwszych miesiecy ciazy ;-) Mam taka zasade, podczytuje na komórce jak leze w wannie badz odpoczywam na kanapie ale kompa raczej nie uzywam i raczej nie pisze w weekendy. Wiec wybaczcie. Jestem z wami myslami a w tygodniu zawsze staram sie cos skrobnac :tak: Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry