reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczy niebieskie... ja sobie tylko tak próbowałam ile dac żeby za ślisko nie było...od poniedziałku włączam napój sodowy i od dzisiaj do staranek soda+pressed !!!
Moje ph normalnie to 4.5 dlatego się zdziwiłam ...a dałam go tylko odrobinkę.

Nuuśka
ja wiele dobrych opinii słyszałam o pressed dlatego go kupiłam...wierzę w niego mocno !!! Wiadomo że każdy ma prawo do swojej opinii...ja próbuję ...opinia będzie później :tak: Najwyżej będę kląć jak szewc !!!
Te paski co w linku są OK !!! Ja mam takie ale kupiłam też Merck...ale są pierońsko drogie !!!

Zmykam do mężastego...poprzytulać się !!!

reklama
Vviedźma chyba Airfix z tego co pamietam tez kiedys na Nie natrafila, nie wiem czy nie w ostatnim cyklu. Mialam do tej pory dwa rodzaje, z zielona i niebieska wlasnie koncowka, wiem, ze sa rowniez z rozowa, ale te mniej spotykane. Te ktore kupilam teraz sa z biala koncowka, niebieska strzalka i jakis bazgrol napisany :dry:opakowanie takie jak zawsze kupuje, ale zawartosc mnie zaskoczyla. Nie mniej jednak uwazam, ze to testy owu, tylko chyba wyjatkowego pecha mialam, zeby na Nie trafic :wściekła/y:

Dorcia pewnie ze probuj, a moze sie uda wlasnie dzieki Nim :) Wszystko ma chyba i dobre i zle opinie, z tym zawsze trzeba sie liczyc, bo nie na kazdego dziala tak samo, w koncu kazda z Nas jest inna. Ty wiesz jak ja mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie :* Paski zamawiam w takim razie :-) dziekuje za pomoc.

oczy niebieskie a to tego o sokach nie wiedzialam, albo znowu nie doczytalam. Sok pomaranczowy 3 szklanki dziennie przez caly cykl czy tylko do owu ?

Na chłopca:
Napoje:

Nie pij wszystkich, raczej wybierz jeden który najbardziej Ci pasuje.

1. Napój sodowy:
Jednym z najszybciej podwyższających ph, napojów, jest właśnie napój
sodowy. Nie nadużywaj go jednak. Miej także pewność, że proszek jest w
pełni rozpuszczony. Pij tylko do dnia owulacji.
Jeśli pijesz ten napój, koniecznie bierz kwas foliowy każdego dnia.

2. Ocet jabłkowy

3. Woda z cytryną:
Cytryna ma odczyn kwaśny poza ciałem, ale skonsumowana - wchodzi w
reakcję z kwasem żołądkowym, i staje się bardzo zasadowa. Jak zrobić
taki napój? Po prostu dodaj do wody tyle cytryny ile jesteś w stanie
wypić.

4.Napój żelatynowy:

Wg przepisu na opakowaniu.

5. Inne napoje:
A.Kawa:
- mężowie: jedną kawę dziennie
- żony: mogą, ale nie w nadmiernej ilości, bo kawa ma odczyn kwaśny
B. Soki:
- pomidorowy
- ananasowy
- cytrynowy
- jabłkowy.
Mężowie muszą zmienić sok co 4 tygodnie, gdyż po tym czasie ph ich
ciała będzie spadać.

Piłam napój sodowy i soki pomarańczowy, ananasowy i pomidorowy, na zmianę. Sodowy tylko do owu, inne możesz później, nie trzeba już takich ilości.

Acha i litry wody z cytryną. Do dzisiaj mi to zostało i piję ją zwykle wieczorem.
Dziewczyny Daria, Elmo i Ewelin, miałabym prośbę. Czy możecie zbadać i podać jakie macie ph moczu?

Oczy niebieskie, pewnie Ci chodzi o PH moczu ciazowek tak? :D ja mam mega wysokie, aż się przeraziłam, bo rzuciłam się na wszystkie rzeczy "złe" na dziewczynę :D i doszło mi do 9, ale jak zjem już coś OK to jest lepiej.

Ciekawe co u Ewelin, bo chyba nie odzywała się, czy przeoczyłam?

Tak wlaśnie, chodzi mi o ph dziewczyn które już znają płeć, ale dzięki Polisia. Ciekawe kto u Ciebie zamieszkał, trzymamy kciuki za małą Niunię.
Szkoda że nie mamy nr telefonu do Ewelin.

Hej dziewczyny. Dziś moja znajoma z kuru rachunkowości dowiedziała się że będzie miała drugiego chłopca, a tak liczyła na dziewczynkę. Hmmm ciekawe czy coś robiła w tym kierunku, żeby mieć dziewczynkę?? Nie miałam odwagi się zapytać.
Ja dziś zaczęłam pierwszy dzien nowego cyklu. Muszę sobie na ovu zaznaczyć aloe zapomniałam zmierzyć tempki:wściekła/y: trudno jeden dzien mnie nie zbawi. Od jutra definitywnie wprowadzam dietę dziewczynkową!!!!! Koniec ze słodyczami. Wprowadzę suplementy i za trzy m-ce staranka.

Daria ja to też bym chciała do pary, ale tylko jakby mi się teraz bliźniaczki się trafiły:-D. Bo czwartej cc to bym chyba ja nie przeżyła:tak: A tak z ciekawości to z chińskiego co Ci teraz wychodzi?

Jakoś Elmo i Ewelin chyba rzadko zaglądają co?? Kurdę powoli to chyba się wszystkie wykruszą jak już swój cel osiągną...

Oczy niebieskie ja mam w karcie ciąży z chłopakami ph 6. Myślę, że tym nie się co sugerować.

Kciuki za wszystkie starające się!1111

reklama
hej dziewczynki :*

Ja tylko na chwilke, dzis zajob w pracy sie szykuje, wiec podczytam Was dopiero po poludniu.

milla trzymam mocno kciukaski za diete i wszystko co zwiazane ze starankami. Musi sie udac ! :happy2:

oczy niebieskie dziekiuje Kochana, przeczytalam - zakodowalam mam nadzieje :blink:

piranha jak dzieciuszki? Mam nadzieje, ze chorobsko udalo sie juz zwalczyc. U Nas na szczescie ujarzmione, Ł. juz w dobrej formie, ja tez, tylko nosy zapchane ale najwazniejsze, ze wszystko inne przeszlo.

gorgusia trzymam kciuki za owulke :)

Milego dnia :*

Do góry