reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie dziewczyny... wstałam rano i od razu mam wisielczy nastrój... jestem wkurzona na swoje ciało... ovufriend nie wykrył mi jeszcze owulacji i nic dziwnego - spadek temperatury... pewnie tego owu wcale nie było... czemu mój orgaznim płata mi figle w tak ważnym dla mnie momencie? Od wczoraj w sumie chodzę taka wkurzona - jakbym okres miała dostać... i jeszcze wszyscy w pracy się pytają - na co ja czekam z drugim dzieckiem - aż jednej dziewczynie powiedziałam aby mnie nie :wściekła/y::wściekła/y:... eh i tylko widzę, że w tym miesiącu na ciążę nie mam co liczyć :no2:

reklama
myszka te auta moze sie nadawaja jak sie mieksza np w jednej miejscowosci ale jak jezdzisz do polski to odada mam forda s maxa 7 osobowego ale wiadomo tylnie siedzenia sa w miejsce bagaznika dlatego my ich nie używamy bo potrzebujemy miejsce na wozek a teraz dojdzie drug wozek :) a sahran podoba mi sie ten nowy ale on tyle kosztuje ze szok;/ bo te stare nie w moim guście ;/ jak kupowalismy s maxa to myslelismy o galaxy ale u mnie tyl auta w galaxy mnie odstraszał ;p
no i w s max tez pelno miejsca i w bagazniku tez ale to sa auta tylko dl 5 osob na daleka droge dla 7 to tylko tu gdzie mieszkasz ;/ szkoda bo lubie swoje auto ;/
maz juz dal mi napismie ze od 2015 wakacji staramy sie o ostatnie dziecko :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki,
Wracam powoli do życia,bo i mnie przeziębienie dopadło,:crazy:i zdechnięta chodziłam przez ostatni tydzień.
A córa moja to odkąd przedszkole zaczęła,katar&kaszel non stop:angry:co się z jednego wyleczymy,to za 2 dni wraca z tym samym.
Moje dolegliwości z 'tłuszczykiem' ustąpiły,z kompletem badań byłam u lekarza,i jak na razie nie wymaga to leczenia,i nie ma przeciwwskazań do starań o bobasa. Musiałam ograniczyć wspomagacze,i za tydzień powtórka prób wątrobowych.

Nuśka no my o chłopaka się staramy. :tak:to wpisz mnie z @ na 24 października(to 4 cykl będzie). Co prawda za kilka dni podejście kolejne robimy,ale będe eksperymentować z czasem boboseksów to jakoś szczególnie się nie nastawiam że coś wyjdzie.
A propos pracy to nasza firma też do prorodzinnych nie należy! Zapowiedziałam się u menagerki z powrotem do pracy(skoro nam nic nie wychodzi),:crazy:a ona że nie ma dla mnie stanowiska wolnego,i jedynie pracownicze miejsce za mniejszą kase. :szok:według prawa powinnam mieć co najmniej równorzędne,za te same pieniądze! No zobaczę co mi jeszcze zaproponuje,bo ma dzwonić,:baffled:ale chyba przyjdzie mi zaczynać przygodę w nowym miejscu:baffled:jakoś nie mam dobrej passy ostatnio.
:-)a temperaturę masz obiecującą! Oby się utrzymała w drugiej połowie FL,i wsio będzie jasne!

Marchewka ;-)nie załamuj się kobieto:rofl2:być może to spadek implantacyjny,i jutro zobaczysz piękny skok!! Życzę Ci tego!

Faktycznie ewelin nic się nie odzywa... Może się po prostu relaksuje po stresach?

Pozdrawiam:happy2:

A! :-DDaria jesteś niemożliwa z tymi dzieciakami. :-)ale ja to popieram. Sama trochę żałuję że się tak późno obudziłam z macierzyństwem. Zawsze była tylko praca,i praca...
:tak:ale Wy młodzi to dacie radę ze wszystkim!
:-Dznaczy że wątek się utrzyma co najmniej do 2015!

Ostatnia edycja:
hej hej :*

vviedźma jak dobrze ze wrocilas :) Wierze ze wszystki u Was bedzie dobrze, z praca rowniez. Nie martw sie, jesli nie ta, na pewno uda Ci sie znalezc cos innego, choc trafic na firme prorodzinna to chyba dzisiaj rzadkosc, choc na pewno nie cos niemozliwego.
Chyba najgorzej w tym wszystkim patrzy sie na mlode mamy majace male dzieci, kazdy od razu ma jakies mysle przeswiadczenie wiecznych L4 i nieobecnosci w pracy..eh co zrobic.
U mnie wczoraj rzeczywiscie wzrost, myslalam ze chociaz utrzyma sie na tym etapie, ale dzis znowu bach i spadla :no: przewaznie przy implantacji zarodka mozna zaobserwowac jednodniowy spadek temperatury w 7-10 dnia po owulacji. U mnie jak zawsze na odwrot :wściekła/y:o jednodniowym wzroscie jeszcze nie czytalam. Dramat, niech ten cykl sie juz skonczy...grrr.

Marchew a ja bym tak do konca nie wierzyla w to co "pisze" ovufriend. Sama mialam dwa przupadki kiedy to wyznaczyl mi owulacje w zupelnie inny dzien niz byla ( potwierdzona przez usg ), innym dziewczynom rowniez pare razy zawodzil dlatego usunelam tam moje konto:blink: Musisz byc dobrej mysli, nie raz cykle spisane na straty potrafia na prawde mile zaskoczyc kochana !

daria Ty mnie normalnie motywujesz do dzialania :-D cos wspanialego miec juz plan "produkcji dzieciaczkow " na najblizsze dwa lata :-) ale masz absolutna racje, i to na pewno swietna decyzja. Gdyby pozwalala Nam na to sytuacja finansowa na pewno zdecydowala, bym sie jeszcze oprocz tego o ktore sie staramy jeszcze na jedno :blink: choc kto przewidzi co przyniesie Nam los.Nie wykluczam wcale tego kategorycznie. Wazne to kochac, czuc sie kochanym i przede wszystkim miec takich samych ludzi wokol siebie. Szczesliwa rodzina przedw wszystkim :) To klucz do szczesliwego zycia.

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )

Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 17.10 chyba ( 5 cykl starań )
Mar-chew - termin @ 18.10 (9 cykl starań)
Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

zakrecona - termin @
krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
maggie2205,
Airfix ( lato 2014)
milla21 (początek 2014)

Ostatnia edycja:
Coś puściutko tutaj dziś !!!

Witam się z poranną ( południową) kawką :-D

Właśnie studzi mi się szarlotka królewska ( robię po raz pierwszy) i postanowiłam wykorzystać ten czas na BB :tak:

Marchew Antosi też nic nie wykazało owulki...a w ciąży jest !!! Trzymam &&&&&&&&
U mnie jeszcze prze owu...chyba

Nuuśka
kurka wiesz co, zaaplikowałam sobie na wieczór preseed ...masz go też ???
I rano mierzę ph a tam 3,5 !!!!!!!!!! Czy to normalne ??? Od poniedziałku zaczynam pić "pyszne napoje sodowe" i zobaczymy...trzymaj tak mocno &&& jak ja za Ciebie !!!

Dorcia pewnie ze bede trzymac kciuki kochana, caly czas je trzymam !! :-) Co do preseed, przymierzalam sie do jego zakupu, ale powiem Ci, ze jako lubrykant, mnie wiele osob go odradzalo, bo podobno nie jest skuteczny, malo tego, wiele razy przynosil odwrotny skutek - zamiast zamierzonego efektu powodowal jego cofniecie. Ale nie wiem na ile to prawda, kazdy ma inna ocene, kazdy ma do tego prawo. Balam sie zastosowac go na sobie zeby jeszcze bardziej nie namieszac :zawstydzona/y: Ale kurcze moze Tobie akurat pomoze, choc 3,5 ??:baffled: Bardzo niskie, i przede wszystkim jak na nasze siusiaczkowe staranka za niskie. Ale napoje sodowe, na pewno nadrobia, nie wiem jakie pH mialam teraz, bo paskow w tym cyklu jeszcze nie mialam, ale piranha i elmo mowily ze pH podnosza od razu, obawiam sie ze stosowalam ich troche za malo, bo nie doczytalam tego, ze pH wysokie utrzymuje sie jednorazowo przez 4h, pilam tylko 2 razy dziennie. Teraz na pewno zwieksze dawke do min 4, chyba ze nie wytrzymam :-D
Jakie masz paski w ogole ?Bo w tym tygodniu chce zamowic, ale takie : Paski Ph 0-14 do badania pH pochwy 100szt (3591336720) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czy to dobre ?

dzien dobry wszystkim :)

dzis sobie z dzieciakami zrobilismy wypad nad basen i wszyscy spia:-D i chwila spokoju dla mamy ;-)

vviedzma bo ja sobie juz tak obymslilam jak bym urodzila colin by mial 3 latka nadia 7 a logan by mial ponad 2 :) to mysle ze chyba by nie bylo zle bo colin pewnie by sie bawil z bratem a nadia juz taka mala dorosla panna :)
zobaczymy jak bedzie po porodzie i jak nie bede wykończona psychicznie to mysle ze moze sie udac :)

nuska pewnie jak bym byla w pl to bym na dwójce z kończyła bo jednak inne realia;/

Witam dziewczynki.

Nuuuśka, te testy miały inny kolor? Może pomylili owulacyjne z ciążowymi. One się różnią kolorami - jedne są zielone, drugie niebieskie.
Marchew, spokojnie. Zajdziesz niedługo i będziesz paradować z brzuszkiem. Gadaniem głupich ludzi się nie przejmuj.
Elmo, zdrowa już? Jak córka?
Ewelin, martwię się...
Daria, podziwiam... Nie bierzesz przypadkiem za dużo na siebie? Nie liczyłabym na to, że Nadia pomoże przy dziecku. 7-latka to jeszcze ciągle dziecko. Wiem, co piszę, bo mam w domu jedno. Poza tym na poważnie zacznie się szkoła i będzie miała inne obowiązki.

Dorcia, bez preseedu ile ma twoje ph? spróbuj jeszcze raz z tym Preseedem. Pamiętaj że przy staraniach należy dodać sodę tak jak pisałam i wtedy ph będzie wyższe. a i po przytulaniach trzeba co 4 godziny pilnować ph. koniecznie wlacz napoj sodowy i sok pomaranczowy lub grejphrutowy do diety. Soku było chyba 3 szklanki dziennie, jest tam wyszczególnione w wytycznych. u mnie preseed+soda dało piękne wysokie ph.

reklama
mi nie chodzi o to ze nadia sie zajmie dzieckiem ale juz bedzie bardziej samodzielna . moja siostra miala 6 lat jak urodzila sie druga siostra i mama mowi ze renata to jej tak pomagala ze szok ale to zalezy od dziecka , nadia teraz jak colin placze idzie go zabawia a jak idzie spac spiewa mu oczka zmruż :-D ogolnie nie narzekam bo nadia duzo pomaga tylko balaganu nie zawsze opanuje:-D a moim zdaniem lepiej mniejsza różnica wieku niz takie wielki jak u nas;/ my z siostrami sie mijamy ;/ za duza to roznica . ale wiem ze gora 3 lata roznicy miedzy ostatnim dzieckiem ale zobacze jaka jest roznica miedzy colinem i loganem jak to bedzie :) moze colina posle od 3 lat do przedszkola a nie od 4 jak sie odwaze oddac dziecko na troche :-pbo jeszcze nigdy sie z nimi nie rozdzielalam

Do góry