reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej. Trochę stron przeleciałam do tyłu. Ja też swojego pierwszego syna urodziłam młodo. W wieku 20 lat. Była to zwyczajna wpadka, Myślałam, że życie się skończyło dla mnie, ale miałam cudownego faceta, ja skończyłam studia z 5, wybudowaliśmy dom, chociaż łatwo nie było, Dałam radę. Teraz już tylko do szczęścia potrzeba mi trzeciego dziecka. A więc życie było dla mnie trochę bardziej łaskawe. Nawet ludzie jakoś specjalnie nie gadali, a wyglądam młodziej niż na swoje lata. Kuba jest najcudowniejszy i nie cofnęłabym czasu.
Nuśka Ty przeżyłaś zbyt wiele w tak młodym wieku. Teraz już musi być tylko lepiej. Słoneczko niedługo zaświeci i będziesz miała upragnionego synka.

Daria Ty masz kochającego męża, biedy nie klepiecie, pić nie pijecie, dzieci nie bijecie?? Jaka patologia?? Normalna duża rodzinka. A to, że jesteś młoda to z perspektywy czasu zobaczysz same plusy. Jeszcze niejednego swojego wnuka wybawisz:-D:-D

Dziewczyny sorry za pytanie ale gdzie wy mierzycie temp??

reklama
gorgusia z colinm jak zaszlam i teraz zero sluzu :) a jak sie pokazal to taki kremowy mialam , z colinem planowala ale nie mialam tych wszystkich suplementow a teraz wpada ale zero sluzu a ph raczej okolice 5 teraz w ciazy mam 4,5 :)

w
ogole postanowilam :tak: ze od sierpnia 2015 zaczynam staranka:-D wtedy bym urodzila jak Logan by mial 2 lata i troche :)

mila ludzie sa tacy dziwni ze jak masz duzo dzieci to wpada albo patologia;/ moje dzieci maja wszystko sobie odmowie ale im nie ( z umiarem oczywiście :)) czasami doprowadzaja mnie do szalu ale to chyba normalne :-p nadia juz troszke madrzejsza sie robi wiec licze ze bedzie aby lepiej:)

Ostatnia edycja:
daria wlasnie zastanawiam sie jak to jest z tym sluzem. Tyle sie pisze, czyta o sluzie plodnym a co jesli sie go nie ma ? Badz jesli go nie widac ? U mnie np jest tak, ze ja nie mialam nigdy czegos takiego w okresie okoloowulacyjnym jak bialko jajka, czy rozciagliwy. Najczesciej jest bialy, gesty i lepki, po owulacji jest go wiecej i utrzymuje sie az do kolejnej @ , po zazwyczaj jest sucho. Ł. sie smieje, ze rzeczywiscie podczas staranek to mam tam potop, ale ja nigdy nic nie czuje :dry:

milla chyba wszystko zalezy od ludzi jakimi sie otaczasz, niektorzy zwlaszcza obcy potrafia byc bardzo okrutni. Wierze, ze los odmieni sie dla kazdej z Nas w ta wlasciwa strone. Kazda z Nas w koncu na to zasluguje :happy2:

Gorgusia czyli po prostu celujesz w dzieciaczka a nie dziewczynę konkretnie? :) przy tym co piszesz, jak znasz ovu to spróbowałabym O+12 jeśli na dziewczynę, tylko ać o niskie PH

Daria jesteś niemożliwa, jeszcze dzidzia wbrzuchu a Ty już kolejne planujesz :)

Ewelin gdzie jestes?

A ja umówiłam się na wizytę, 13.10! :D mam nadzieję, że szczęsliwy i wtedy może będę miała wyraźne usg :)

mamawczesniaka ja wiesiolek biore od poczatku staranek, rzeczywiscie jak pisalam, podczas staranek jest zauwazalna zwiekszona jego ilosc w srodku, ale nigdy nie zauwazylam go na zewnatrz. Nie wiem od czego to zalezne, ale moze taki juz Nasz urok.

polisia bede mocno trzymac kciuki za wizytke ! Zwlaszcza ze ja w tym okresie - 12-13 mam dostac @ . Oby 13-ty byl szczesliwy :)

zmykam spac, jutro niestety do pracy. Spokojnej nocy dziewczynki :*

Nuuuśka życie Cie nierozpieszczalo ale wierzę że już niedługo zobaczysz na teście 2 kreseczki i Wasze marzenie sie spełni. Przed Tobą jeszcze dużo radosnych i szczęśliwych dni. Każdej z Was kochane i wspaniałe kobietki życzę spełnienia marzeń, upragnionej ciąży i radosnych dni :-) Miłej nocy

Nuska gdzies na forum czytalam, zeby wlasnie uwazac na wiesiolka bo prze dodatkowy sluz moze nam sie pomylic z dniami plodnymi. Ja mialam duzo wiecej sluzi, ale byl on mokry a w dniu owulacji nie mialam plodnego nawet w srodku. Mimo to zaszlam w ciaze. Czytalam gdzies, ze najwazniejsze, ze jest ten sluz w srodku szyjki, zeby transportowal plemniki. Takze nie u wszystkich wszystkie czynniki ktore powinny wystepowac przy owulacji sa. Ja mialam ladny skok temperatury i szyjke miekka i otwarta, lekki bol owulacyjny i zero sluzu. Wiec dziewczyny ktore sie staraja jesli nie ma wszystkich czynnikow to jeszcze nic straconego!

nie wiem wlasnie jak to jest z tym sluzem ja mam zawsze sluz ale taki lepki kremowy rozciagliwy to pamietam z nadia mialam bardziej rozciagliwy i z colinem kilka dni po owulacji;/ i to bylo dziwne :-D a teraz w ogole sluzu czasami kapka takiego kremowego jak nigdy sucho :) moze od diety albo stresu zalezy nie wiem;/ z colinem bralam olej z wiesiolka

reklama
mamawczesniaka no wlasnie, tez to ostatnio wyczytalam, ze najwazniejszy jest sluz w srodku, bo to ze nie ma go na zewnatrz to wcale nic nie przesadza i nie znaczy ze nie ma go w ogole. Najwazniejsze to nie myslec zbyt wiele ale czy sie da ? :blink:

Do góry