reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej. Trochę stron przeleciałam do tyłu. Ja też swojego pierwszego syna urodziłam młodo. W wieku 20 lat. Była to zwyczajna wpadka, Myślałam, że życie się skończyło dla mnie, ale miałam cudownego faceta, ja skończyłam studia z 5, wybudowaliśmy dom, chociaż łatwo nie było, Dałam radę. Teraz już tylko do szczęścia potrzeba mi trzeciego dziecka. A więc życie było dla mnie trochę bardziej łaskawe. Nawet ludzie jakoś specjalnie nie gadali, a wyglądam młodziej niż na swoje lata. Kuba jest najcudowniejszy i nie cofnęłabym czasu.
Nuśka Ty przeżyłaś zbyt wiele w tak młodym wieku. Teraz już musi być tylko lepiej. Słoneczko niedługo zaświeci i będziesz miała upragnionego synka.

Daria Ty masz kochającego męża, biedy nie klepiecie, pić nie pijecie, dzieci nie bijecie?? Jaka patologia?? Normalna duża rodzinka. A to, że jesteś młoda to z perspektywy czasu zobaczysz same plusy. Jeszcze niejednego swojego wnuka wybawisz:-D:-D

Dziewczyny sorry za pytanie ale gdzie wy mierzycie temp??

reklama
gorgusia z colinm jak zaszlam i teraz zero sluzu :) a jak sie pokazal to taki kremowy mialam , z colinem planowala ale nie mialam tych wszystkich suplementow a teraz wpada ale zero sluzu a ph raczej okolice 5 teraz w ciazy mam 4,5 :)

w
ogole postanowilam :tak: ze od sierpnia 2015 zaczynam staranka:-D wtedy bym urodzila jak Logan by mial 2 lata i troche :)

mila ludzie sa tacy dziwni ze jak masz duzo dzieci to wpada albo patologia;/ moje dzieci maja wszystko sobie odmowie ale im nie ( z umiarem oczywiście :)) czasami doprowadzaja mnie do szalu ale to chyba normalne :-p nadia juz troszke madrzejsza sie robi wiec licze ze bedzie aby lepiej:)

Ostatnia edycja:
daria wlasnie zastanawiam sie jak to jest z tym sluzem. Tyle sie pisze, czyta o sluzie plodnym a co jesli sie go nie ma ? Badz jesli go nie widac ? U mnie np jest tak, ze ja nie mialam nigdy czegos takiego w okresie okoloowulacyjnym jak bialko jajka, czy rozciagliwy. Najczesciej jest bialy, gesty i lepki, po owulacji jest go wiecej i utrzymuje sie az do kolejnej @ , po zazwyczaj jest sucho. Ł. sie smieje, ze rzeczywiscie podczas staranek to mam tam potop, ale ja nigdy nic nie czuje :dry:

milla chyba wszystko zalezy od ludzi jakimi sie otaczasz, niektorzy zwlaszcza obcy potrafia byc bardzo okrutni. Wierze, ze los odmieni sie dla kazdej z Nas w ta wlasciwa strone. Kazda z Nas w koncu na to zasluguje :happy2:

Gorgusia czyli po prostu celujesz w dzieciaczka a nie dziewczynę konkretnie? :) przy tym co piszesz, jak znasz ovu to spróbowałabym O+12 jeśli na dziewczynę, tylko ać o niskie PH

Daria jesteś niemożliwa, jeszcze dzidzia wbrzuchu a Ty już kolejne planujesz :)

Ewelin gdzie jestes?

A ja umówiłam się na wizytę, 13.10! :D mam nadzieję, że szczęsliwy i wtedy może będę miała wyraźne usg :)

mamawczesniaka ja wiesiolek biore od poczatku staranek, rzeczywiscie jak pisalam, podczas staranek jest zauwazalna zwiekszona jego ilosc w srodku, ale nigdy nie zauwazylam go na zewnatrz. Nie wiem od czego to zalezne, ale moze taki juz Nasz urok.

polisia bede mocno trzymac kciuki za wizytke ! Zwlaszcza ze ja w tym okresie - 12-13 mam dostac @ . Oby 13-ty byl szczesliwy :)

zmykam spac, jutro niestety do pracy. Spokojnej nocy dziewczynki :*

Nuuuśka życie Cie nierozpieszczalo ale wierzę że już niedługo zobaczysz na teście 2 kreseczki i Wasze marzenie sie spełni. Przed Tobą jeszcze dużo radosnych i szczęśliwych dni. Każdej z Was kochane i wspaniałe kobietki życzę spełnienia marzeń, upragnionej ciąży i radosnych dni :-) Miłej nocy

Nuska gdzies na forum czytalam, zeby wlasnie uwazac na wiesiolka bo prze dodatkowy sluz moze nam sie pomylic z dniami plodnymi. Ja mialam duzo wiecej sluzi, ale byl on mokry a w dniu owulacji nie mialam plodnego nawet w srodku. Mimo to zaszlam w ciaze. Czytalam gdzies, ze najwazniejsze, ze jest ten sluz w srodku szyjki, zeby transportowal plemniki. Takze nie u wszystkich wszystkie czynniki ktore powinny wystepowac przy owulacji sa. Ja mialam ladny skok temperatury i szyjke miekka i otwarta, lekki bol owulacyjny i zero sluzu. Wiec dziewczyny ktore sie staraja jesli nie ma wszystkich czynnikow to jeszcze nic straconego!

nie wiem wlasnie jak to jest z tym sluzem ja mam zawsze sluz ale taki lepki kremowy rozciagliwy to pamietam z nadia mialam bardziej rozciagliwy i z colinem kilka dni po owulacji;/ i to bylo dziwne :-D a teraz w ogole sluzu czasami kapka takiego kremowego jak nigdy sucho :) moze od diety albo stresu zalezy nie wiem;/ z colinem bralam olej z wiesiolka

reklama
mamawczesniaka no wlasnie, tez to ostatnio wyczytalam, ze najwazniejszy jest sluz w srodku, bo to ze nie ma go na zewnatrz to wcale nic nie przesadza i nie znaczy ze nie ma go w ogole. Najwazniejsze to nie myslec zbyt wiele ale czy sie da ? :blink:

Do góry