reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

marchew a ktory cykl bierzesz Castagnus ? pierwszy ?

daria pewnie ze tak :) dziewczynkom od pewnego wieku wlacza sie jak ja to mowie - dzieciecy instynkt macierzynski :wściekła/y: Ola kiedy jezdzimy na wies do rodziny Ł. uwielbia opiekowac sie dzieciaczkami jakie tam sa, a ze ona najstarsza, to i najwazniejsza, kazdy ja musi sluchac a ja sama duma rozpiera :-):-D

kate tez staram sie o tym zapomniec, ale zapomniec sie nigdy do konca nie da niestety. To jakby na to nie patrzec, czastka Naszego zycia, ktore na zawsze juz w Nas pozostanie. My jeszcze z Ł. nie jestesmy malzenstwem, na razie zareczeni od roku, podchodze do tego na spokojnie, choc kazdy kto Nas widzi zwraca sie do Ł. moim nazwiskiem bo mysla, ze my po slubie :blink: mile to jest, choc slub na pewno wezmiemy, chce przed 30-tka, wiec na to mamy jeszcze 3 lata :blink:

reklama
Nuuuśka, Kate18, Wy jako młode matki miałyście ciężko, moja mama miała mnie mając 18 lat i znam wszystko z opowieści. Ja pierwsze dziecko urodziłam w wielu 32 lat i uwierzcie mi, ze gdybym wtedy miała wybór urodziłabym je wcześniej. Nie ma nic gorszego niż pytania wszystkich dookoła kiedy w końcu będę miała dziecko bo przecież jestem już po trzydziestce!!! Nie ważne, ze czasami można mieć problem z zajściem w ciążę albo nie mieć odpowiedniego kandydata na tatusia, zawsze znajdzie się ktoś kto takie pytanie zada bo przecież bardzo się "martwi" i chce dla ciebie jak najlepiej...
Teraz z perspektywy czasu wiek 31 lat nie wydaje się być jakimś dramatycznym na poczęcie pierwszego dziecka, bo ta granica się ciągle przesuwa. Kocham swoje dzieci bardzo i myślę, ze tak samo bym je kochała mając 10 lat mniej. Teraz mając 39 mam oczywiście tego świadomość, że zajście w ciążę nie musi być wcale takie łatwe, ale zobaczymy, spróbować trzeba :biggrin2:

matik - ja obstwiam 15 - jajnik bolał - że ho ho :p (znowu prawy...) no i 14 druga kreska była ciemniejsza od kontrolnej... taka sama była już w przeciągu 30 sekund...

Nuuuska - kończe drugie opakowanie... biore po jednej tabletce - chociaż ostatnio strasznie przytyłam i już waże więcej niż 60kg...

Marchew ja bralam po 2 tabletki, bo ja z tych wazacych powyzej 60kg. Poobserwuj sie jeszcze ten cykl do konca, jesli cykl bedzie trwal 28 dni to super, bo cykl kalendarzykowy :tak: Czyli jesli konczysz drugie opakowanie to dopiero jeden cykl, z tego co widze, Ty wysokotemperaturowiec jestes i to baaardzo. Piekne masz te tempki, nic tylko trzymac kciuki !!

Annette wiele kobiet decyduje sie w dzisiejszych czasach na pozne macierzynstwo, bo niestety warunki nie staja sie dla Nas latwiejsze, a wrecz przeciwnie. Ale czy z pelna swiadomoscia mozna powiedziec, kiedy jest TEN wlasciwy moment na dziecko ? chyba nie, bo zawsze cos jest nie tak. A to praca, a to rodzina, a to pieniadze. Mowi sie ze nieraz niezaplanowane dziecko moze byc klopotem, ale kiedy sie juz pojawia na swiecie okazuje sie, ze nie moglo byc lepszego momentu :blink::blink:

Nacy- krople doastałam od teściowej która ma często problemy z oczami. nazywają się sulfacetamidum wzf 10%HEC. są na receptę. ale powiem Ci że kropię nimi już 7 dni , widzę poprawę , jednak mam bardzo suche oczy a w nocy mi ropieją, wieczorem nie mogę telewizji oglądać bo mnie bardzo bolą.

powiem Wam że ja synka urodziłam mając 22 lata , bardzo się cieszyłam i dbałam o niego, jednak myślę że wtedy chciałam żeby syn jak najszybciej przestał budzić się w nocy, przestał płakać o kolke i zęby, chciałam żeby jak najszybciej zaczął chodzić itp. teraz uważam że za mało rozkoszowałam się tymi etapami, teraz bardziej i dokładniej bym do tego wszystkiego podeszła. nie wiem czy mnie zrozumiałyście:) bo tak mętnie pisze:):):):)

Nuuśka- smutna jest twoja historia z dzieciństwa, jednak wiesz że jesteś wartościowym człowiekiem. tak jak piszą dziewczyny nie ważne kto spłodził dziecko , ważne jest to kto dla Niego się poświęcił i kocha Go nad życie. trzymam mocno za Ciebie kciuki i wiem że już niedługo będziemy się cieszyły dwoma kreseczkami na teście:) oczywiście będziemy się cieszyły także z płci naszych dzieciaczków:-):-):-)

Nuuśka- w poniedziałek niby z moich obserwacji była owu. no to tak 4 dni mi się zdaje. w poprzedniej ciązy nie miałam plamienia implatacyjnego. w nocy czułam buzowanie :) jajników i takie lekkie bóle jak na @ ale takie bardzo lekkie. ale nie przypisuje tego ciąży bo za wcześnie

Nuuuśka, Kate To straszne co przeszłyście ale pewnie dzięki temu stałyście się silniejsze, jesteście świetnymi matkami, żonami, po takich przejściach nie każdy się podnosi.Przytulam:)
Daria ja cały czas żałuję że wcześniej się nie zdecydowałam na drugiego dzidziusia.Syn ma 5 lat i gdyby nie dzieci sąsiadów i przedszkole nie miałby się z kim bawić.
Piranha, Elmo dużo zdrówka dla dzieci od cioci:)
Co się dzieje z Ewelin? Długo się nie odzywa......

Nuuuśka, strasznie się w życiu nacierpiałaś i wiele przeszłaś ale wkrótce wyjdzie słońce i zobaczysz dwie kreseczki, życzę Ci tego z całego serca.
Krystianmartin gratuluję zrzuconych kilogramów, i trzymam kciuki może się uda wcześniej
Matik kciuki
Miłego piątku wszystkim

reklama
ana87 dokładnie Cię rozumiem i chyba dlatego tak bardzo chcę kolejną dzidzię , żeby się w pełni cieszyć i rozkoszować każdą daną mi chwilą :tak:
ale to trudne jak widać i nie każdemu dane:blink:

Do góry