reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

HEJ kobity ...ale lecicie z tymi postami...SZOK

Nuuśka,Kate...przykro czytać jak to życie w doopę potrafi dać...ale z Was są po prostu silne babki...i tyle !!! Najważniejsze że teraz kochacie i jesteście kochane !!! Już niedługo zaświeci dla Was słoneczko i ujrzycie II !!!:tak::tak::tak:

Ana ja niestety również mało rozkoszowałam się Młodą jak była mała...teraz podchodzę do tego inaczej...doroślej ?! Może będzie mi dane "naprawić "moje błędy przy drugim dzieciątku ???

Krystianmartin WOW ...podziwiam...ja do zrzucenia mam sporo...ale ciężko idzie mi pozbywanie się nadbagażu :-(

Oczy niebieskie...nie spoczniemy nim poczniemy !!! OBIECUJĘ !!! Mam nadzieję że to co mi wysłałaś naładowałaś pozytywnymi fluidkami na maksa !!!
Za chwilkę idę do sklepu i będę dzisiaj robić gulasz piwny...ale jestem ciekawa co to wyjdzie .
Swoją drogą uwielbiam "soczystą karkówkę z ziemniaczkami" to chyba Knorr jest....sama chemia-ale jaka pyszna !!! I nie brudzi się żadnych garów !!!

Elmo cieszę się ogromnie że naturalne lekarstwa działają...ja swego czasu też robiłam syropki ( na nas słabo działają) Raz z córki w szkole się nie śmiali że śmierdzi czosnkiem ( nie szło tego zapachu się pozbyć ) Jak na razie przeziębienia nas omijają ( co innego się przyplątało) Młoda miała dwudniowy kaszel i przeszło...chwalę sobie...Oscillococcinum i Drosetoux lub Actitrin. Zdróweczka dla Wszystkich domowników !!!

Nuuśka ja urodziłam Młodą w wieku 20 lat...zaszłam w ciążę i wyszłam za mąż mając jeszcze 19. Ja zawsze uwielbiałam opiekować się dziećmi...całe osiedle wybawiłam !!! Jak spotkałam tego jedynego...który spełnił wszystkie warunki na dobrego męża i ojca to się nie zastanawiałam...rzuciłam studia i wyszłam za mąż !!!
I jest jedna rzecz której bardzo żałuję...że słuchałam wszystkich wokół,nie umiałam żyć swoim życiem !!! Żyłam pod dyktando rodziców !!! Aż pewnego dnia powiedziałam DOŚĆ !!! I zaczęłam oddychać pełną piersią !!! Niby nie mam luksusów, nie mam butów za 500 zł, nie mam własnego domu ..ale mam kochanego męża i cudowną córcie !!! To o czym zawsze marzyłam !!!Do pełni szczęścia brakuje tylko zdrowia i drugiej dzidzi !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny zaobserwowałam dziś u siebie dużo śluzu , tak jakby płodnego. nawet w owu nie miałam tyle tego. co o tym myślicie???

mamakaja kazda z Nas jest swietna mama i zona :blink: i wierze, ze kazda z Nas juz niedlugo zobaczy | | tlusciutkie czerwone krechy na ktore tak czekamy.

maggie dziekuje Ci z calego serca. Po czasie jaki spedzilam uczac sie zycia od nowa wiem, ze jest wiele wspanialych osoba na swiecie, i to najczesciej zupelnie z Nami nie spokrewnione. Kazda z Nas potrzebuje bratniej duszy, i w postaci ukochanego mezczyzny przy boku, ale tez osob, ktore w zyciu przeszly wiele,i rozumieja, kogos komu mozna sie zwierzyc. Na forum znalazlam wiele wspanialych duszyczek, choc przesledzilam tylko dwa albo powinnam napisac AZ dwa watki. Wsparcie jakie otrzymuje jest bardzo budujace, ale w koncu wszystkie tu jedziemy na jednym wozie mozna powiedziec, dlatego tak dobrze sie rozumiemy.
Jedno wiem. Ciesze sie, ze pojawilam sie tu dwa tygodnie temu :happy2:

Dorcia najgorsze jest chyba to kiedy caly czas czujesz na sobie presje..bo komus wydaje sie, ze wie lepiej. Guzik prawda, to Ty jestes mama i to Ty wiesz najlepiej co jest najlepsze dla Ciebie i Twojego dziecka, a nie Twoja mama, Babcia czy ktokolwiek inny. Wiele osob w dzisiejszym nawet swiecie uwaza wczesne macierzynstwo za cos niebywale zlego, ja jednak uwazam,ze doroslosc emocjonalna mozna osiagnac w kazdym wieku. Na to nie ma reguly, ani wytycznych. Kazdemu kto uwaza inaczej, kij miedzy oczy i tyle w temacie :wściekła/y:

Ana ja mam kolejny cykl gdzie po owulacji wylewa sie wrecz ze mnie bialy, gesty sluz :zawstydzona/y: Od wczoraj zaczal sie ujawniac. Oby ten Twoj zwiastowal kochana cos dobrego !

Od dziś mam dość dużo ciągnącego śluzu. Nie wiem co robić...chcę zacząć staranka już- jak widzę,ze owulka jest, ale....we wtorek mam wizytę u gin i leczenie Solcogynem...

Kciuki za wszystkie staranka &&&

Ana kciuki za fasolkę trzymam chociaża na objawy jeszcze za wcześnie.
Nuuuśka jak trafiłam na to forum to w bardzo trudnych chwilach wiele osób mnie tu wspierało nawet bardziej niż rodzina ...
Gorgusia witaj, polujesz na dziewczynke , a łykasz suplementy i mierzysz ph ?
Nie wiem czy jesteś w stanie wychwycić owulację ale metoda O+12 czyli dwanaście godzin po owulacji gdzie śluz robi się już kremowy gęsty to sprzyja dziewczynce, jednak trzeba umieć dokładnie wychwycić u siebie tą owulację ...

reklama
Podejrzewam,że jutro będzie mnie bolał brzuch- zawsze podczas owulacji boli. pH nie mierzę, suplementów jeszcze nie nabyłam. Wczoraj jeszcze było zupełnie sucho a dziś dużo śluzu takiego jak białko jaja...

Do góry