reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nuska kate ja mam 23 lata a niedlug 3 dziecko dlatego nikomu nie mowie bo wiecie jak ludzie gadaja;/ tym bardziej ze mieszkam w malej miejscowosci ;/ a co by bylo jak bym miala 4 pewnie by mowili ze patologia chociaz pewnie juz tak gadaja bo w tych czasach trojka dzieci to patologia;/ ja mam 2 siotry żadna nie ma dzieca a ta starsza to jak sie dowie to bedzie sie smiala i glupio gadala przed ludzmi ;/ nie powiem bo chcialam sie przygotowac do planowania ale skoro sie trafilo to tak mialo byc :) i jakos rade bede musiala sobie dac chociaz troszke sie boje :/ a mama do mnie mowi skoro ma byc to 4 dziecko to chyba lepiej od razu :) i sie zastanawiam :)

reklama
kate co do przedszkola dzis jej nie dalam bo jeszcze jest ta glupia pani , ale ta polka mi powiedziala ze mam przyprowadzac nadie po poludniu a nie rano wtedy jest mniej dzieci i nie bedzie juz tej pani i tej dziewczynki co nadie bije i zobaczyc jak to wtedy bedzie wygladac wydaje mi sie to calkiem niezly pomysl zobaczymy jak sie sprawdzi a na rano bede chodzila z nadia do logopedy jak sie uda :)

Nuuuśka fish oil i omega3 to to samo. Na śluz możesz łhykać dodatkowo oprócz omega3 olej z wiesiołka, to typowo chłopczykowy suplement. Co do tego suplementu Olimp nie powiem nic, bo go nie uzywałam, ale Piranha pisała, że musi mieć certyfikat, że nie zawiera rtęci (dziewczynkowa). Ja bym kupiła Puritan's Pride. No niestety trzeba się z tym pogodzić, że najdroższe w tych przygotowaniach są suplementy, mnie kosztowały ~200 zł, dodaj do tego wizyty na monitoringu, testy owu, paski ph itp. ufff... Ale myślę, że warto - może mi się uda...a może nie, ok nie myślę już o tym.
Jeśli się starasz już 9 cykl, to sądzę że przebadać się trzeba, żeby sprawdzić w czym jest problem. Wiele już tu było dziewczyn, które nie zachodziły w ciążę z różnych powodów, które rozwiązały badania. Potem szybko poczęły dzieciątka.
Dziewczyny nie spocznijcie i pocznijcie!

mamawczesniaka u mnie nadia do dzis spi ze mna albo moja mama ale to przez to nie mamy miejsca na to zeby wsadzic jej lozko ;/ ale do konca roku bedzemy mieli raczej nowe duze mieszkanie to bedzie spala z colinem w pokoju bo oni lubia razem :) a colin od urodzenia spal w swoim lozku i wiesz nawet jak bym go chciala wziac do siebie to nie bedzie u mnie w lozku spal :-D tylko sie wyglupia i pojdzie do swojego :) teraz 3 dziecko tez chce zeby spalo u siebie ale jak bedzie tak ryczalo jak nadia (kolki i zeby ) to pewnie bede brala do siebie bo nie bylam na silach stac przy nadii lozeczku po kilka godzin ;/

Dorcia do gulaszu piwnego najlepiej nadaje się karkówka, po prostu rozpływa się w ustach. Jeśli masz czas to zrób ten gulasz dzisiaj wieczorem, najlepszy jest właśnie na drugi dzień. Lub chociaż jutro rano. Mniam!

kate pamietam ile razy mnie brano za starsza siostre, i wiecznie bylo tlumaczenie ze to moja corka, wtedy kazdy robil wielkie oczy bo jak to...wtedy wczesne macierzynstwo nie bylo tak na porzadku dziennym jak jest dzis i kazdy traktowal to jak po prostu puszczalska malolate ktora dala a teraz pewnie nawet nie wie kto jest ojcem..u mnie bylo o tyle inaczej, ze z OB Oli zylam 5 lat, ale co to za zycie..pieklo. Na poczatku wszystko wyglada jak bajka, ale kiedy zamieszkalismy razem ( wczesniej mieszkalam u Niego z rodzicami ) wszystko zmienilo sie o 360st. Zaczal pic, cpac...bic i to bardzo. Nigdy nie podniosl reki na Ole, nie pozwolilabym mu na to, choc z perspektywy czasu nie wiem jak moglam pozwolic sobie na to, zeby 3 prawie lata bil mnie praktycznie codziennie. Kochalam i wierzylam, ze sie zmieni, bo wszelkimi silami chcialam, zeby moje dziecko nie mialo takiego zycia jak ja. Ale milosc i troska o Nia zwyciezyla, wiem, ze gdyby nie ona, pewnie tkwilabym w tym chorym zwiazku dopoki nie stalaby sie jakas tragedia. Ucieklam w tym czym stalam, poszlam do Sadu, dostal wyrok za znecanie sie nade mna, pozwalam go o alimenty, pozbawilam po 2-letniej walce wladzy rodzicielskiej. W styczniu tego roku zmienilam Oli nazwisko na moje. Zaczynam zyc od nowa, przede wszystkim wiem, ze Ola w koncu moze spac spokojnie.

daria ale Twoje podejscie jest swietne i bardzo dojrzale ! Nie przejmuj sie tym co ludzie gadaja, bo Ci zawsze beda gadac chocby ze zwyklej zawisci i zazdrosci. Ciesze sie, ze Ola ma mloda mame, kiedys przeliczalam ze kiedy jej stunie 20-tka ja bede jeszcze przed 40-tka :) Mowie jej o wszystkim, tlumacze wszystko, nie ma w domu tematow tabu. Chce zeby zawsze miala we mnie oparcie i wiedziala ze zawsze moze na mnie liczyc chocby nie wiem co. A ze Wam sie udalo z dzieciuszkami od razu, to nic tylko sie cieszyc bo nie ma nic wspanialszego niz szczesliwa rodzina, a im liczniejsza tym jest weselej na co dzien :)

marchew a bierzesz niepokalanka w czystej postaci czy Castagnus ? Zastanawialam sie czy to nie wlasnie Castagnus pomagal tez troche w moich ladnych wykresach, bo ten cykl jest rowniez pierwszym po 3 miesiacach kiedy go nie biore. U mnie niepokalanek na pewno pomogl, przede wszystkim w PMS, niezbyt wyregulowal cykle ale i w Nich nie namieszal, a to najwazniejsze.
A co do patologii..zawsze mowie ze rodzicow niestety wybrac sobie nie mozemy. Kiedy same sie Nimi stajemy priorytetem staje sie to, by Nasze dzieci wychowac na dobrych i uczciwych ludzi, przede wszystkim w milosci jakiej Nam brakowalo.

oczy niebieskie Ł. juz jest przebadany, u mnie zostalo chyba tylko juz szczegolowe badanie hormonow. Jajniki sa w porzadku, drozne, od kolejnego cyklu zaczne pracowac nad ladniejszym endometrium. Olej z wiesiolka lykalam od poczatku staran, oczywiscie tylko do owulacji. Cena suplementow jest dosc wysoka jak piszesz, ale wiem, ze jesli to ma pomoc, to chyba kazdy sie zdecyduje bez wahania. Mam nadzieje ze poczac sie uda wkrotce :-)

Ostatnia edycja:
nuska oj wesolo to jest;p ja pamietam jak colin sie urodzila to maz mowil nie chce wiecej dzieci:-D on wracal pozno z pracy od razu kapanie nadii za chwile colin i tak ciagle;p ale teraz kapia sie razem bawia sie razem wiec sa i plusy :) teraz to sie modle oby to 3 dziecko bylo grzeczne :-D jak urodzilam nadie to ciagle mowilam glosno ze od razu chce drugie bo tak jest lepiej ale nie udawalo mi sie dlugo i jest 3 lata roznicy ale i tak nie az tak zle :) a teraz mowie jak by bylo to czwarte dziecko to nadia bedzie juz wieksza to pewnie duzo by mi pomogla :)

biore właśnie Castagnus... cykle mi się skróciły - chyba będą 28 dniowe... myślałam, że może wydłuży mi faze lutealną - ale ona została bez zmian 12 - dniowa... zauważyłąm, że temperatura mi tak nie skacze jak kiedyś - jest bardziej stabilna... może właśnie przez to są takie słabe skoki :baffled:

reklama
Nuuska mój syn am 18 lat więc wybraz sobie jaka była wtedy reakcja na nastolate w ciąży,
na szczęście skończyłam szkołe potem studia , z OB mojego syna tez byłam kilka lat, na szczęście nie mieszkaliśmy
razem bo było by dokładnie tak jak u Ciebie, nazisko tez mamy teraz wszyscy takie samo, ponieważ
jak miał moje to mógł przyjać mojego męża, powiem Ci, ze nauczyłam się nie pamiętać tego co było, bo nawet
jak teraz pisze mimo, ze to było tyle lat temu, dale boli, wiesz o co mi chodzi, to ciagłe udowadnianie ,
że jednak dam rade,
moze teraz dlatego tak bardzo doceniem to co mam, rodzine, czyli męża dzieci, dom,
daria ja ile razy komuś mówie, ze chciałąbym jeszcze przynjamniej 1 dziecko to każdy, dosłownie każdy
stuka mnie po głowie, przecież mam już 3 zawsze to słysze, tylko,że ja się nikomu nie tłumacze,
tylko mówie tak mam już 3 i moge miec jeszcze 3

Do góry