reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja w tym miesiącu stosuje: niektóre suplementy, zakwaszam się intensywnie, sprzyja mi kalendarz chiński- chociaż i tak w niego nie wierze:-) zastosuje odstęp tak jak poprzednio ok 2 dni, i spróbuje 0+12, zmieniłam diete, mam w domu dużżżżo kwiatów a czytałam że kwiaty ładują komórkę dziewczynkowo:-):-):-)no a więcej?????? co ja mogę więcej zrobić???????????????????????????????????????? doradźcie

reklama
Ana87, stosuję niektóre suplementy - może nie wystarczyć, dieta musi być zachowana, badaj ph śluzu, mierz temperaturę.

macy ja tez terazuważam że jednak to O+12 załapało, bo jednak 6 dni to żaden żołnierz chyba nie żyje.

Anna
ja teram mogę z pełną świadomością powiedziec że stosunek O+12 jest świetną metodą na dziewczynkę, dlatego szczerze ja polecam. Przy starnkach O+12 to trzeba patrzec również na śluz. Ma być on już kremowy. podobno zaraz po owulacji ph raptownie spada a śluz zmienia się na mniej płodny(właśnie lepki, kremowy).I to jest dobry moment na stosunek, ja przynajmniej tak starałam się go wychwycić.

elmo
miałas racje niepewność będzie z nami do porodu.Wiesz jak się ciesze że nam się udało hurra. A co do brzuszka to mam go sporego, napewno jest widoczny. Zależy tez w co się ubiore, jak w coś obcisłego to bardzo go widać, jak w coś luźnego i czarnego to chowa się, ale już widac ciążę. A masz juz wybrane imię?, ja nie mam ale teraz to juz chyba mogę o tym zacząć myśleć. A poszalałaś już z zakupami?

WITAM :-)
Ewelin ogromne gratulacje, będziesz mieć swoje marzenie przy sobie :tak: SUPER

A ja mam mały problem tzn tak mam ładne ph 4 ale gdy zastosuje irygacje PH rośnie i chodzi mi o to czy jest konieczność wymycia śluzu przed staraniami tzn ja mam biały jak myślicie? Myślałam już nie robić aby nie podwyższyć tego PH i zastosować Sylk przed w trakcie i po starankach. PIRANHA dziewczyny ratunku bo już mi się owu zbliża a i jeszcze jedno testy wychodzą mi negatywne a szyjka robi się miękka i otwiera wiec wygląda mi ze owu idzie dziś moj 17 dc owu miewam pomiędzy 16 a nawet 19 dc czy testy mogą sie mylić ? :eek: (dodam ze sa dobrze zrobione tzn nie pilam przez 4 godzniny przed ) HELP

macy to ja chyba trafiłam na rycerzy w złotych zbrojach hah, starania w 8 i 9dc, owu w 14dc i mamy synka :D wiec odstep 5-6dni.
Ana ja tez czekalam na bole, myslalam cale zycie ze wiem kiedy jest owulacja i guzik z tego mi wyszlo ;) dopiero temperatura i testy pokazaly jak jest naprawde, bole ktore uwazalm do tej pory za owulacyjne wcale nimi nie sa, np. w tym miesiacu bole wedlug mnie owulacyjne byly w 14dc , a prawdziwa owulacja wypadla raczej 17-tego bo 18 i 19dc myslalam ze z bolu bede chodzic po scianach, pierwszy raz mi sie to zdarzylo-pewnie to zasluga CLO. Kup termometr w aptece, jak znajdziesz to i elektroniczny za 5zl kupisz, ja mierze zwyklym elektronicznym nie owulacyjnym i zapisuj temperature na ovufriend to nic trudnego i pieknie wylapiesz owulacje
ewelin ja własnie jestem na etapie awersji do produktow typu serki, mleko, no otwieram lodowke i juz mnie na wymioty bierze haha ale musze wytrwac, no nie moge sie teraz poddac

A to co napisalam o moich tesciach to kropla w morzu. Jak bylam w ciazy to u nich przy stole druga jej synowa dogadywala mi ze dlatego mam chlopca, bo dziewczynke to sobie trzebaumiec i wiedziec kiedy zrobic :( ( ona ma 2 corki ), albo w 8 miesiacu, jak na bank bylo wiadomo ze to chlopiec, tesciowa mi ubranka na dziewczynke dała ;( ale czare goryczy przelały nowe sliczne białe lakierki dla dziewczynki i mowi-masz , to mu ubierzesz. Ciagle mialam dogadywane ze to chłopiec, a w rodzinie nie ma chłopców małych, i tylko moje dziecko odziedziczyło nazwisko po nich i go przekaze dalej-takie podtrzymanie rodu, choc bardzo czesto zastanawiam sie nad zmiana nazwiska, juz rozmawialam z mezem o tym, ale on jest małomówny i bierze to za moja fanaberie kiedy sie wkurze na jego rodzicow, a ja tak czuje- ze ja nie chce ich nazwiska i nie chce zeby nasze dziecko mialo cos z nim wspolnego ( tymbardziej ze to nazwisko do najpiekniejszych nie nalezy, ani nic nie osiagneli w zyciu )

Ostatnia edycja:
Ewelin, serdeczne gratulacje! :)

Ja tymczasem:

- Wcinam grzecznie jogurty oraz sery zolte, soft cheese i pije mleko (juz nawet w herbacie ;)). Ubolewam, ze nie mam dostepu do kefirow i maslanki, zawsze byloby roznorodniej...
Unikam soli, zrezygnowałam z migdalow, pomidorow, bananow i ziemniakow, ograniczam warzywa, probuje unikac slodyczy.
- Lykam suplementy (magnez, kwas foliowy, wit C, B complex, zurawina), jeszcze tylko musze dorwac to calcium citrate...
- Mierze ph (jest 4.5)
- Oczyszczacz powietrza ustawiony na jonizowanie ;)
- a znajoma przywiozla mi z Polski Lactovaginal (zamierzam uzyc po staraniach).

Aktualnie czekam na okres i w nowym cyklu bedziemy probowac... Planuje codzienne starania tuz po miesiaczce do ok. 3 dni przed prawdopodobna owulacja.

I jeszcze zastanawiam sie nad ta limonka...

Pozdrawiam

Dziewczyny, no to jeszcze jedno pytanie jeśli pozwolicie.
Mam kwas foliowy, którego skład jest następujący:
400µg kwasu foliowego
witamina B6 0,7 mg
witamina B12 1,25 μg

Czy przy diecie na dziewczynkę powinnam dodatkowo łykać B Complex (z witaminą B6)?

Myfanwy: z tego co wiem to migdały są na dziewczynkę?

Airfix nie poddawaj się,widzę że bardzo sie starasz a to zaprocentuje, zobaczysz będziesz mieć piękna zdrową córeczkę. A nabiałem tez nie ma co sie katować, ja np. jadłam ziemniaki z siadły mlekiem i mizerią kiedy już kefiru przełknąć nie mogłam.
Bosze straszne rzeczy co piszesz, jak można wogole byc takim bezczelnym jak twoja teściowa. Ale ja uważam że kiedys to sie jej odbije,życie czasami jest okrutne ale sprawiedliwe(ja w to wierzę). Otarłabyś im nosa zmieniając nazwisko.Dzielna z Ciebie babka, ściskam mocno.

A ja bym miala jeszcze prosbe o jakiegos linka do opisow staran Ann29 oraz Truskafffki (bo ciekawi mnie jakie 3 czynniki z tabelki byly spelnione)

reklama
Myfanwy widze ze diete i suplementy na dziewczynke stosujesz, no nie mow ze slodycze trzeba odstawic??:szok: a ja sie glownie zywie czekolada, ciastkami, delicjami

Do góry