reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu i właśnie to mnie nurtuje "podobno przy odstępie powyżej 3 dni rodzi się już statystycznie więcej chłopców", bo jakbym zaczeła tego 14dc a owulka wyjdzie znow 19dc a nie w 16dc, to od pierwszych staranek juz minie 5 dni, tak jak przy synku ( 9dc staranka, owulacja 14dc i jest Alanek :) ). To moze rzeczywiscie lepiej codzien hmm.. ale to znow te męskie nie zdąrzą wyginąć zeby miec lepsza pewność :-D Ja przyjmuje wit b6 100mg, a reszte wit z grupy B także- sprawdziłam skład tabletek które biorę na włosy- same wit z grupy B :D i pokrywaja dzienne zapotrzebowanie na 120%-220% , wiec powinno wystarczyc. Już nie bede dokupywac B-complex, bo po przeanalizowaniu skladu jej zawiera wszystko to co ja zazywam juz i w podobych dawkach. Przyjmuje wszystkie suplementy od 7 tyg, i w poprzednim cyklu te kreski dwie były super ciemne, a w tym takie niewiadomo co ;) trzeba sie domyslać ;) Najbardziej sie i tak ciesze z tego mojego PH :-) że udalo sie go obnizyc, i po wspolzyciu szybko spada do swojej wartosci :) nie musze wkladac tamponow, i latac co 15 min sprawdzac ;) doslownie taka malusienka kropelka rephresh u mnie załatwia wszystko

reklama
Czesć dziewczyny
klaudia z całego serca gratuluję, ja tez raczej odstawiłabym już te tabletki. Radze przyjmować tylko cały czaskwas foliowy albo te Natal 1(ale one drogie,a kwas foliowy na poczatku najważniejszy).
maran dzięki za radę, właśnie doczytałam ze można brać tantum verde.
araki dzięki, apap biore bo potwornie boli mnie głowa, chyba z tego kataru
Airfix wydaje mi się że kazda z nas wolałaby zdrowego synaka niz chora córeczkę, ale takie stwierdzenia tej babki z przedszkola sa głupie, bo to jest wiadome ze nikt nie chce chorego dziecka. I własnie to forum lubie za to że można na nim wypowiedziec te swoje skrywane nadzieje i marzenia bez negacji ze strony innych. Bo przeciez my tutaj piszemy o swoich marzeniach a to nie jest niczym złym. A po takim twoim przygotowaniu bedzie córa.
maggie u mnie z synkiem podobnie, rano caly zapłakany ze nie chce iśc a potem usmiechniety od ucha do ucha. Fakt tylko że nie zmieniło go na lepsze jak narazie troszkęj zamknął się w sobie i z tych emocji osłabienie jakieś ma. Ale jak to któras tu pisłama mam nadzieje że po dwoch , trzech miesiacach wszystko sie ustabilizuje.
mamakaja smieszny twój maluch i jaki odwążny że "zone juz ma".:-)Moi dziewczynki mijaja z daleka.
piranha Kaja ślicznitka, napatrzyć się nie mogę. Umnie starszy brunet o ciemnych oczkach po m , a młodszy blondynek o niebieskich, po mnie. Ciekawa jesem jak będzie wyglądał trzeci dzieciaczek.

matik kciuki za udany cykl, trzymam mocno, a wykres bardzo ładny.
krystian zobaczysz do listopada szybko zleci i faktycznie nie dość że tego wsztskiego tmusisz pilnowac to jeszcze terminu kiegy m bedzie. Ale wierzę ze sie uda.Wszystkie bedziemy trzymac kciuki. ja tez juz chce Ci gratulowac II.

ewelin mam takie samo zdanie jak Ty, nikt nie moze zabronić nam marzyć i pisać na forum o tym głośno. Za to cenie to forum i Was - każda z nas ma swoje marzenia i jesli choc trochę mozemy zwiekszyc szanse na spełnienie tych marzeń to czemu nie :) Wiadomo ze kazda matka chce urodzić zdrowe dziecko,to priorytet, ale co jeśli tak naprawdę w głebi duszy pragnie dziecka okreslonej płci, czemu mam nie mowic o tym głośno. Tak jak to Ana kiedys napisala- " bo czuje że wtedy bym była spelnioną matką" :) szkoda że nie słyszałyscie jakie obelgi do mnie ludzie mowili w pierwszej ciazy-kiedy otwarcie mowilam ze chce córcie,( nie mowilam ze zamiast synka wolalabym aby w brzuchu byla dziewczynka-tylko ze chce, za rok, za dwa, ale chce ) kazdemu z osobna trzeba bylo tlumaczyc jak krowie na granicy- ze to sa moje osobiste odczucia, i ze pomimo ze bede miec synka nikt mi nie zabroni marzyc i mowic otwarcie-ze ja chce dziewczynke. To uczucie pragnienia okreslonej płci tylko my kobietki z tego forum umiemy okreslic, to nie jest nic złego, my marzymy, pragniemy, to jest w srodku, gleboko w nas ,ale co się urodzi to będziemy kochać :) Przeciez ja bym mojego łobuza nad łobuzami nie zamieniła na najsłodsze warkoczyki ;) Teraz będzie córcia i ja to czuje :)

A wiecie jakie moje dziecko jest madre , zawsze sie pyta- po co te patyczki leza w lazience ( testy ovu ) , no to mu mowie- ze to po to zeby mama wiedziala kiedy moze byc dzidzius. I On co mu powiem, to sobie uklada w glowie, i widzi ze to juz ktorys miesiac trwa to mamy "patyczkowanie ;) ) i mowi ostatnio taki ucieszony do mnie- Mama patrz sa dwie kreski!! :-D to czyli bedzie dzidzius? Ja mowie- Rybko nie, w tym miesiacu nie będzie, bo za jasne te kreski ( nie wnikalam ze maz chory, a teraz ja i synek ), a on tak mowi- hmmm to moze w czwartek sie uda tego dzidziusia miec. Mowie mu- wiesz chyba w czwartek to juz nie, ale tak za 3tyg to moze sie uda. A On przemyslal i mowi- Nooo kurcze, przeciez w koncu sie musi udac :-D A On tak nie nawidzial malych dzieci, a sam sie teraz dopytuje o dzidziusia

witam Was kobietki :-)
żebyście nie myślały że o Was zapomniałam, nie nie podczytuję Was na bierząco i mocno Wam kibicuję ;-) ja jednak we wrześniu odpuszcza, staranka bo troche z dietą kiepsko i już nie jest taka restrykcyjna jak ostatnie 3 miesiące a wolę być przygotowana na 100% żebym potem mogła powiedzieć że zrobiłam wszystko co mogłam... trochę mi szkoda tego cyklu ale cóż kolejny tuż tuż. jak M będzie podczas "tych dni" w październiku to zaczynamy a jak sie nie uda trafić to już na pewno od listopada razem z Krystianmartin ;-) za 2tyg sie przeprowadzamy na swoje i wtedy też już będzie łatwiej dopilnować diety i brania suplementów. Mimo wszystko Matik, Airfix, Ana, Antosia trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&& i Ewelin o Tobie też pamiętam i tego 16-stego będę razem z Tobą :tak:

Airfix ale te dzieci fajne-prawda.NA swój sposób sobie wszystko poukładają, nam się wydaje że nie zwracają na wiele rzeczy uwagę a one po prostu obserwują. a potem ja coś powiedzą to aż uśmiech sam na buzię wskakuje. jak masz takiego sprzymierzeńca w planowaniu to efekt murowany.:-)
elle fajnie że się do nas odezwałaś. Oczywiście ze o Tobie pamiętamy, jak byśmy mogły zapomnieć. I dzięki za kciuki 16, będą potrzebne.:-)

hejka
dziękuję za kciuki fakt wykres jak na razie bez spadków , ale test oczywiście dziś zrobiłam 11 d po owu według programu i nic 10ml
nie wiem łudzę się że może za wcześnie jutro tez zrobię
może owu była jednak w sobotę a nie w czwartek to 11dz po owu byłby w środę więc niby byłby czas jeszcze no zobaczymy :confused:

Matik- mogło być za wcześńie jeszcze na test. u mnie dziś też 11d po owu i nie testuje , zaczekam do środy , o ile nie oszaleje do tego czasu :):):):)
Evelin00- na pewno zamieszkuje u Ciebie córeczka:-)
u mnie objawy na @ ustały. za to kłuje mnie czasami podbrzusze to po jednej to po drugiej stronie:( boje się . sama nie wiem co ja chcem, czy chcem być już teraz w ciąży i trzymać kciuki za dziewczynke i ja wymodlić:-) czy żeby jednak @ przyszła i spróbować z tym zakwaszaniem. no ale na razie czekam.

Evelin- a czy ty w tej ciąży odczuwasz jakieś inne dolegliwości niż przedtem z chłopcami jak byłaś?? bo ja z synem to czułam się świetnie, mogłabym ,,góry przenosić":-) raz tylko zwymiotowałam.

reklama
Anna trzymam kciuki aby się udalo i byla z tego zdrowa córeczka. ja tez w maju bałam się z jednej strony że zajdę w ciąże od razu(a nie czułam sie przygotowana na 100%) a z drugiej już chciałam być. jeśli chodzi o samopoczucie to z chlopcami nic mi nie dolegało a teraz miałam straszne mdłości i odpychało mnie od zapachów(nie mogłam ani ryb ani mięsa jeść (na wedline i oliwki patrzec nie mogłam)). miałam mnóstwo malutkich krostek na czołe -dalej trochę takich mam,a nigdt problemow z cera nie miałam. ale ogólnie dobrze ja przechodzę i wszyscy mi mówią że bardzo ładnie wyglądam (oczywiście nie potrafią się powstrzymać i dojada ze jak na chłopca). Ale ja sie uśmiecham i mam nadzieje że niedługo bedę mogła uśmiechac sie jeszcze szerzej i mowic im ze bedzie dziewczynka i patrzeć na ich głupie miny. bo ludzie sa naprawdę wredni.

Do góry