reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny dziś w nocy bardzo źle się czułam, myślałam że dostane @, :-( ale na razie przeszło. tak bardzo bym chciała mieć już dzidzie w brzuszku :-( poprzedni cykl nieudany , teraz pewnie też bo czuje że zaraz wybuchne:-:)-:)-(już martwię się

reklama
w tym cyklu zużyłam ponad 20 testów owu. bo myślałam ze już owu nie będzie, :-:)-:)-(chyba coś ze mna nie tak:-(

Ana, spokojnie nie zamartwiaj się na zapas - ja w cyklu w którym zaszłam przez tydzień miałam takie silne bóle jakbym miała 1 dzień @, więc to nie zawsze zły znak. Nie prowadzisz obserwacji na wykresie, więc nie wiem jak u Ciebie było z owulacją i staraniami w tym cyklu... kiedy masz termin @?

Ciekawe z tym skull theory :-D Aż mnie to zmotywowało do odkopania usg synka i rzeczywiście czaszka jest jakby prostokątna i okrągła z przodu i znalazłam też zdjęcie z 13tyg ale nie widać nuba :-p

Strzałeczka Dziewczęta.

Oczy niebieskie, zdjęcia skanu syna jest w PL, córki pamiętam, że w 12 tygodniu jest zaokrąglone czoło. Miała głowę jak piłka.
Ana, ból jak na @ nie jest złym znakiem. Ja miałam w obu ciążach bardzo silne bóle, a @ nie przyszła. :tak:
Krystianmartin, nie przejmuj się kalendarzem. Najważniejsza dieta i ph.
Piranha, to jeśli zwiększyć szanse na dziewczynkę należałoby się przytulać 2-3 dni przed owu lub zastosować 0+12? Odstęp ma chyba bardzo małe znaczenie - Ty, Nullka, Truskafffka - to chyba nie 2-3 dni. Mylę się. Już głupieję. :-D

Ana, trzymam mocno kciuki, ja miałam takie bóle w pierwszej ciąży i to kilka razy mocniejsze jak przed @.

Macy, z tego co ja czytałam to odstęp ma niewielkie znaczenie albo być może nie ma go wcale (jeśli kierować się odstępem to zalecane są albo 2-3 dni przed owulacją albo O+12, pod O+12 kryje się przedział o 8 do 20 godzin po owulacji) a zauważyłam, że i tak większość dziewczyn stresuje się i sugeruje najbardziej odstępem a nie tym czy uda im się utrzymać niskie pH aż do owulacji, Shettles na dobre zakotwiczył się w naszej psychice :-D Ja działałam 24h przed owulacją a Truskafffka chyba i dzień przed i w dniu pwulacji, nullka chyba trafiła w O+12 :-)

dziś mój 31 dc. nie wiem kiedy mam termin @ , od ostatniego miesiąca kiedy to zaczęłam starać się o dzidzie @ mi się poprzestawiała z cyklu 30 dniowego zrobił się cykl 34dniowy, poprzednie były 30dniowe. dziękuje Dziewczyny że jesteście, można pogadać, pożalić się i doradzić Was:-D

Piranha- przez kilka poprzednich miesięcy obczytywałam cały internet jak wcelować w córke i na większości forum dziewczyny chwaliły się że przed owu zaszły i miały dziewczynki. wiec sama nie wiem jak to jest .

Ana, sam odstęp to szalenie nieskuteczna metoda, być może zwiększy nieco prawdopodobieństwo u osób, które na kilka dni przed owulacją mają pH 4-4,5. Teoria Shettles'a (a trzeba pamiętać, że Shettles żył kilka dekad temu kiedy nie było np. nowoczesnych mikroskopów) została obalona. Plemniki męskie i żeńskie nie różnią się wielkością (główka plemnika żeńskiego jest tylko o 1% szersza a przecież dłuższe o 1% nogi nie gwarantują szybszego dobiegnięcia do mety ;-)), są tak samo wytrzymałe (podobno przy in vitro plemniki z chromosomem Y przeżywały nawet dłużej) i tak samo szybkie (poruszają się tylko w nieco inny sposób). Kosmopolitan np. specjalnie zastosowała aż 3,5 dnia odstępu a ma z tego ślicznego syneczka. Dla przypomnienia wklejam statystykę z in-gender, z której wynika, że odstęp jest bardziej nieskuteczny jak skuteczny ;-)

Zobacz załącznik 581566

Najlepiej kobietki bedzie jak wstawie zdjęcia tych moich testów :) Do 17 dc była tylko jedna kreska

Zdjęcie0620.jpgZdjęcie0623.jpg

Ana ja trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno :)

Załączniki

• Zdjęcie0620.jpg
    Zdjęcie0620.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 49
  • Zdjęcie0623.jpg
    Zdjęcie0623.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Airfix- ja tez robiłam testy owu i taką drugą kreske jasną miałam przez kilkanaście dni , dopiero w 19dc. zrobiła się kreska testowa ciemna. nie znam się zbytnio ale mi się zdaje że te testy nie pokazały owu. w tych dniach. ale niech się znawcy wypowiedzą:-):-)

Do góry