reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ana ja tez bym sie zastanawila nad tym 18 i 19, ale troche nijak ma sie to do temperatury. Sama juz nie wiem. A moze po tym 10dc kiedy bylam na monitoringu i gin widzial tylko jeden pecherzyk, to moze za te pare dni jeszcze jakis urosl, moze nie był jeden, ja juz sie nakrecam sama. Nigdy nie mialam cyklu dluzszego niz 30dni, a dzis jest 22dc wiec watpie zeby owulacji jeszcze nie bylo-tak na moj rozum :)

krystianmartin w 19dc według Ciebie pozytywny test ? :) Czy że owu była 19dc :) Ja oszaleje z tymi testami :p w tamtym miesiacu pieknie wyszly dwie krechy, wszystko sie pokrylo z temperatura, a ten jakis rozstrzelony cykl :p ani temp ani testy

Airfix, ja też bym stawiała na 18 lub 19dc i wtedy owu pewnie 19dc kiedy był ten spadek. Zobaczysz czy kolejne dni przyniosą wyższe temperatury i wszystko się wyjaśni. :tak: Jak masz takie różne długości cykli to ciężko Ci będzie zachować odstęp (bo z tego co pamiętam tak chciałaś), bo fl jest zwykle zawsze takiej samej długości. Może spróbuj codzienne starania bez patrzenia na odstęp? Też są wskazane na dziewczynkę bo osłabiają plemniki, a jak zachowasz niskie ph to odstęp nie będzie tak istotny.

araki sama sie bije z myslami, czy jeden dzien po duzej wstrzemiezliwosci, ( to by bylo ok gdyby ovu była 16dc) czy jednak zaczac 14,15,16 itd do pozytywnego testu. Wiem ze niby odstep ma małe znaczenie, ale juz z 9dc mam synka ;) wiec nie chce kusić losu . Ph mam pieknie niskie 4.0 góra 4,5 :) nawet po starankach szybko spada po kropelce maluskiej na palec rephresh i trzyma sie juz cały czas :) Wiec mysle ze PH opanowałam :D I głeboko wierze ze bedziemy miec tą córcie :) Żebym po staraniach nie opisała Wam jak Elmo wszystkich swoich wymysłow haha
Kevinka kupilam ta bransoletke jonizujaca, ta zwykla, od razu sie nastawialam ze to efekt placebo, ale powiem Ci że ja się super czuje , taką mam wewnetrzna moc :D nie jestem zmęczona, o dziwo skonczył sie na razie tfu tfu tfu moj problem z bezsennoscia..:szok: moze to działa?

Airfix- jak się bardzo chce to wszystko się przestawia, u mnie tak samo:) chyba za bardzo pragniemy córci:-)myśle i życze Ci żeby córcia była, ja osobiście się nie nastawiam na dziewczynke:-( nawet nie wiem jakie ph mam . myśle że jeśli w tym miesiącu nic by u mnie nie było to bardziej bym się przyłożyła.no ale.............co ma być to będzie. jakoś moje objawy na @ odeszły:-(sama nie wiem czy to dobrze czy źle.

reklama
Airfix, u mnie przez kilka miesięcy taka kreska jak z 18,19 dc oznaczała test pozytywny, dopiero po suplementacji B-100 takie kreski były u mnie w przeddzień piku a w dniu piku LH kreska testowa była równie mocna albo mocniejsza od testowej. Może owulka była jednak w 19 dc a teraz tempki wespną się jeszcze wyżej? Skoro synka masz z 9 dc to sama widzisz, że odstęp nie ma wielkiego znaczenia :-D (pamiętaj, że podobno przy odstępie powyżej 3 dni rodzi się już statystycznie więcej chłopców :-)).

krystianmartin, dieta nie wpływa tylko na pH ale całą chemię organizmu, wpływa też m.in. na hormony, jony Ca++ i Mg++ odgrywają ważną rolę w zaplanowaniu płci.

Matik
, ale oczy cieszy Twój wykres :-)

Ana
, to zniknięcie Twoich obaw dobrze wróży - zwiększona ilość progesteronu wywołuje uczucie dziwnego spokoju, ja to czułam jeszcze zanim zobaczyłam plusik na teście ciążowym :-)

Do góry