reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wow skull teory to dopiero magia, no może faktycznie jak patrzę na dwa zdjęcia to widzę równicę, ale dla mnie to chyba jeszcze wiekszy kosmos niż nuby :D

krystianmartin musi sie udać! :)

a ja mam takie zachcianki i odpychajace rzeczy, że szok, większość mi nie smakuje, a jak mi smakuje to ogórki :D hahaha, staram się nie nakręcać na zachcianki kontra płeć dziecka :)

reklama
Oczy niebieskie, ja czytałam, że główna różnica polega m.in. na kształcie czoła a przede wszystkim tym, że czaszka chłopca jest bardziej "prostokątna" (chodzi o ten zaznaczony na fioletowo obszar, wymiar G jest dłuższy jak wysokość) a dziewczynki bardziej "kwadratowa". Znalazłam zdjęcia Krzysia i Kai z podobnych terminów (różnica 1 tygodnia) i faktycznie się zgadza (chodzi mi o kształt tej zaznaczonej na fioletowo części czaszki), sama zobacz, może coś w tym jest :-)

Zobacz załącznik 581419Zobacz załącznik 581420Zobacz załącznik 581421

Piranhiu widzę to dokładnie u twoich dzieci i u Elmo też. Faktycznie czaszka chłopca jest taka jakby bardziej prostokątna a u dziewczynek bardziej kwadratowa.
U Darii wydaje mi się, że dziewczynka może być a u mnie no cóż nie jestem obiektywna, więc coby nie zapeszać nie wypowiadam się głośno przed usg.

Ana, jedyna różnica polegała na tym, że w drugiej ciąży miałam męczące mdłości a w pierwsza była prawie bezobjawowa :-), pamiętam, że w obu ciążach koszmarnie odrzuciło mnie od słodyczy a zwłaszcza tych czekoladowych :-)

Oczy niebieskie, a wstawisz raz jeszcze fotkę z USG albo podasz na której stronie była tamta? :-)

Hej
Piranha owu mam 10 ( chłopiec)październik m przyjeżdża 10 lub 11, mieć 3-4(dziewczynka) listopad mój m będzie od 31 października do 3 listopada, potem 1,2 (dziewczynka), 3(chłopiec) grudzień owu M przyjedża 29 listopada a wyjeżdża 1 grudnia, Potem owu 29 (dziewczynka)30 grudzień (chłopiec) będziemy razem. Oczywiście to jest prognoza owu. Może być 1-2 dni wcześniej albo 1 dzień później.
Jest nieciekawie. Przeważa odstęp 2 dniowy jeśli chodzi o przytulasy. A jeśli miałabym patrzeć tylko na kalendarz to mam pewny tylko 1 cykl listopadowy:-(.

To zerknijcie na usg mojej kolezanki:)

Załączniki

• 1001241_311342092343013_669820555_n.jpg
    1001241_311342092343013_669820555_n.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 58
Hello!

krystianmartin, na kalendarze nie patrz, wedle nich Krzysiu powinien być dziewczynką, zawsze komuś się sprawdza a komuś nie stąd niektórzy będą mówić, że to działa a drudzy zaprzeczać ;-) Ja wierzę jedynie w jakiś tam wpływ fazy Księżyca z uwagi na jonizację atmosfery. Jak będziesz łykać te suplementy to może pierwsza faza odrobinę się skróci (tak było u mnie) i traficie idealnie (najpłodniejszy jest dzień pozytywnego testu owulacyjnego i najlepiej zrobić poprawiny kolejnego dnia).

Airfix, ja na razie średnio wgryzłam się w odróżnianie płci na podstawie kształtu czaszki ale ta z zamieszczonego przez Ciebie zdjęcia wydaje się prostokątna (z drugiej strony czoło bardziej wypukłe ;-)). To są bliżniaki? :-) Koleżanka zna już płeć?

Piranhu ona mowila ze jedno dzieciatko haha nie zna płci jeszcze. Nastawia sie na dziewczynke, ale to usg bardzo podobne do mojego usg synka.... aczkolwiek ja sie nie znam ;)

Czy ktoras uzywala testow z allegro ale tych 20x TESTY OWULACYJNE owulacyjny + 5x test ciążowy (3521838701) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. o czułosci 20 mlU/ml ja uzywalam tych drugich ktorych jest pelno na allegro, ale po tym cyklu juz nie jestem taka ich pewna, jesli owulacja wystapila w 16dc tak jak Matik mi podpowiadala to do 16dc kreska byla tylko jedna kontrolna, pozniej zaczela sie pojawiac dopiero, najbardziej wyrazna byla w 18 i 19dc ale nie byl to test pozytywny. Nie wiem moze to CLO cos porobilo, moze ten pechrzyk na raty pekał ;) Znalazlam jeszcze cos takiego- " czulosc
testów 25 mlU/ml. Skuteczność to 99,8 % "
to moze ja jestem to 0,02 % ze mi nie wychodzily ;) ale z poprzedniej dostawy byly super takie z rozowa koncowka, a teraz to samo opakowanie a koncowka bialo-granatowa i te lipa

Ale jestem chora kobietki , gardla nie czuje, dobrze ze młodemu przechodzi

Ostatnia edycja:
Airfix, daj znać jak koleżanka pozna płeć dzidziusia :-), prostokątny kształt mózgoczaszki wskazuje niby na chłopca. O bliźniakach pomyślałam z uwagi na ten napis "Twin A" :-D Co do testów to z całego serca polecam te TESTY OWULACYJNE- 50szt TEST OWULACYJNY-EXPRES! (3515902951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (można kupić w mniejszej ilości, ja kupowałam właśnie po 50 sztuk bo dużo testowałam). Niestety na Allegro jest dużo tanich testów, o których czytałam fatalne opinie, te które polecam są naprawdę bardzo dobre. Przed stosowaniem B-100 kreska testowa była u mnie zawsze 2 tony jaśniejsza od kontrolnej w dniu pozytywnego testu a kiedy B-100 obniżyło mi PRL i zapewne wzrósł poziom LH to kreska testowa była równie mocna a nawet mocniejsza. Dużo zdrówka dla Ciebie, dobrze, że z synkiem już lepiej.

Ostatnia edycja:
Piranha- mówisz że najlepiej jest przytulać się w dniu pozytywnego testu owu na dziewczynke i dzień po? bo ja już zgupiałam:-( myślałam że należy zakończyć starania nawet przed pozytywnym testem owu.
Airfix- ja zakupiłam raz z allegro testy i nie byłam z nich zadowolona, a ostatnio kupiłam też z allegro ale od innego sprzedawcy i testy niby wykazały owu , poprzednie nie wykazywały wcale a miałam ich 30. więc mysle że to różnie.

reklama
Ana, nie nie nie :-), takie starania zalecam jeśli komuś zależy przede wszystkim na zajściu w ciążę, odstęp (choć to jeden z mniej istotnych czynników, im dłuższy odstęp tym trudniej upilnować niskie pH a wzrost pH może nas zaskoczyć w czasie snu, chyba, że załadujemy tampon ;-)) zalecany przy planowaniu córki to albo 2-3 dni albo O+12.

Do góry