reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

krystianmartin, dzieki kochana! Co do magnezu to tak jak pisze maggie, ten Calcium Citrate zawiera już Mg w odpowiednich proporcjach :tak:, ja piłam też Inkę z magnezem. Jednak najlepiej przyswajalną formą magnezu jest cytrynian lub asparaginian, węglan i tlenek są gorzej wchłaniane przez nasz organizm. Kwas foliowy łykałabym raz dziennie co da 800 mcg (gdyż 400 mcg zawiera już B-100).

Maggie, Krzyś niestety się nie dostał :-(, żałuję ogromnie bo wiem jak korzystnie wpłynęłoby to na jego rozwój. Natusia kiedyś pisała (a ona pracowała w przedszkolach), że najgorsze są chyba pierwsze 3 miesiące (kiedy to pół przedszkola płacze i woła mamę) a potem z górki. Mam nadzieję, że za rok się uda.

Airfix, podobno Luteina czasem zablokuje owulację a czasem nie, może ją też opóźnić, może stąd u Ciebie te zawirowania w wykresie? Ja brałabym jednak Luteinę dopiero gdy będę pewna, że była owulacja (o ile to cykl staraniowy). Tylko pamiętaj, Luteina w przeciwieństwie do Duphastonu działa termogennie (jak naturalny progesteron) więc Twoje tempki będą podniesione a wykres zafałszowany. Jeśli spóźni Ci się owulacja to jednocześnie wydłuży Ci się cykl, nie skróci to fazy lutealnej więc nic się nie martw, dzidzia zdąży się zagnieździć jeśli Twoja FL trwa zwykle minimum 12 dni :tak: Będziesz mieć śliczną blondyneczkę, zobaczysz! :-) Kaja ma właśnie blond włoski ale oczka ciemne (mąż ma niebieskie a córcia środki źrenic brązowe a zewnętrzną część ciemnoszarą). Krzyś w wieku Kai miał trochę ciemniejsze włosy, może potem zrobię i wstawię fotkę krótkowłosej wersji Krzysia :-D

Ostatnia edycja:
reklama
krystianmartin widze tez planujesz dziewczynke ;) jak ja. Ja biore Magnez 500mg, wapno 1220mg czasem 2400mg,wit c 1000mg, zurawine do owulacji, wit b6 100mg, i kwas foliowy 800mg :) chyba tyle :) No i nosze bransoletke jonizujaca, kropie wszystko olejkiem cytrynowym, spedzam czas w poblizu zbiornika-zalewu z rybami :p co by sie naladowac ujemnie. Mysle ze cykl wrzesien/pazdziernik bedzie udany:)

Piranhu to ja chyba zaczne brac ta Luteine i niech sie dzieje co chce, starania w tym miesiacu odchodza na bok z uwagi na chorobe meze, a jeszcze moje dziecko dostalo zapalenia oskrzeli po 4 dniach w przedszkolu i ja tez juz kaszle jak nie wiem. Diete mam caly czas na dziewczynke od 5 lat, suplementy juz biore z 6-7tyg wiec pobiore dalej-bedzie bardziej pewnie :) Przejde sie do ginekologa jeszcze co on o tym wszystkim mysli i w przyszlym cyklu staranka w 14 dniu i powinno sie udac, no chyba ze codzien od 13-15dc

Piranha czyli nie muszę już pić dodatkowego magnezu? A gdybym brała 250mg dodatkowo to by zaszkodziło? Mam skurcze w łydkach i duuuuuzo stresu. Wtedy dawka ta była by 250mg+ 300mg czyli 550mg?
Rozumiem że te wszystkie suplementy i dieta ma wpłynąć na pH śluzu.
Dlatego odrzucamy wszystkie czynniki które mogą mieć skutek odwrotny. Zamówiłam również sylk proszę o radę jak go stosować. Pisałaś że te wszystkie wspomagacze na jakość spermy sprzyjają poczęciu synka, czy tamte suplementy należy brać do końca aż zaczną się starania?

Ostatnia edycja:
krystianmartin, ja bym nie brała gdyż za duża ilość Mg w stosunku do Ca może spowodować "low ionic strenght", wówczas paski pH nie będą działać i niezależnie od Twojego pH będą cały czas kłamać wskazując cały czas takie same, bardzo niskie pH na skali. Suplementy i dieta podobno wpływają na całą chemię organizmu (nie tylko pH), również na hormony, oczywiście obniżają też pH. Poczęciu synka sprzyja duża ilość i jakość plemników ale jeśli parametry są tak kiepskie, że nie da się zajść w ciążę to nie ma wyjścia :-), być może poprawią się parametry na tyle, że zajście w ciąże będzie już możliwe ale nadal plemniki będą miały ilość i jakość bardziej dziewczynkową, zależy od punktu startowego :-) Suplementy ja brałam aż do pozytywnego testu ciążowego, typowe zakwaszacze można brać tylko do owulacji. W instrukcji Sylku jest napisane o 2 kroplach Sylku na palec a potem do środka tuż przed staraniami, ja stosowałam wielkość ziarna grochu. A jaką dawkę żurawiny chcesz brać? W okolicy owulki dziewczyny łykają też Sudafed na wysuszenie EWCM, mi jednak EWCM zanikł w wyniku stosowania diety i łykania suplementów.

Airfix, zapalenie oskrzeli po 4 dniach, masakra :-(, dużo zdrówka dla syneczka!

hej dziewczynki
Pirania moje pytanie chodziło o ogólnie czy po teście pozytywnym jak jest już negatywny to może być owulacja?

Jeżeli o mnie chodzi to wszystko się zgadza stresowałam się bardzo że jeszcze nie widzę owu i dlatego tak to dziwnie wygląda no cóż mam nadzieję że się załapałam Przytulankami mocno w to wierze

Słodka jest twoja córeczka taki mały bąbelek fajnie masz

Krystianmartin lepiej nie przesadzać z witaminami bo jeszcze z potraw trafiają witaminki pamiętaj :-)

Airfiks no jak na razie to ten 16 wygląda nadal ze było a z tym progesteronie to nie możesz raz tak raz tak bo jeżeli twój organizm poczuje spadek to może odrzucić ciąże , po to masz to brać żeby nie było spadku właśnie więc pilnuj tego

Matik, może tak być jeśli u kogoś poziom LH szybko spada - np. jest pik i test pozytywny po południu danego dnia, kolejnego dnia test już negatywny a owulacja wieczorem ...no chyba, że znów źle zrozumiałam pytanie :-)

Hej.
Piranha
co ją widzę to coraz piękniejsza ta Kajusia Twoja, a jakie oczy czarne:tak: piękna po prostu:tak:
Klaudia gratulację!!! Dbaj o siebie i o maleństwo:tak:
Matik temperatura rośnie książkowo;-) Niech te moje kciuki przyniosą Ci upragnione II :tak:
Elmo ale super masz. Zazdroszczę. Udanego wypoczynku.
Airfix bierzesz samą witaminę b6? Z tego co pamiętam powinno się brać B100. Aby wszystkie witaminy z grupy B były w równowadze. Udanego planowania:tak:
Krystianmartin no niech już będzie ten listopad.Chcę Ci już gratulować II:tak:

Co u mnie:
Cały czas biorę euthyrox 50 na obniżenie tsh. Lekarz mówił, że po około 2 miesiącach będzie rezultat(ale nie musi).Psychicznie już lepiej, staram się cierpliwie czekać aż będę mogła się starać.
Syn poszedł do nowego przedszkola, baaardzo mu się podoba, ponoć już "żonę" ma ( tak mówi):-D
Pozdrawiam

Piranha bo widzisz jestem taka gapa, i zamówiłam już dodatkowy magnez:angry: i to 2 opakowania, a gdybym brała jedną tabletkę cytrynianu, do tego 1 magnezu i wapń uzupełniła serem i jogurtem? Czy to byłoby to samo? Chodzi o dzienną dawkę Mg 300 mg i Ca 1200mg. Tak?
a mój M niech bierze 2 X cytrynian.
Jeżeli tak też nie można to trudno poleżą sobie te tabletki Mg. Jeśli chodzi o żurawinę, to myślałam ,że w postaci naturalnej, albo suszona albo mrożona:), mam też w słoiczku 100% żurawiny ( tato zrobił) ale niestety z cukrem. Zobaczę jakie w ogóle mam pH, bo tak naprawdę to ten mój śluz jest baaaardzo skąpy, po prostu tyciu tyciu.

Ostatnia edycja:
reklama
mamakaja, dziękuję, również w imieniu córeczki :-) Super, że już walczysz z TSH, jestem pewna że szybko spadnie, zobaczysz. Nonono, synowa się szykuje :-D

krystianmartin
, nie brałabym tak dużej dawki Mg w suplementach żeby nie kusić LIS ;-), według mnie magnez się przyda, jak skończy Ci się cytrynian wapnia firmy NOW to sobie zamówisz cytrynian ale już bez Mg (a są takie) i dodatkowo będziesz łykać ten magnez. A w jakiej postaci jest ten magnez? Żurawina lepsza jest tabletkowa jak naturalna (lepiej obniża pH), ja polecam np. 2 x dziennie taką Naturalna Żurawina Koncentrat 4200 mg 100 kaps (3482937346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (to musi być ekwiwalent 1500-2000 mg owoców żurawiny), chociaż producent zaleca aż 2 kapsułki 3 razy dziennie :-)

Do góry