reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moje dziecko raz sie z nim bawilo tzn to był koszmar ta ich zabawa, tu mam swój temat https://www.babyboom.pl/forum/wycho...tnej-znajomej-z-dzieckiem-67526/#post10027929, tamten K tak krzyczy, tak histeryzuje ze ja gardlo zdzieralam zeby sie uspokoil, ulamał mi klamke w drzwiach,zlamal dziecku deske w lozku. A ta znajoma ostatnio sama wrecz weszla do mnie- a chwile wczesniej jej powiedzialam zeby nie przychodzila wiecej i znow to samo, tym razem zabawa w WC moimi rzeczami higienicznymi, jak dzis zadzwonila ze chce przyjsc to powiedzialam ze mysle o tym. No to sie oberwalo mi i mojemu dziecku - jestesmy nie wychowani, a ja w szczegolnosci, bo jak ja moge obwiniac tylko jej dziecko, ( normalnie :) ) tylko skoro moje dziecko takich rzeczy nie robi to kogo mam obwiniac. No to wymyslila ze klamka miala wade fabryczna i sie ulamala i oczywiscie seria wyrzutow ze moje dziecko nie jest slodkie, ze dla zabawy pewnie powywalal mi paski do ph na podloge , ble ble ble tylko ze to jej dziecko wywalono z przedszkola za stwarzanie zagrozenia dla dzieci i opiekunów i to on ułamał krany w przedszkolu a nie moje dziecko, wiec jak mozna chciec zebym ja obwiniala moje dziecko i nadal pozwolila na zabawe. Ona tu nie ma znajomych ani to dziecko, ja bylam jedyna. Ale moja cierpliwosc tez ma granice. Ide dziewczynki sprawdzic czy tampony mi tancza po wc i paski musze do pionu postawic ,bo znow powiem na K, a to przeciez pewnie wade fabryczna maja i same wychodza na podloge...ehh

Piranhu jak ja bym chciala wierzyc ze ten pecherzyk podrosnie :) ale jak dzis 10dc a mielismy zaczac staranka tak do 13 dc , a zeszlo by tyyyle dni to moj maz powie ze chyba go wykonczyc chce hehe tymbardziej ze czuje juz jajnik-zaczyna bolec na owulacje :( a za miesiac to staranka znow odpadna bo bym rodzila kolo 26 czerwca, a wtedy nie chce bo moje dziecko konczyc bedzie zerowke i chce zebym byla z nim w tym przedszkolu, pochwalila ze juz do szkoly idzie, wiecie o co chodzi ;) zeby mame w tym dniu mial dla siebie, bo to tez stres dla dziecka, a jakby sie pojawilo dziecko to moglby sie czuc zle, albo myslec ze sie odsunelam od niego bo zajmuje sie dzieckiem, czy ze nie mialam czasu przyjsc na zakonczenie roku,a chce zeby czul sie taki dowartosciowany- wiecie o co mi chodzi :) a znow dalsze miesiace to znow znak zapytania - nie wyobrazam sobie ciazy latem :p

reklama
Polisia, wielkie dzięki! U nullki wpisuję 6 czynników (pH, odstęp, dieta, minerały, suplementy, jony - no bo jakoś tam o nie zadbała kupując lampę solną ;-)), u Noemi 5 (odejmuję za odstęp i za hormony bo bez badania krwi ciężko je określić). Muszę jeszcze odszukać starania Magdy bo zrobiła wiele by mieć synka. U Ciebie wpisałam też 5 czynników odejmując za również za odstęp i hormony, pewnie faktycznie progesteron był niezły ale przyjmijmy na forum, że ten czynnik jest zaliczony gdy się sprawdzi w niewielkiej odległości od udanego cyklu (a ja sprawdziłam m.in. w szczęśliwym cyklu) estradiol, testosteron i progesteron.

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1​
Piranha​
dziewczynka
6​
TAK​
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK​
3​
Nullka​
dziewczynka
6​
TAK​
4​
Truskafffka​
dziewczynka
TAK​
5​
Magda UK​
chłopiec
TAK​
6​
Czarna​
chłopiec
TAK​
7​
Elmo​
chłopiec
8​
Ewelin​
dziewczynka
6​
9​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
10​
Polisia​
dziewczynka
5
11​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
Dotychczasowa skuteczność 100%​

vviedźma, zagadkowy ten Twój termin owulacji ale chyba jednak stawiałabym tak jak Ty na 13 dc (mylące są te bóle owulacyjne a u mnie właśnie taki charakterystyczny ból podbrzusza przy siadaniu występował po pęknięciu pęcherzyka).

Airfix
, a masz możliwość robienia testów owulacyjnych żeby zobaczyć czy cykl się wydłużył (co dałoby szansę tamtemu pęcherzykowi na dorośnięcie do odpowiedniej wielkości)?

Lukaa, odezwij się jak już będziesz mieć możliwość bo cały dzień o Tobie myślę i kciuki trzymam.

Przepraszam, że tak pobieżnie piszę ale moje pociechy (zwłaszcza ta mniejsza) nie dają zebrać myśli do kupy ;-)

Ostatnia edycja:
Airfix no nie moge az mi sie cisnienie pdniosło jak czytam o tej babie I jej dzieciaku!!! Absolutnie nie daj sie zmanipulować!!! NIe wpuszczaj jej do domu kategorycznie, nawet jak spotka Cie poza domem I chce wejść to wez syna za reke, wejdz a jej drzwi przed nosem zamknij I nie wpuszczaj bo to co piszesz to jakaś masakra!!! Powiedz jej wprost, że ma nie przychodzić , nie dzwonić to koniec znajomości i nie odbieraj telefonu od niej, nie pozwól by wdarła sie do Twojego domu!!! Jak trzeba zadzwon na policje... mi sie to w głowie nie mieści, zebys musiala z wlasnego domu uciekac przed jakoś świrnietą babą!!! wiem, że ludzie mają różne charaktery I czesto nie umieją zakończyć takiej chorej sytuacji, ale musisz wziąc sie w garść I zrobić to dla dziecka, siebie I przyszłego dzieciątka, które sie pocznie!!! NIE daj sie, musisz byc stanowcza I nieubłagana a przede wszystkim asertywna... NIE ZNACZY NIE! Miałam kiedys takiego znajomego na studiach, który też mnie nachodził I potrafił siedzieć godzinami męcząc mnie niemiłosiernie I zdarzało sie, że tak jak TY sie przed nim ukrywałam, udawałam, że go nie widze, ale on I tak mnie znalazł I sie naprzykrzał, aż miarka sie przebrała I go zwyczajnie wyprosiłam w prost I powiedziałam, że ma do mnie więcej nie przychodzić I nie dzwonić ma dać mi spokój!!! no I nie odbierałam jego telefonów, nie otwierałam mu drzwi, kiedyś wszedł jak tylko otworzyłam, mozna by powiedzieć wsliznął sie, ale ja otworzyłam drzwi I kategorycznie zarządalam, ze ma natychmiast wyjść!!! I wiecej nie wracać, albo inaczej to załatwie... I wiecej nie przychodził a mi ulżyło... nie było to łatwe, ale jak go definitywnie odprawiłam kamień spadł mi z serca... I TY musisz zrobic tak samo, ZERWIJ KONTAKT I koniec!!!

Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki &&&
Krystianmarti mam Cie w sercu

pozdrawiam wszystkich serdecznie I każdemu dobrze życze według jego woli I pragnienia :)

Po dzisiejszej akcji to na pewno nie przyjdzie juz ;) Mam nadzieje. sama napisala ze jej wiecej nie zobacze ( boze co za strata ) i wiecej sie u mnie nie pojawi.

Tak Piranhu robie wlasnie testy ovu i mierze temp zeby to wszystko wychwycic. Zobaczymy co sie uda wytworzyc. Troche mam zal do siebie ze sie nastawilam na to co mowil lekarz przy pierwszej wizycie, ze moze byc wiecej przecherzykow i musze sie liczyc z tym ze ciaza moze byc mnoga, a o takiej zawsze marzyłam:-D a tu nawet jednego pozadnego pecherzyka nie ma :(

Piranha u mnie bylo 5 czynnikow.
Widzialam dzis serduszko mojej dzidzi!! kamien z serca. Strasznie sie rano przestraszylam, bo jak wstalam to mialam na wkladce troche krwi - moze na 1/3 wkladki. Takiej ciemnej, strarej, ze sie tak brzydko wyraze. Zadnych boli do tego ale stan podzawalowy mialam. Poniewaz ginekolog polski przyjmuje tylko w weekend, musialam szukac czego innego. Znalazlam angielska prywatna przychodnie i udalo sie umowic na 15:30. Z dzidzia wszystko ok. Powiedziala, ze widzie gdzies tam pod troche krwi i pewnie bede mialam lekkie uplawy/plamienie ale zebym sie tym nie przejmowala, o ile nie bedzie to jakies naprawde duze krwawienie. Powiedziala tez o torbielu na prwym jajniku ale tez zebym sie nie przjmowala bo czesto w ciazy sie zdazaja i powinien sie wchlonoc okolo 12 tygodnia. :)

Airfix, no faktycznie co za strata :-D, całe szczęście, że macie ją z głowy ...i z domu ;-) Coś mi świta, że u Ewcik po CLO na tym etapie co u Ciebie też ginka nie widziała dużych pęcherzyków i nie dawała szans a potem jednak urosły i była piękna owulka, potem może poszukam jak to dokładnie było, będę mocno trzymać kciuki! A łykasz coś na obniżenie prolaktyny bo ona zaburza wydzielanie FSH, które to z kolei powoduje wzrost pęcherzyków?

mamawczesniaka
, super wieści (bijące serduszko to wyciskający łzy widok) i całe szczęście, że to krwawienie było niegroźne, czasem w ciąży pęknie jakieś naczynko, mi kilka razy zdarzyło się w pierwszej ciąży a USG nigdy nic groźnego nie wykazało (a zawsze po takich akcjach gnałam na USG).

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1​
Piranha​
dziewczynka
6​
TAK​
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK​
3​
Nullka​
dziewczynka
6​
TAK​
4​
Ann29​
dziewczynka
TAK​
5​
Truskafffka​
dziewczynka
TAK​
6​
Magda UK​
chłopiec
TAK​
7​
Czarna​
chłopiec
TAK​
8​
Elmo​
chłopiec
9​
Ewelin​
dziewczynka
6​
10​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
5​
11​
Polisia​
dziewczynka
6​
12​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
Dotychczasowa skuteczność 100%​

witam wszystkich

nie mam dzis normalnie na nic sily colin w nocy goraczka w dzien tez ciagle placze az sie zanosi z bolu widac ze go cos boli myslalam ze moze zeby bo ma rozwolnienie dawalam leki na goraczke i przeciwbolowe ale za duzo nie dalo pojechalismy do rodzinnego i wiecie co smiechu warte;/ lekarz zrobil mu usg zaduzo powietrza ma w brzuszku i caly twardy brzuch colin az nogi podnosi do gory jak placze nawet przez sen placze a lekrza nic nie dal bo mowi narazie nie jak do czwrtku nie minie to mam przysc bo moze nawet na wyrostek pujsc;/ i cos jeszcze ale duzo nie slyszalam bo tak colin plakal;/ i ciul dziecko do czwartku ma wyć z bolu;/ oni bardzo rzadko dawaja leki i w ogole a powiedzial ze nie bedzie mu na rozwolnienie jeszcze nic dawal bo jak by robil 10 kup dziennie to by bylo groznie ale 4-6 to nie :szok: chociaz by mu dal cos na to powietrze w tym brzuszku a niech sie meczy;/

mamawczesniaka gratuluje bijacego serduszka :)

Ostatnia edycja:
Jeszcze szybkie pytanie odnosnie paskow ph:
Lepsze 0-14 czy 4.0-7.0 ?
Z gory dziekuje :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny zobaczcie mój wykres i powiedzcie mi cos o nim
nie wykazał owu a moim zdaniem miałam w sobote ok 19
a jak z tem jakos nisko
dzieki :-)

Do góry