reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie babeczki:-).
Wylazłam z czytelni żeby się poradzić Was,które suplementy 'chłopczykowe' można stale przyjmować,nawet będąc we wczesnej ciąży. Kilka dni temu miałam próbę generalną w staraniach o synka,:baffled:ale wyszła piękna katastrofa..i dzieci raczej z tego nie będzie. Jednak chciałabym się upewnić,czy mogę brać nadal suplementy,żeby mieć ciągłość do września? Czy zrobić przerwę do czasu jak potwierdzę że ciąży nie ma?
ewelin ja nie pomogę,bo się nie znam na tym;-) ale wiedz że strasznie Wam kibicuję z ukrycia w tym wariactwie całym, elmo zresztą też,:rolleyes2:a przed Waszymi usg myślałam że zdechnę z nerwów przed kompem.
Pozdrawiam.

reklama
Ewelin, Elmo- ja także Wam kibicuje i zaciskam kciuki , chociaż jestem na forum od niedawna.
:-) myślę że Wam się napewno udało zaplanować upragnioną płeć:) .
pozdrawiam

Ewelin ja się nie znam więc pozostaje mi życzyć Tobie żeby to była córeczka.Ludzie są okropni, nie słuchaj ich, bierz pod uwagę tylko zdanie najbliższych ....... i nasze bo my też chcemy żeby to była dziewuszka:-)

Ewelin dzieki kochana. Nub Twojego bąbla faktycznie wyglada bardzo dziewczynkowo :tak: Masza racje, lekarz któremu jest to totalnie obojetne palnie cos bez zastanowienia a my siedzimy i analizujemy. Rozumiem Cie doskonale z tym ze nie mozesz spac w nocy, czy ze Ci sie plakac chce na sama mysl ze moze sie nie udac bo mnie tez to przesladuje. Chcialabym sie juz dowiedziec, zaczac zyc. Mam szanse w czwartek ale sycyerye watpie ze cos mi powie :baffled:

Ana87 ja rowniez mocno trzymam kciuki za Ciebie i wszstkie pozostale dziewczyny! Rzadziej sie odzwam ale kciuki sa caly czas!!!!!!!

Antosia tulam, przykro mi bardzo ze glupia malpa przyszla :-(
Elle widze ze test negatywny ale ja nadal zaciskam kciuki!

Viedzma dzieki ;-) napisz cos wiecej o swoich staraniach. Ja naleze do tych co wola nie ryzykowac i wszelkie suplementy po pierwszej probie odstawilam, tylko jak pewnie wiesz juz wtedy sie udalo czego i Tobie zycze. Jesli lykalas suplementy z 3 miesiace to smialo bzm odstawila do nowego cyklu ale moze Pirania cos lepiej doradzi. A co lykasz?

Ewelin ja nie ma nic przeciwko zeby "tak pomagac" chciałam wiedziec na ile to jest skuteczne a u Ciebie widze nuba na płasko równoległego wiec obstawiam ze Ci sie uda.

ewelin dla mnie to tezwyglada jak na dziewczynkę ale napewno najlepiej sie zna pirahna:) wiesz bo ludzie tacy sa nie chca zebys ty miala corke jakoni maja a jak nie maja to tym bardziej ci pewnie zycza syna bo im zal ze nie maja.. ja wiem ze tesciowa bedzie mi syna życzyła:) bo ona ma 3 :)

ewelin ja tez uwazam ze to dziewczynka :) moj synek na usg calkiem inaczej wygladał :) Taki brzuch miał do gory smiesznie :) a tu płaski nub, a daria ma racje, jak ktos chce córke to ci wszyscy "zyczliwi" zycza zebys na złość miała syna :)

Ja od dziś 8dc i staranka, ale normalnie ja wpadam w panike jak to PH co 15min musze obnizac, az w koncu sie wkurzylam zaaplikowalam Rephresh i spokoj :p

elmo zaczęliśmy starania w czerwcu,ale wtedy tylko z testami owu. Później trafiłam na ten wątek,lipiec odpuściłam,bo chciałam się lepiej przygotować,no i w sierpniu było drugie podejście. Także suplementy biore niecałe 2m-ce. :no:ale ten cykl spisuje na straty... :baffled:przed miziankiem zaaplikowałam Pre-seed z sodą,według sugestii na ulotce 3g,chodziłam,kucałam,nic nie wyciekło więc myślałam że dawko spoko...:baffled:ale było tak ślisko że w ogóle siebie nie 'czuliśmy',ja oczywiście orgazmu nie miałam,a M się namordował żeby dojść do finału. A po wszystkim stwierdził że za bardzo dziuple zaklajstrowałam:-D. Pół godz później było drugie podejście z finałem,ale ogólnie pierwszy strzał to jakaś katastrofa była.
Wiem że dużo dziewczyn tylko czyta,także polecam sprawdzić pre-seed wcześniej,żeby 'wyczuć' sprawe.
A łykam dużo,ale nie wszystko. Nie biorę ekstraktu z zielonej herbaty,no i nie wiem jak z tym cynkiem,i b-complex. Brać,czy nie brać.. Na razie tego nie stosuję. Poza tym wsio z listy Piranhy :rofl2: którą zresztą całuję wirtualnie w stopki za dobre rady,hehe..

Hey Hey !
Ewelin jak dla mnie to tez wygląda na dziewczynkę :tak:

Ufff a my dziś robiliśmy urodziny starszego... goście już poszli a od rana urwanie głowy, padam ;-)
Dobranoc :blink:

reklama
Hej wiedzma, jastosowałam Pre-seed z sodą w staraniach czerwcowych o synka, zobaczymy czy się udało. Przed godziną zero zastosowaliśmy dwa razy ten lubrykant, właśnie żeby przetestować. Ja nabierałam do aplikatora z zestawu mniej więcej 3g, potem przekładałam do kieliszka, dodawałam sodę, mieszałam i z powrotem wciągałam do aplikatora, więc zawsze trochę mniej się nabrało, choć starałam się wybrać do końca. Przed okresem płodnym u mnie było sucho więc nam bardzo podpasował ten żel. Pisali, żeby w toalecie lekko przeć, aby pozbyć się nadmiaru żelu. Ja tak robiłam, a muszę przyznać, że podczas staranek miałam dużo swojego płodnego śluzu. I był ok, udało się w pierwszym cyklu. Może spróbuj trochę mniej żelu zastosować, metodą prób i błędów.

Do góry