reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam niedzielnie!

Matik
, pH 6 byłoby fatalne, optymalne pH dla przeżywalności plemników zawiera się pomiędzy 7,0 a 8,5. Poniżej pH 6,9 plemniki giną w tempie wprost proporcjonalnym do wysokości pH. Z kolei pH 7 byłoby idealne - to najniższa wartość z zalecanych do zaplanowania dziewczynki
:-)

Ostatnia edycja:
reklama
IMGP1146.jpgDziewczyny dziś zrobiłam znowu test owu. i cały czas wychodzi coś takiego. PROSZE O WASZĄ WERYFIKACJĘ.

Załączniki

• IMGP1146.jpg
    IMGP1146.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 46
kindzia, ano 100% pewności nie ma, zwiększają się szanse w bardzo dużym stopniu ale jednak trzeba mieć na uwadze, że może się udać a więc tym samym przede wszystkim pragnąć kolejnego dziecka a nie tylko dziewczynki czy chłopca. Na razie w naszej forumowej tabelce jest skuteczność 100% ale uwzględniono tam tylko 6 osób, na pewno w miarę upływu czasu pojawią się jakieś osoby, które zrobiły wiele i im się nie udało i tym samym forumowa skuteczność spadnie do np. 90%. Im więcej przypadków weźmie się pod uwagę tym bardziej wiarygodna będzie statystyka. Należy też wziąć pod uwagę, że jednak większość z nas nie uwzględniła wszystkich 7 czynników (ja np. uwzględniłam 6, nie uwzględniłam odstępu od owulacji) co jeszcze bardziej zmniejszy skuteczność.

Piranha- ale czy to możliwe że robie testy już 6 dzień i nadal jest taki sam? odpuszczam sobie troszkę to myślenie moje bo mi na psychikę padnie:baffled:
a i tak wszystko pewnie poszło nie tak, bo dziś 17dc i było niespodziewane przytulanie:zawstydzona/y: a miałam skończyć 13dc.

Piraniu a gdzie Wasza forumowa tabelka jest? na 6 osobach nie mozna ocenic skutecznosci, musi byc przynajmniej 50-tka "przebadanych" , na 100 osbob jest 50/50 czyli Wasza 6 podwyzsza skutecznosc 56 / 44 jak do tej pory. No tak ale człowiek jak sie nastawi to zapomina/nie dopuszcza do siebie ze moze sie nie udac. Nie jest to metoda "sprawdzona" i nie mozna jej tak bardzo ufac tak mi sie wydaje.

Ostatnia edycja:
hejka dziewczyny no więc ja za moment wkleję test bo mnie przeraziłaś :szok: oki
ale wiesz Daria gdzie taki kupić?

o teraz jak patrzę na ten test to jest jaśniejszy ma 2 dni więc może dlatego ale do 7 na bank nie dobił bo moje paski mają skalę do 7 to aż takie ciemne niebyły ale ja nasienie wzięłam z siebie więc może się rozrzedziło? o ludu szok ale była ostatnio ciąż słaba fakt no super z głowy mi to teraz mi to nie wychodzi Pirania ratunku co teraz ta dieta aż tak narobiła?

Ana87 tak testy są negatywne czyli owu jeszcze nie ma widocznie masz później owu tak może być nie ma w tym nic złego spoko a jakie długie cykle masz?

Ostatnia edycja:
reklama
Ana87, no jasne, że możliwe :tak:, u mnie zaraz po @ były cienie na testach owulacyjnych, potem przez kilka dni taka blada kreseczka, potem ta kreska nagle ciemniała i kolejnego dnia test był już pozytywny.

kindzia, no właśnie o tym mówię, dopiero niedawno zaczęłam wprowadzać dane do tabeli i stąd na razie jest tylko 6 osób, dotychczasowa skuteczność 100% w naszej tabeli to zatem zapewne tymczasowy stan przejściowy ;-) Ta metoda (a raczej metody bo to szereg różnych czynników) jest bardziej przetestowana i sprawdzona na in-gender i tam skuteczność oszacowano na poziomie 80-90%. Przeprowadzano też badania na szczurach, które dowiodły, że odpowiednia dieta ma duży wpływ na płeć potomstwa, jak znajdę linka to zamieszczę.

Tabela staraczek, które uwzględniły minimum 5 z 7 czynników, w tym uwzględniły dietę i pH:
L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1​
Piranha dziewczynka
6​
TAK​
2​
Noemi dziewczynka
TAK​
3​
Nullka dziewczynka
TAK​
4​
Truskafffka dziewczynka
TAK​
5​
Magda UK chłopiec
TAK​
6​
Czarna chłopiec
TAK​
7​
Elmo chłopiec
8​
Ewelin dziewczynka
9​
Mamawczesniaka dziewczynka
10​
Polisia dziewczynka
Dotychczasowa skuteczność 100%

Jeśli znacie ilość czynników to podawajcie, da to większy obraz skuteczności :-)

Ostatnia edycja:
Do góry