reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix- przed chwilą zrobiłam test owu. i albo mi się zdaje albo kreska druga jest jeszcze mniej widoczna ni z wcześniej, praktycznie wcale. a śluz trochę taki jak białko kurze jednak w większości biały mętny. czy to możliwe że jest już po owu?

reklama
ja czekam jeszcze na potwierdzenie owu przez tempkę zakupiłam soki naturalne z ananasa i 1 dużego świeżego ananasa i będę jeść i pić to pomaga w zagnieżdżeniu bardzo zalecane po invitro i do zakwaszania :-)
a i pamiętajcie o popcornie smażonym na olivie z oliwek to na płodność :-)

Elmo robiłam test wczoraj w 10dc i niestety nic nie wyszło :-( spróbuję może jutro powtórzyć test ale powoli tracę nadzieję.
Ana87 moim zdaniem właśnie była u Ciebie owulacja i zawsze po śluz zmienia się na kremowy :tak:

testy leżą w koszu. mam ich dość już:( po moim początkowym badaniu szyjka jest wysoko i jest otwarta czyli niby okres płodny jest. a czy jak była owulacja to testy owu. już nie pokazują wcale drugiej kreski? chociaż okres płodnyjest jeszcze?

dziewczyny ja oszaleję tak sobie zaczęłam szukać testów na płeć ale nie tych badziewnych z moczu tylko z krwi iiiiiii
okazuje się że w Madrycie są już od ponad 1 prowadzone takie testy koszt 100euro :-)
oto link można się skontaktować gdzie można oddać próbkę krwi i czekać na wynik ok 4 dni mają być lub już są domowe ale tego jeszcze nie doczytałam ale w szoku jestem to jest aż niesamowite :-D
MYGEN | Estudios genéticos y microbiológicos

Ele87 to ty już testujesz kurka trzymam kciuki piękna tempka choć bez wszystkich dni szkoda bo byłoby więcej widać , trzymam kciuki i radzę robić najwcześniej dzień przed@ bo wcześniej to nic przyjemnego dowiedzieć się ze jest 2 kreska a okres i tak przychodzi ja tak ostatnio miałam nie chcę już tak i nikomu nie życzę tego

i takie tam
Conceive Plus. Jest on jednym z nielicznych tego typu preparatów przyjaznych spermie. Prostym domowym sposobem na nawilżenie jest stosowanie surowego białka jaja kurzego, którego konsystencja i pH są niezwykle zbliżone do płodnego śluzu szyjkowego i mogą ułatwiać zapłodnienie. Żel Conceive plus jest dostępny w naszym sklepie internetowym.
Guaifenesin (gwajafenezyna) – jest to składnik popularnych syropów od kaszlu, takich, jak Guajazyl i Robitussin. Ma on działanie rozwadniające wydzieliny ciała. Dlatego jest pomocny w rozrzedzeniu śluzu szyjkowego. Należy pamiętać, że guaifenesin nie zwiększa ilości wydzielanego śluzu, a jedynie go rozcieńcza. Jeden z eksperymentów, w którym badano wpływ guaifenesinu na śluz szyjkowy zaleca stosować go w dawce 3 x dziennie po 200 mg począwszy od piątego dnia cyklu, aż do wystąpienia owulacji4. Jeżeli po kilku dniach stosowania śluz nadal jest gęsty, można zwiększyć każdorazową dawkę do 400 mg. Syropy zawierające guaifenesin można kupić bez recepty w każdej aptece. Pamiętajmy, aby kupować tylko takie syropy, których jedynym składnikiem aktywnym jest guaifenesin – wiele syropów zawiera też substancje redukujące ilość wydzielin, a to jest przecież ostatnią rzeczą, której chcemy w tej sytuacji.
Pokarmy zasadowe – środowisko pochwy jest naturalnie kwaśne (i nieprzyjazne spermie) ale płodny śluz szyjkowy chroni przed nim plemniki i pozwala im przetrwać nawet kilka dni. Aby zwiększyć szanse plemników na przeżycie w ciele kobiety dobrze jest zwiększyć spożywanie pokarmów o zasadowym pH, a zredukować pokarmy zakwaszające organizm, w szczególności kawę, alkohol, mięso i nabiał, słodycze, a także mąkę pszenną i jej przetwory. Zaleca się natomiast spożywanie jak największej ilości warzyw i owoców, najlepiej pochodzących z upraw ekologicznych lub takich, gdzie nie używa się chemicznych nawozów i środków ochrony roślin. Powinno się także dokładnie przeżuwać pokarm, gdyż ślina ma alkalinizujący wpływ na spożywane pokarmy.

Ostatnia edycja:
ewelin, zdjęcie pierwsze to dziewczynka (nub jest płasko ułożony) a drugie to chłopiec (nub trochę odstaje w górę względem dolnej części kręgosłupa) :-)

klaudia
, jeśli zależy Ci na odstępie 2-3 dni (najlepszy odstęp przy planowaniu dziewczynki) to odpuściłabym dziś.

Elmo
, naprawdę rozumiem Ciebie doskonale, ja gdy o czymś mocno marzę to naprawdę aż wyć mi się chce, nie potrafię na niczym innym skupić myśli i co najgorsze nie potrafię odpuścić ...czego w sobie często nie lubię bo naprawdę to czasem życie utrudnia ...ale czasem też pozwala zdobyć coś co innych by już dawno zniechęciło. Jaka szkoda, że nie masz nagrania z USG. A kiedy kolejna wizyta?

Matik, nie puszczam kciuków, super wykresik, mówiłam że owulka tuż tuż. A to pH 6 spermy to chyba pomyłka? :-)

kindzia
, na in-gender wspominano o skuteczności 80% przy uwzględnieniu wszystkich czynników, spotkałam się też ze stwierdzeniem o skuteczności 90%, w każdym razie pozostaje 10-20% na nieudane zaplanowanie, tak więc zawsze powtarzam, że należy przede wszystkim pragnąć kolejnego dziecka a nie próbować tylko dlatego, że chce się mieć daną płeć.

Ana87
, ta dawka witaminy B6 nic kompletnie nie zdziała, czytałam, że dopiero dawki powyżej 50 mg wpływają na zmniejszenie wydzielania prolaktyny a tym samym wzrost poziomu progesteronu (a o to mniej więcej chodzi przy planowaniu córeczki). To czy po owulacji testy pokazują drugą kreskę zależy od tego jak szybko spada poziom LH w Twoim organizmie, u jednych dziewczyn spada on tak szybko, że ciężko wyłapać moment pozytywnego testu a u innych test jest pozytywny przez np. 2 dni, u mnie np. LH spada bardzo powoli więc ciężko mi było przegapić pik LH.

reklama
Do góry