Hej babeczki!
Cofnęłam się tylko do strony 6822 a po przeczytaniu 2 stron wróciłam do 6829, więcej nie dam rady.
Ana87, witaj, oto przepis:
Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.
Woda powinna być destylowana lub demineralizowana. Ja mam filtr RO z którego leci woda o wartości TDS=0 jak w destylówce :-) Jeśli bardzo marzysz o córeczce to według mnie wato poczekać te 6 tygodni
A łykasz odpowiednie dawki B6 i Mg czy apteczne a więc dość niskie?
basik77, witaj i zostań z nami!
Elmo, kochana, nie będę pocieszać bo mogę się domyślić co czujesz (a ja niestety kiedy o czymś mocno marzę to często nie potrafię myśleć o niczym innym i zaakceptować fakt, że marzenie pozostanie tylko w sferze marzeń). Nie będę też pisać, że to synek bo obie wiemy, że pewności nie ma ...obie też wiemy, że kimkolwiek jest to dzieciątko to będziesz je kochać z całych sił i nie zamieniłabyś je na żadne inne. Ze zdjęcia które kiedyś wkleiłaś ciężko określić płeć bo niby nub wydaje się być wysoko ale jednak widoczna jest tylko końcówka a jej ułożenie sugeruje płaskie położenie nuba, Ty jednak widziałaś na USG, że on sterczy w górę więc szanse na synka są spore. Dziwne trochę to co powiedział lekarz bo w 14 tygodniu obie płcie mają wciąż wyraźne, odstające wyrostki ale ułożone już pod zdecydowanie innym kątem, poniżej zdjęcie chłopca i dziewczynki z 14 tygodnia.
Zobacz załącznik 579236Zobacz załącznik 579237
Przeczytaj ku pokrzepieniu ten tekst:
At 14 weeks the baby STILL has a nub, BOY and GIRL.. this is why like 98% of OBs will not give even a guess until the 20 week scan. even still at 14 weeks both boy and girls are VERY similar, the main difference is the angle of it, boys would be 30 degrees and higher to the spine, girls 30 degrees and under to the spine.
Moja lekarka powiedziała mi o synku w 13 tygodniu i 5 dniu ale ona jest świetna w rozpoznawaniu płci, wielu lekarzy po prostu tego nie potrafi i nie wierzę, że lekarz nie widział żadnego wyrostka skoro w tym wieku obie płcie mają wciąż bardzo podobnego nuba. Wygłaskaj ode mnie małą kinderniespodziankę (a raczej jej mieszkanko :-)), ja wciąż nie przekreślam faktu, że założysz za kilka miesięcy tej niespodziance niebieskie śpioszki. Jestem z Tobą!
krystiamartin, piękny, książkowy wykres, najładniejszy z dotychczasowych bo w tych poprzednich zawsze czegoś brakowało, trzymam za Ciebie z całych sił kciuki.
Matik, pięknie estrogeny rosną, będzie z tego ładna owulka :-) A M niech łyka, naprawdę w ogromnych stopniu pomogą a na efekty trzeba poczekać często około 3 miesiące bo tyle trwa spermatogeneza.
Daria, super, że plamienia ustały, może faktycznie pod wpływem rozrostu macicy łożysko zostało przesunięte wyżej, trzymam za to kciuki.
mamakaja, na TSH i prolaktynę nie jest za późno, jeśli chcesz robić też LH i FSH to lepiej chyba w 2 dc jak w 5.
Oczy niebieskie, super, że mdłości znikają, ja wspominam je jakoś coś najgorszego z całej ciąży, gorszego jak CC hehehe
mamawczesniaka, z zakwaszaczy infekcjom sprzyjają głównie tylko irygacje, z uwagi na bardzo niskie pH i sposób ich wprowadzania mogą wybić i wymyć dużą część flory bakteryjnej, wszelkie pozostałe zalecane tu preparaty powinny być bezpieczne.
Polisia, zacznie się jak u mnie po skończeniu 7-8 tygodnia, zobaczysz, jeszcze zatęsknisz za brakiem objawów :-) Mi też dłużyło się nieludzko do pierwszej wizyty (a miałam ją w końcówce 7 tygodnia), będzie dobrze, z naszymi kciukami nie ma innej opcji.