reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ewelin dzięki :) Sorki że ja tak o sobie cały czas ale po prostu nie mam się komu wygadać ....
Czasami obcy lepiej zrozumieją
a wracając do tematu planowania, wczoraj z ciekawości jak Kevinka pisala włożyłam pół tabletki witaminy C, bo miałam wysokie ph około 6 i po paru godzinach ładnie mi obniżyło do ok 4,5

Cześć dziewczyny. postanowiłam do Was napisać i doradzić się . rozpoczęłam starania o drugie dziecko i nie ukrywam że pragnęłabym córki. ma 4 letniego syna. to mój drugi cykl starań, w poprzednim zakończyłam starania w 11 dniu cyklu przy cyklach 30 dniowych. w trakcie złapało mnie przeziębienie no i nic nie wyszło, miesiączka tylko spóźniła się o 3 dni:( zakupiłam testy owulacyjne i dziś jest 13 dzień mojego cyklu , testy pokazują drugą kreseczkę jednak bardzo słabo widoczną. myślałam by wycelować w dziewczynke przed owulacją. jednak gdy zaczęłam Was czytać widze że nie jest to takie proste, przytulanie przed owulacją jest tylko jednym z 7 czynników które bierzecie pod uwagę. proszę doradźcie czy jest szansa na dziewczynke? myślałam że dziś czyli 13 dzień cyklu będzie ostatni dzień przytulania , ale może jednak polegać na testach owu. ? i przytulać się do momentu aż dwie kreski będą jednakowo ciemne? proszę o zrozumienie i rade. pozdrawiam

Ewelin, to czekamy na fotkę ;-)super że zdrówko dzidzi potwierdzone, ja też myślę, że skoro nic nie widać to dobry znak :-D

Matik, masakra co musiałaś przeżywać, tak bym chciała, żebyś mogła w końcu mieć upragnionego bobaska... bardzo Ci tego życzę!
Co do aspiryny to wiem tylko tyle, że w ciąży nie wolno, ale jestem w stanie uwierzyć że w uzasadnionych przypadkach rozrzedzenie krwi może pomóc.

Lukaa, dobrze że się nie poddajesz, będziemy wszystkie trzymać kciuki, żeby tym razem zabieg się udał :tak:

Elmo, ale ci zazdroszczę tego "plumkania" :-D Pamiętam jak to było... już nie mogę się doczekać :-D

Ana, witaj.
Wszystko zależy od tego kiedy masz owulację. Przy cyklach 30-dniowych możesz ją mieć dopiero w 18-19dc i wtedy odstęp miałabyś aż 4-5 dniowy, więc małe szanse na zapłodnienie.
Testy owulacyjne są dobre jeśli stosujesz je przez kilka cykli, tzn wiesz tak wyglądają kiedy są pozytywne, np. przez trzy dni wychodzi blada druga kreska a dopiero potem ciemna.
A może zauważasz u siebie inne objawy owulacji - śluz, bóle?
Tak, masz rację, tutaj dziewczyny nie patrzą tylko na odstęp, ale przede wszytkim na zakwaszanie śluzu, tuż przed owulacją śluz jest płodny i zasadowy, dlatego łatwiej począć wtedy chłopca, chyba, że się śluz zakwasi dietą, suplementami itd.
Domyślam się, że chcesz szybko zajść a nie czekać kilka miesięcy, doradziłabym Ci więc tak:
- jeśli wiesz dokładnie kiedy masz owulację, to spróbuj zrobić odstęp 2-3 dniowy, lub spróbuj wycelować w metodę O+12, czyli współżyć około 8-20 godzin po owulacji, ale musisz wtedy dokładnie znać moment owu.
- jeśli nie masz pojęcia kiedy masz owu to na Twoim miejscu starałabym się aż do momentu pojawienia się płodnego śluzu, zwykle taki jest 2-3 dni przed owu, w samą owulacje zwykle znika - jak zniknie też możesz próbować - ogólnie "niepłodny", kremowy śluz sprzyja plemnikom "dziewczynkowym", więc możesz się nim kierować.

Może Dziewczyny jeszcze coś innego poradzą, ja tu jestem trochę "świeżynka" :-p

A tak a propos O+12 to ostatnio się dowiedziałam od mojej mamy że ja jestem z O+12 :rofl2: Rozmawiamy sobie o planowaniu i ja mówię, że to podobno nie do końca sprawdza się ten odstęp, że na dziewczynkę trzeba 3-4 dni przed owu, a ona na to jasne że nie, bo trzeba po, ja to wiedziałam i mam ciebie ;-)

Anna - Araki bardzo dobre zalecenia co do rozpoznawania śluzu.Anna Na dziewczynkę musi byc kremowy, lepki a nie ciągliwy. A bierzesz wapń, magnez-to ważne suplementy jesli się starasz o dziewczynkę? możesz tez zakupic sobie żurawinę(zakwasza), jedz nabiał, kefiry, jogurty. Mozesz się podmywac LactacydFemina Plus o obniżonym ph-3,5. Dobrze wymywa śluz plodny. Przed stranaimi możesz zrobic irygacje z cytryny z wodą. Dużo z nas przed staraniami uzywa sylku, to lubrykant naturalny z kiwi(zakwasza). Także jak widzisz zakwaszamy się, sam odstęp to za mało. A jesli potrafisz wyczuć moment owulacji to straj się zadziałć 12 godzin po Owulacji (podobno skuteczna metoda). Mozna tez uzywac przed owulacją do ochwowo LActovaginal czy polykac Lacibios femina. pomagaja utrzymac ph poniezej 5.

araki- dziękuje za odpowiedz. a co do owulacji to nie mam pojęcia kiedy mam, dlatego kupiłam testy. w poprzednim miesiącu miesiączka mi się poprzestawiała, tak że cykle mam już nieregularne, ogólnie były ok. 30 dniowe.
chciałabym zajść w tym miesiącu:) obczytałam cały internet - jak zaplanować dziewczynke, i tam pisali przedewszystkim żeby celować nawet 3 -4 dni przed owulacją. a o metodzie 0+12 nie słyszałam nigdy. obczytałam że jak jest bardzo blisko owulacji i po niej to już chłopczyk. proszę przybliż mi coś o tej metodzie

wow Araki naprawdę, czyli to superanckie potwierdzenie tej metody. Czyli już wcześniej ludzie wiedzieli o takiej metodzie.Ta metoda O+12 jest również wykorzystywana przez babycomp-komputer cyklu z dodatkiem planowania płci. Powiedziła cos twoja mama jeszcze na ten temat?

reklama
ewelin00- dziękuje za zebranie wszystkiego o zakwaszaniu.:) nie łykam żadnych witamin ani nic, zero magnezu ani wapnia. a dieta to ogólnie wszystko. lactovaginal zdaje się ze mam -jak go stosować ? przed współżyciem? ile wody z cytryną pić? przepraszam że tak dopytuje ,żałuje że tak pźno trafiłam na Was:(

Do góry