reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

I ja chciałabym dołączyć do Was.
Marzę o dziewczynce, ale z tych naszych staranek to bardziej chłopak wychodzi :-)

Ovufriend zmienił mi termin owulacji, jednak wg mnie był to 13.08 - czyli szanse na dziewczynke są.

Zobaczymy co będzie i czy będzie :sorry2: Prosiłabym o dodanie mnie do listy staraczek.

Termin @ 22.08.2013
Cykl starań 2
OM 26.07.2013
Chcę dziewczynke

A za wszystkie starające się trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

reklama
Hej dziewczyny.

Wspaniałe wiesci dzis :-)

POLISIA ARAKI MATIK moje wielkie gratulacje! Życze wam spokojnuch lekkich i zdrowych ciąż, no i wymarzonych ślicznych córeczek! :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&

Mamawczesniaka fajny suwaczek ;-)
Antosiu kochana ja mysle ze owulka byla, badz dobrej mysli, wiesz ze tempka moze skoczyc przed jak i 3 dni po owu. Zatem jutro bedzie skok po niebiosa. &&&&&&&&&&&&&&&&&
Roszpunka fajna tabelka ale tak jak ktos powiedzial tego typu statystyki moga byc troszku niemiarodajne, jeden sie naprawde przyklada, inny mniej, no ale jakis obraz bedzie. Przesle Ci dane na pv.
Elle niech i u Ciebie bedzie to juz ostatni cykl staran &&&&&&&&&&&&&&

Co tam jeszcze u was....
Mam nadzieje ze was ominie "przyjemnosc" mdłosci. To tak uprzyksza zycie ze masakra. U mnie juz lepiej ale nadal dzien bez drzemki jest dniem straconym. Jednak jest lepiej. 13 tyg wow jeszcze z 2 i moj dzidzius pokaze co tam ma miedzy nozkami.
Elle i wszytskim dziekuje za slowa pocieszenia. Mam nadzieje ze macie racje ale staram sie juz tak nie nakrecac na forum ;-)

Dorcia jeszcze bedziesz miala swojego upragnionego synka :tak: &&&&&&&&&

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ łapcie i niech pokazują sie kolejne II ;-)

Macy, ja też się nie staram, ale wpisałam siebie. Jeśli chcesz to mogę cię wykasować, ale równie dobrze możesz zostać, tylko nie podawać danych. A co do kasoku, to wiem, że nie stosowała tych sposobów, więc może oznaczę u niej płeć znakiem zapytania, będzie wiadomo, że starała się o dzidzię, nie o konkretną płeć.

Elmo, śpij kochana ile możesz. Mam nadzieję, że w końcu te mdłości ci odpuszczą. Wiem, że tabelka będzie nie do końca miarodajna, jeśli chodzi o płcie, ale łatwiej będzie się połapać ile komu zostało do porodu itd. :tak:

no na forum dzisiaj bardzo gorąco :tak:
ja chyba zaliczę dzisiejszy test za pozytywny bo kreski są takie same ale dopiero druga ściemniała po 10minutach tak był tylko cień... chyba będziemy się dziś jeszcze starać... żaluję że wczoraj nie było przytulanek ale mojego M nie było i nie było jak :-( jeszcze dziś zrobię wieczorem test i ciekawe czy kreska od razu się pojawi bo ostatnio miałam tak że najpierw była taka sama jak kontrolna a na drugi dzień testowa pojawiła się pierwsza i była ciemniejsza od kontrolnej i wtedy wieczorem czułam silny ból. więc chyba jeszcze dziś zadziałamy... dziewczyny przypomnijcie bo już się zagubiłam czy seks co 2 dni czasami nie wzmacnia męskich plemników? wiem że codzienny osłabia i chyba co 4 dzień męskich jest najwięcej a jak jest co drugi dzień ;-)?

Elle co 2 dzien jest ok, wzmacnianie jest co 3, 4 dni. Spokojnie, wyluzuj sie i baw sie dobrze ;-) Ph niskie i do dzieła.

Elmo dziękuje Kochana za odp. to mnie trochę uspokoiłaś :tak: bo już biedny M dostał rano reprymendę że jego wyjście z kumplami zawaliło nasz cykl :-D tak ph mam cały czas niskie i dziś mam troszkę płodnego śluzu którego ph wynosi 4,5 więc jest ok ;-)

Matik przeoczyłam przez to, ze dzisiaj czytam z telefonu! O rany gratki w końcu!!!

dziewczyny dzięki za miłe słowa, ja jutro testuje i wtedy uwierze ;)
alez bedą wesołe kwietniowki

mamawczesniaka u mnie już sluzu płodnego nie ma, jest sucho, owulka była gdzieś 6-tego sierpnia, jeszcze z tydzień i @ przyjdzie, cały czas wychodzi 5-5,5 PH. Zobacze co będzie po @ , ale jak znów koło 5-ciu, więc mogą nici wyjść z dziewczynki. Jakimi paskami mierzyłaś PH? firmy Merc? takimi z dwoma czy z czterema polami?
Może niech któraś wstawi które najlepsze te paski, bo ja znalazlam 3 rodzaje na allegro, różniły się ilością pól i potem kolorami tych pól z ktorych odczytuje się wynik.
To może napiszę co biorę,może ktoś mi poradzi jak to PH jeszcze zbić. Wapn w postaci cytrynianu-1 tabletka zawiera 250mg wapnia ( sole wapniowe kwasu cytrynowego 1220mg)- biorę 2 tabletki, magnez tez w postaci cytrynianiu 100mg też 2 tabletki= 200mg magnezu, wit C - 1000mg, wit b6 - 100mg,kwas foliowy - 800mg i oczywiscie Letrox50 na tarczyce i to tyle, zjadam głownie nabiał,serki, jogurty,piję pepsi ale normalną, to jak cola light lepsza to się przestawie ;) Ile tej coli wypijałyście? ;)

Airfix ja kupowalam paski na angielskim eBayu wiec nie pomoge. Ja bralam takze tabletki zurawinowe na zakwaszenie i pilam cole ale nie light. Uzywalam tez do higieny intymnej plynu o PH 3,5

reklama
mamawczesniaka a podałabyś mi firme tego płynu do higieny? jesli nie można na forum to na PW. Bo ja nigdy na to nie zwracałam uwagi, a z ciekawości zmierzyłam PH tego mojego Biedronkowego i ma PH 5. A i tak przecież często się z niego korzysta, więc na pewno coś by pomógł.

Do góry