reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
czesc babeczki
czy ktoś mnie tu jeszcze pamieta?
przyszlam sie zameldowac, dawno nie bylam, chyba ze 2 tyg

suwaczki ciężarowek lecą jak szalone ;0 zyczę spokojnej ciąży jak sie czujecie brzuchatki?
za staraczki zaciskam kciuki:)

u nas ok, młody ma juz 2,5 miesiaca, jest super bobasem, ale i tak mnie serduszko zabolało jak sie dowiedzialam, ze moj byly chlopak został tatusiem córeczki, eh marzenie o dziewczynce mnie nie opuszcza, boje sie, ze nie zdołam posiasc tak ogromnej wiedzy przed starankami i panicznie boje sie niepowodzenia, mialam przeciez taka kiepska ciaze (w sensie psychicznym)ze swiadomoscia, ze mam w brzuchu drugiego chłopca, a trzeciego bym chyba nie przezyla, ostatnio nawet w wiadomosciach czytalam o dziewczynie, która urodzila 12go syna i ma nadzieje, ze kolejna bedzie coreczka, ja po 12 razach bym chyba wyladowala w wariatkowie:)))))
sciskam Was bardzo bardzo mocno:))))))

Phoebe tak, jak napisała Roszpunka, chodzenie w ciazy w takie upały to było straszne, miałam mega spuchnięte wszystko, źle się czułam.

Co do pasków Roszpunka, Airfix ja mam takie jak tu Paski pH- do badania pH pochwy 100 szt (3441878629) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Klaudia pewnie masz rację, że zima też nieciekawa na rodzenie :)

Maggie dzięukuję :)

Matik a Ty wcześniej rodziłaś wiosną? na kiedy teraz masz termin?

Mama Kubulki w sumie to pewnie każda z nas Cię rozumie ;-) ściskam Cię mocno i myślę, że dopoki nie oswoisz się z myślą, że jak będzie chłopiec to też spoko to nie ma co się starać, bo zawsze może być różnie :)
co do separacji już z kilka razy był ten wątek na tym forum, poszukaj w wyszukiwarce, bo nie pamiętam gdzie dokładnie ;-)

No a teraz ja, tak jestem w ciązy, rany chyba muszę w to uwierzyć :)
termin mam na 16 lub 20.04 :) no to kwietniówka, raaaaaaaju! a tutaj dla Was mój dzisiejszy test. 15 dpo, test klasyczny czułość 25.

test-pozytyw.jpg

kreska wciąż jaśniejsza, ale już na teście 25 więc OK :) poprzedniej ciąży też tak miałam, widać jakoś mega póxno dochodzi u mnie do zagnieżdzenia albo mam niskie hcg jakkolwiek jest pozytyw :)

wieczorem Wam napiszę co robiłam póki pamiętam :) a teraz idę ochłonąć i w ogóle, aaaaa :) dzięki za wsparcie! bardzo

Załączniki

• test-pozytyw.jpg
    test-pozytyw.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 40
Cześć!

Ja z rana bo kurier mnie obudził

Polisia- bardzo się cieszę!:-) Oficjalne gratulacje! Niech CI się wiedzie w tej upragnionej ciąży! Widzisz, tak jak myślałam , że te Bobotesty o czułości 10 nie kłamią po swoich z nimi doświadczeniach, także jak na nich coś wychodzi nawet po długim czasie to jest to ciąża!
Bądź szczęśliwa Perełko!:-)

A ja się szykuję na laparoskopię, jutro idę do szpitala, a w środę laparo, coraz bardziej zaczynam się bać, i najchętniej gdzieś bym uciekła.

Witajcie.

Polisia zatem ja pierwsza WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! Ależ się cieszę, super! :tak: Powodzenia zycze i zdrowej ciazy!

Przyszła wstrętna @ po 4 dniach spóznienia :no:
więc zaczynam 2-gi cykl starań o córeczke a 1-szy z wami kobitki
więc witaminy juz biore od 2-ch tygodni a sylk i paski ph zamówione
bedzie dokładne mierzenie tem badanie śluzu bo cykl przesunął mi sie z 28 na 31 wiec nie mam pojęcia co jest:baffled:
kobitki powiedzcie mi jak moge wstawic mój wykres z ovufriend żebyscie były na bieżąco i mogły mi pomóc doradzic:happy2:
życze miłego dnia

Hejka, przeczytałam tylko pierwsze strony bo tyle tych postów było a zaraz Krzyś się obudzi i się zacznie poranny maraton :-)

Roszpunka, ciąży biochemicznej nie widać na USG, to tak wczesna ciąża, że na USG jeszcze nic kompletnie nie widać - ani pęcherzyka ani tym bardziej zarodka. Ciąża ta usuwana jest albo w terminie @ albo kilka dni później, czasem okres bywa obfitszy jako, że trochę zwiększone ilości progesteronu zdążyły bardziej ukrwić śluzówkę macicy. Niektóre leki (np. Pregnyl) powodują pozytywny test ciążowy.

Araki, kolejna radosna wiadomość, śliczna kreska na teście (mojej pierwszej kreski w 12 dpo to żaden aparat by nie wychwycił), GRATULUJĘ z całego serca!

Antosia
, po pierwszym nieudanym piku są normalne objawy jak po owulacji czyli śluz zmienia się na lepki a szyjka twardnieje, ja bym codziennie choć jeden test robiła by niczego nie przegapić, trzymam mocno kciuki!

Polisia, piękna krecha więc teraz nareszcie mogę Ci w pełni pogratulować, ale się cieszę!

Matik
, czułam, że to ten cykl, ale się cieszę, MEGA GRATULACJE! Ale się ciąże sypią na naszym forum, oby tak dalej!

Wczoraj wracając do domu zaczęłam liczyć słowa, którymi posługuje się Kaja i nie licząc słów typu brum, brum czy odgłosów wydawanych przez poszczególne zwierzątka to doszłam do 22 sztuk :-), miła odmiana po tym jak Krzysiu długo nic kompletnie nie mówił :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry