reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A wiecie na czym mi zalezy ? Boje sie plamienia, bo plamilam w pierwszej ciazy i mialam zagrozona. Mam prace w ktorej nosze ciezkie pakunki, latam po schodach. Chce wiedziec jesli bede w ciazy predko zeby uniknac tego ryzyka. Do tego wspominalam tu kiedys ze mam podwojna macice, co zwieksza ryzyko poronien. .

reklama
Hej dziewczyny :)
Witam wszystkie nowe staraczki i życzę szybkiego brzusia. Ja w środę zaczynam 11tyd jak ten czas szybko leci ☺. Czuję się kiepsko, mdłości, wymioty I osłabienie to normalka. Chyba tak już moja natura, bo każdą ciążę tak źle przechodzę :(.
Zaglądam czasami do Was, tylko nie zawsze mam siłę pisać. Oczywiście kibicuję Wam nadal i czekam na dobre wieści.
Ja dziś byłam na badaniach z krwi - podstawowe na początku ciąży. Za 2 tyg mam prenatalne i czekam na nie jak na szpilkach. Chciałbym już wiedzieć, że wszystko jest ok.
Przeszła mi mania, że musi być dziewczynka ;) jak będzie 3 chłopak też będzie ok oby zdrowy :). W razie co mam całą wyprawkę. Chociaż śmieje się, że to mała laska, bo laski są wredne i dlatego tak mi dokucza. ;)

Arya gratulacje i oby wszystko wyszło ok. Życzę upragnionej córeczki-moze akurat sie uda i bracia bedą mieli mała siostrzyczkę Ja w ostatniej ciazy to do końca myślałam ze sie lekarze myślą i bedzie córa. Ale moja znajoma bo była tak samo w ciazy urodziła bardzo chorego syna który po 30 dniach zmarł w urodziny mojego! Wiec ważne zeby zdrowe

Hej dziewczyny :)
Witam wszystkie nowe staraczki i życzę szybkiego brzusia. Ja w środę zaczynam 11tyd jak ten czas szybko leci ☺. Czuję się kiepsko, mdłości, wymioty I osłabienie to normalka. Chyba tak już moja natura, bo każdą ciążę tak źle przechodzę :(.
Zaglądam czasami do Was, tylko nie zawsze mam siłę pisać. Oczywiście kibicuję Wam nadal i czekam na dobre wieści.
Ja dziś byłam na badaniach z krwi - podstawowe na początku ciąży. Za 2 tyg mam prenatalne i czekam na nie jak na szpilkach. Chciałbym już wiedzieć, że wszystko jest ok.
Przeszła mi mania, że musi być dziewczynka ;) jak będzie 3 chłopak też będzie ok oby zdrowy :). W razie co mam całą wyprawkę. Chociaż śmieje się, że to mała laska, bo laski są wredne i dlatego tak mi dokucza. ;)

Wspaniale, trzymamy kciuki za spokojna zdrowa ciaze kochana !:)

Arya ale leci czas :-) ja dziś 17ty zaczęłam i dzidziuś do mnie pukał dziś pierwszy raz :-)
to kiedy masz usg genetyczne?

Katja ale jak zrobisz test w srode to może już coś być widoczne :-) kciukI!
Hej, to prawda bardzo szybko. Dopiero Wam powiedziałam, że jestem w ciąży a tu już prawie 11t. Usg mam 27go października i robię usg+ badanie krwi. W poprzedniej ciąży też miałam obydwa.
Elena, trzymam kciuki żeby została dziewczynka ale na pewno tak :) super:)
Jak się czujesz? Minęły Ci wszystkie dolegliwości I trymestru? :)

reklama
No to trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i aby była wymarzona dziewczynka :-)

Ja już dobrze się czuje, ale zdarzają mi się wymioty poranne na widok i zapach wędliny jak np wczoraj :) coś ona wyjatkowo mi nie lezy od początku ciązy, zjadłam może z 5 plasterków od początku ciąży.
A Ty jak się czujesz? pamietasz jak z chłopcami znosiłaś ciąże?

Do góry