reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Millo U mnie też był ten efekt :) Potas rósł. ..Czytałam na ten temat i w skrócie to organizm się broni :) bo musi mieć potas np do pracy serca. U mnie pomogło dostarczanie nie dużych ilości potasu (zresztą w zleceniach na córkę też pisze o potasie ile przyjmowac), po owulacji pozwalalam sobie na zupkę pomidorową :) raz lub dwa. No i u mnie za nic magnez i wapń nie chciał rosnąć,stał jak zaklety tak było przy pierwszym planowaniu ( u mnie jak widać trzeba było trochę czasu żeby mi sprzyjało ). Np. Przy trzecim planowaniu doszłam do tego ze wapń nie rośnie mi po serkach wzbogaconych w wapń,a rośnie po zwykłej kanapce z serem białym. A wiadomo ze więcej pociagne na bułce z serkem białym niż po zjedzeniu 1 serka- bo tak było trudno do obiadu dotrzymać. U mnie wszystko metoda prób i błędów było. Podjęłam decyzję o planowaniu, czy to coś dało faktycznie czy nie, ale wiem ze zrobiłam i spróbowałam zrobić ile mogłam.

Airfix Ty to masz wiedze!!!Nie mogl byc u Ciebie nikt inny niz girl:)hehe

Martwie sie teraz ta owulacja bo jak jednak jest dzisiaj to lipa straszna bo zas odstep 3 dni wyszedl i nic z tego nie bedzie.Cholera jasna..
Myslicie ze jak pojde do gina to jak byla owulka wczoraj to zobaczy jeszcze ten plyn?

Testu nie pokaze bo jestem juz w pracy, ale robilam z porannego moczu, wszystko wg zalecen. Ale no co.. No ludze sie ze u mnie wolno hcg poprostu przyrasta :p jak w pierwszej ciazy. Czyli test pozytywn dopiero tydzien po terminie @. Tam juz w ogole nadzieji u mnie nie bylo wowczas a tu nagle..:) objawow nie mam @ , nie bola mnie piersi ani nic. Moze lekko czuje prawy jajnik ale niewiem czy sobie nie wkrecam :) wczoraj byly serduszka, mam wrazenie ze "po" mnie pieklo jakos , niewiem. . Dzisiaj przyjmuje moj kolega gin, niewiem czy sie do niego wybrac ale boje sie ze za wczesnie :( najlepsza bylaby beta.... Ale jakos sie cykam:p w ogole mdleje przy pobieraniu krwi :)

A ja dziewczyny diety w ogole nie stosuje znaczy jem duzo nabialu i slodkiego :D ale bez pomidorow i ziemniakow nie wyzyje.

W ogole to wyluzowalam troche wczoraj mnie takie przemyslenia naszly ze jak nie bedzie dziecka tez bedzie fajnie ..bo teraz mam taki luz finansowy a jak bedzie dziecko to wiadomo wiele wyrzeczen... a teraz mozemy pozwolic sobie na wszystko ...dziecko juz duze moge go zawsze z mama zostawic i wyjsc gdziekolwiek..

Wiadomo dziecka mi to nie zastapi ale tak sobie to wytlumaczylam i mi lepiej:-) .Po kazdym nie udanym cyklu kupuje sobie cos ekstra moze to glupie ale taki sposob na radzenie sobie z porazka znalazlam.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antonia Ulotek nie czytaj hahah Całe miesiące to brałam przed staraniami, a w cyklach staraniowych bierzesz do owulacji bo żurawina powoduje poronienia.

Millo Ja ma forum chyba 3lata jestem, miałam to szczęście ze poznałam wiele fantastycznych dziewczyn z dużą wiedzą za co szczególnie dziękuję, przede wszystkim Piranhi. Wcześniej do planowania podchodzilysmy wręcz obsesyjnie - nie wszyscy,żeby kogoś nie urazić. Pilnowalysmy ilości suplementów, diety,badań, obłęd. Jeśli ktoś ma marzenie ,warto walczyć o nie, choć już po ujrzeniu dwóch kresek plec przestaje być tak ważna,a jeszcze moje 5lat starań i poronienia uświadamiają że nie na wszystko mamy wpływ i wtedy też płeć to nie gra roli. Jednak staralam sie stosowac do zalecen i zrobilam ile moglam, głównie też dlatego że u mnie w rodzinie urodził się 8-my chłopiec, od strony mojej i męża są praktycznie same chłopaki, męża brat ma tylko corki- ale tam nabiał odchodzi od zawsze,mleczarnie mają-może to mialo wpływ. A tak same chlopaki:)

Do góry