reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia Ja tak jak porannakawa skłaniam się w stronę śluzu, a raczej jego małej ilości lub braku (ma być mniej niż przed staraniami które dały synka -ja tak tłumaczę;) , jeśli normalnie macie dużo i mega rozciagliwy,a przyjdzie cykl gdzie będzie go choć połowę mniej wtedy jak najbardziej na plus. Ph na pewno 4,0 nie miałam bo meczylam się z grzybica i jedyne co osiagalam już nawet nie dla planowania,a ulgi w pieczeniu itd to lactovaginalem 4,5-4,7.Potem rosło do 5,5, wiec co wieczór dawalam Lactovaginal i na zmianę Iladian. Starania były rano na luzie bo przecież do owulacji daleko miało być (wieczorem lactivaginal dalam) A rano ph nie mierzylam. Potem lezalam z godzinę, umylam się szybko i na zakupy. Koło 11 dałam znów lactovaginal bo zaczęło piec znów, i myślę ze pewnie wieczorem poprawkę w staraniach zrobimy. Ja wieczorem test robię,a tu pik w 12dc i panika hehe bo skąd,jak to. Więc owulacje przewidywalam rano,wieczorem na noc iladian dałam jak co wieczór. Rano owulacji nie bylo,dopiero w 13dc ok 23.Więc odstęp min 40h wyszedł.

Millo Mi też ph nie chciało spadać tak jak trzeba.Nie doszłam do tego żeby mieć 4,0-4,5. Jakie bierzesz suplementy? Czy to cytryniany? Mi np ph podnosiła Wit C ot tak dla ciekawości. Wszystko trzeba metoda prób i błędów przyjmować. I próbować co działa na tak,a co na nie. Millo,a jak z libido? U mnie przy pierwszym planowaniu było normalne,przy drugim już się coś zaczęło psuć, a potem po 2-3mcach wróciłam do planowania po raz trzeci i wtedy libido zero, współżycie to w sumie mogło nie istnieć,a jak już coś to zero przyjemności i w sumie się myśli o tym żeby już był koniec hehe czyli estradiol musiał mi spaść niżej niż zawsze miałam czyli połowę normy.

Miciur-ka Ależ Kochana Ty miałaś ładne corciowe zdjęcie z pięknym nubem :) Bede mocno trzymać kciuki &&&&

reklama
Airfix czylu w skrócie miałaś staranka przed owu min 40 h czyli 2 dni i mało śluzu. Ok. A który to dc wyszedł dzień starankowy?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Starania 12dc o 6, a owulacja 13dc ok 23. Tzn mialam jeszcze jedne starania 4dni przed owulacja,ale z tego raczej ciaza nie jest. A ja owulacje zawsze mam 15-16dc lub 17-19dc, wiec było zaskoczenie. Synka mam z odstepu 5 dni, także odstęp sam nic mi nie gwarantował. Babeczka kiedyś u ginekologa mi powiedziała - ze synka się planuje,z dziewczynkami się wpada. Hahah i pierwsze co jak zobaczyłam pik lh 12dc wieczorem to mówię do męża -no to będzie wpadka na calego:) Wcześniej z odstepow 4-2dni i 0+12 nic nie wychodziło przez 5lat.

Dziewczyny , ja chcialam tylko zdac ranne sprawozdanie dla tych co to interesuje moj temat... W niedziele ( liczac + 14 dni) - okresu brak. Dzis - 29 dzien cyklu - okresu brak. Z wielka nadzieja zrobilam test z rana , negatyw. . Pozdrawiam wszystkie zaciążone a z niezaciążonymi sie solidaryzuje. Czy tylko ja obecnie testuje ?:)

Airfix biore cytrynian wapnia:)Fajnie opisalas wszystko:)U mnie teraz bylo duzo sluzu itp w poprzednim mniej ale nie zaskoczylo.Moze z prawego jajnika mam mniej:)Musze to obadac w przyszlym cyklu.A co do wpadki na dziewczynke to sie nie zgodze bo u nas wpadka i syn:).
Katja pokaz ten test..

A ja man teraz zagwózdkę bo byl skok ale z 36.40 na 36.59 (ja z tych niskotemperaturowych) .. i nie wiem dalej czy owulka byla czy nie a dzis temp nie zmierze bo jedziemy cala noc do Wloch a ja w aucie spac nie moge;(

Ostatnia edycja:
Katja super, brak @ jest nadzieja :-) a jakieś objawy malpowe? Samopoczucie?
Airfix dziękuję za wyczerpujace odpowiedzi :-)
Elena trzymam kciuki i odezwij się od razu po :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Millo Ten cytrynian wapnia bierzesz w takiej ilości jak zalecana? A magnez też masz cytrynian? Urinal Intensiv do owulacji możesz brać, fajnie obniża ph.

Airfix tak jak zalecane..wiecej brac? Oki kupie dziekuje:*Magezu nie biore bo jak biore oby dwa to spadaja mi a rosnie potas;)

reklama
Hejka

Airfix fajnie to opisalas:-)

Co do sluzu to u mnie jest go zazwyczaj malo zaszlam w ciaze z stnkiem stosujac wiesiolka i wtedy mialam w ciul sluzu! A teraz w ogole nie mam ...dzis ph znow pomiedzy 4.0- 4.5 .

Milo moze Ci to pomoze stosuje:
1* wapn
2* magnez
2* folik
1*B6
2* wit C
1* acard.

Porannakawa no niestety to niemozliwe 5 cc ...ale moze mi sie trafia trojaczki czy cos:D, dzisiaj snilo mi sie ze urodzilam 5 raczki 3 dziewczynki i 2 chlopcow hahaha:D

Katja :-( chyba tylko Ty teraz testujesz my z Millo w fazie owulacyjnej.

Antonia a u Ciebie ktoey dc?

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry