reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Martyna idę do tej mojej co prowadze ciaze na to usg genetyczne. Zobaczymy co powie choć wydaje mi się ze 11tc+2 to za wcześniej na poznanie płci. Z synkiem byłam jakoś tydzień później.

Arya mi właśnie od czasu pierwszej ciąży ta Rozalia się podoba. Ale mąż i moja mama kreca głową. Im się podoba Julia. A mi tak średnio. Więc już wymyśliłam Julianna aby iść z mężem na kompromis :-)

Millo miała być Stefania..ale siatkarze nie zdobyli zlota :(

reklama
Martyna idę do tej mojej co prowadze ciaze na to usg genetyczne. Zobaczymy co powie choć wydaje mi się ze 11tc+2 to za wcześniej na poznanie płci. Z synkiem byłam jakoś tydzień później.

Arya mi właśnie od czasu pierwszej ciąży ta Rozalia się podoba. Ale mąż i moja mama kreca głową. Im się podoba Julia. A mi tak średnio. Więc już wymyśliłam Julianna aby iść z mężem na kompromis :-)

Millo miała być Stefania..ale siatkarze nie zdobyli zlota :(
mi ten Kretowicza właśnie w 12tyg powiedział plec ale to wszystko pewnie od ułożenia zależy.
Julia ładne ale teraz co chwile jakąś Julia. Julian na to w sumie też Julka będą wołać. Stefania też bardzo ładnie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Umowilam się w pl do gina. Jeśli ciąża się utrzyma będzie to 6,3tc mam nadzieję, że będzie już serduszko. To moja jedyna szansa na gina, bo później to raczej już tylko położna. Dzisiaj kiepsko się czułam, bo wczoraj trochę przegielam z dźwiganiem. Rano różowy śluz a później bardzo silny skurcz. Na razie nic nie leci ale jestem trochę w strachu :(

Martyna a byłaś w 12 tc czyli 12 tc+kilka dnia czy to był 11 tc+kilka dni?

W sumie u chlopca nub moze byc juz podniesiony..ale też moze być płaski a podnieść się później :-)

No właśnie pewnie na Julianne zamiast Julianka będą wolac Julka..także to też słabo. Bo każdy bedzie myślał ze Julia jest imię i będą nieporozumienia. Może przekonam męża do tej Rozalii. A mamę zleje..do imienia synka też nie była przekonana a teraz każdemu się podoba Ignacy. No chyba ze okaże sie Nikos i problemu z imieniem nie będzie wogole :-) bo każdemu z rodziny sie podoba.

Arya leżeć i pachniec. Ja też odpoczywam tyle ile mogę. Czasem tylko dźwignie moje kochane 12 kg :-) tak mi czasem brakuje takiej bliskości z nim..noszenie na raczkach czy jakieś wygłupy. Ale boję się ze niechcący mnie kopnie w brzuch butem czy czyms innym. I tak nieraz rzucił mnie zabawka w brzuch czy palnal rączka. Jeszcze teraz ma etap ze tatuś ważniejszy od mamy. Ale w sumie dobrze... mam więcej luzu i czasu na odpoczynek.

Ostatnia edycja:
Martyna a byłaś w 12 tc czyli 12 tc+kilka dnia czy to był 11 tc+kilka dni?

W sumie u chlopca nub moze byc juz podniesiony..ale też moze być płaski a podnieść się później :-)

No właśnie pewnie na Julianne zamiast Julianka będą wolac Julka..także to też słabo. Bo każdy bedzie myślał ze Julia jest imię i będą nieporozumienia. Może przekonam męża do tej Rozalii. A mamę zleje..do imienia synka też nie była przekonana a teraz każdemu się podoba Ignacy. No chyba ze okaże sie Nikos i problemu z imieniem nie będzie wogole :-) bo każdemu z rodziny sie podoba.

Arya leżeć i pachniec. Ja też odpoczywam tyle ile mogę. Czasem tylko dźwignie moje kochane 12 kg :-)
w 12tyg czyli 11 plus kilka dni nie pamiętam ile.ale mi np teraz nie było śpieszno do poznania płci mimo że lekarz chyba jakoś w 13tyg już widział że raczej syn w sumie nie mowil ale z jego wypowiedzi tak przeczulam. w 15tyg lekarz już nic nie musisz mówić sama widziałam że syn ;) ja też mam do dźwigania 12kg ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Araya gratuluję :) odpoczywaj jak najwięcej.

Maggie szybko ten czas leci :)

Pozdrawiamy z plaży [emoji4]

1472795431371.jpg

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1472795431371.jpg
    1472795431371.jpg
    72,9 KB · Wyświetleń: 374
reklama
Do góry